SGP Goedereede

SGP-jongeren te Goedereede

Wanneer u dit leest ligt de zomer van 2002 alweer achter ons. Een tijd waarin de meesten van u wellicht vakantie genoten hebben. Een periode van rust in een turbulente tijd. De verkiezingen liggen alweer ver achter ons, een politieke aardverschuiving heeft plaats gevonden, een kabinet is gevormd. Wim Kok gaat met pensioen en Jan-Peter Balkenende is inmiddels ingeburgerd als premier. De LPF kwam met een historisch aantal zetels (26) in de Tweede Kamer.

Ook plaatselijk is er het een en ander veranderd. Een college werd gevormd door SGP, CDA en VGB. Binnen de SGP-fractie mocht de plaats van J.'t Mannetje worden ingenomen door dhr. H. Tanis en onze oudvoorzitter Peter Grinwis kwam in de raad door het dualistisch systeem.

Bestuur Husaï

Ook binnen onze Studievereniging is er het een en ander gebeurd en veranderd. Er is een seizoen afgesloten waarin we de Nota duurzame energie (zie onze website) mochten overhandigen. Ook dachten we na over het ambt van de overheid en de invoering van de Euro. Verder bezochten we met een aantal leden de Tweede Kamer. Binnen het bestuur hebben we afscheid moeten nemen van Pieter Tanis, onze eerste secretaris. Verder zijn Cees Soeteman en Krijn Klepper van functie gewisseld en zijn respectievelijk tweede- en eerste voorzitter geworden. Arjan van Wijk en Herbert Tanis zijn respectievelijk eerste- en tweede secretaris geworden. Peter Klink is nog steeds onze penningmeester en Jan Grinwis blijft algemeen adjunct.

Komend seizoen

Voor het komende seizoen zijn er weer genoeg actuele onderwerpen die we kunnen behandelen. Bijvoorbeeld de toenemende problematiek rondom de huisvesting binnen de gemeente, de landschappelijke veranderingen rondom het eiland, de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en nog veel meer. De studievereniging verdiept zich regelmatig in politieke en maatschappelijke onderwepen. Met elkaar denken we na over uiteenlopende onderwerpen en vormen daar ook een mening over die we al dan niet publiceren. Soms vraagt de SGP-fractie ons mee te denken over bepaalde onderwerpen zoals in het verleden over het gok- en drugsbeleid of over duurzame energie. Beide voornoemde onderwerpen resulteerden na uitgebreide studie en onderzoek in een tweetal Notas die als handreiking aan de fractieleden en andere politici werden overhandigd. Eenmaal per jaar wonen we de fractievergadering bij, waarin de algemene beschouwingen (het beleid voor het aankomende jaar) worden behandeld.

Christelijke politiek

Richtinggevend aan al ons handelen is Gods Woord, de Bijbel. Ons Christenzijn dienen we op alle terreinen van het leven uit te stralen, dus ook in de politiek. Het doel van onze vereniging is om de kennis vàn en de liefde vóór de beginselen en het doel van de SGP te bevorderen. Het doel van de SGP is om Christelijke politiek te bedrijven tot eer van God en tot welzijn van het volk.

Uitnodiging

De politiek is iets wat iedereen raakt. Het is bepalend voor de maatschappij waarin u/jij staat. De behandeling van de politieke en maatschappelijke onderwerpen zijn een goede handreiking om te komen tot een bijbelse, verantwoorde mening daarover. U/jij kunt hieraan uw bijdrage leveren door onze vergaderingen te bezoeken. Een aantal keren per jaar houden we zowel besloten als openbare vergaderingen die respectievelijk door leden en door iedereen bezocht kan worden. De aankondigingen kunt u in de nieuwsbrieven, de affiches en het Eilanden Nieuws vinden. Uitgebreide documentatie, geplande ergaderingen en nog veel meer kunt u vinden op onze website: www.sgp-goedereede.nl/jongeren. Voor vragen, suggesties of reacties kunt u mailen naar: jongeren@sgp-goedereede.nl of één van de bestuursleden bellen. ( zie binnenkant voorblad) Graag ontmoeten we u/jij op één van onze vergaderingen in het komende seizoen!

K. Klepper

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter