SGP Goedereede

Goereese Propjes

Deze keer weer een bijdrage van de proppenschieter. Met Veelal een gegoochel met woorden en woordspelingen in de plaatselijke politiek.

Geïntrigeerd!

Bij de bespreking van een rapport over de eilandelijke samenwerking werd onlangs gesproken over verschillende modellen. Gescheiden model, wat aangeeft dat de gemeenten de controle en de besluitvorming aan zichzelf houden, maar ook het geïntegreerd model. Echter in het rapport werd telkens gesproken over het geïntigreerd model, wat volgens het woordenboek zoiets betekend als: op een slinkse manier te werk gaan. En dat kan in een transparant bestuur natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Duidelijk moet zijn dat de verschillende raadsleden de autonomie van de gemeenten hoog in het vaandel hebben staan. Dhr. Robijn uit Dirksland gaf ook aan dat de identiteit van de verschillende gemeenten gewaarborgd moet blijven. Vandaar dat hij hiervoor het woord 'autonomiteit' had bedacht.

GeGOochel!

Als het al over samenwerking gaat op het eiland, dan zijn er diverse andere instanties die dit op deelgebieden al doen. De (gemeente) belangenbehartiger van Dirksland gaf aan dat er nogal wat 'GO's' bestaan. Hij noemde onder andere: OGO, ISGO en TRAPGO. Verder kennen we ook nog het OOGO en GOF. Ook de afgevaardigden van GOedereede vonden dat er veel GOs waren, maar gaven ook aan dat er op GOeree Overflakkee een daadkrachtige samenwerking moest komen. Dus \dan maar op zn engels: 'GO!'.

Gemanipuleerd!

Onlangs is er een telefonisch klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Dit houdt in dat op diverse tijdstippen naar het gemeentehuis is gebeld om te kijken hoe de telefoon wordt aangenomen, of deze niet te lang overgaat voordat wordt opgenomen etc. Aan de hand van dit onderzoek is een rapport uitgebracht. CU-raadslid Moerkerk had waarschijnlijk een minder positief rapport verwacht, hij vroeg zich namelijk af of dit proces niet gemanipuleerd was, zoals dit ook altijd gebeurd bij ISO-controles bij de TPG-Post (PTT).

CDA steunt alles!

Het CDA heeft op de raadsvergadering van 25 juli jl. een motie ingediend tot restauratie van de havenpalen te Goederede-Haven hoofd. De SGP diende ook een motie in inzake de snelle realisatie van WOZOCOs. Hierdoor kan de verbouwing van de Vliedberg snel doorgang vinden. Dhr. D. Pijl (CDA), wilde deze motie namens het CDA steunen, en zei in zijn enthousiasme alle moties te steunen. Welk beleid het CDA dan volgt? Overigens corrigeerde hij later zijn uitspraak door te zeggen dat dit alleen betrekking had op de eerder ingediende moties die betreffende avond.

Plan geparkeerd!

Bij de rondvraag op een raadsvergadering werd aan onze wethouder gevraagd hoe het stond met het autovrij maken van de markt in Goedereede. Het diplomatieke antwoord was direct dat dit plan momenteel geparkeerd stond.

SGP-ers!

De SGP-fractie te Goedereede was verbaasd over het 'nieuwe' fractielid, want hoewel afwezig bij een commissievergadering werd de afgevaardigde van de VGB-fractie in de besluitenlijst bij de SGP gerekend. We heten dhr. P. Feller dan ook van harte welkom.

Gekleurd!

Het viaduct aan de vrijheidsweg heeft nodig een opknapbeurt nodig. De kunstwerken die er nu zijn, kunnen niet op waardering rekenen. Om het geheel een goede aanblik te geven, trok de gemeenteraad duizenden euros uit. CU-er Moerkerk vond echter dat we maar eens naar een kunstenaar moesten kijken, die het geheel kon schilderen. Hij vond het jammer dat het plan geen bijval kreeg in de raad, waarop SGP-er P.C. Grinwis aangaf dat de SGP best mee kon gaan, zo lang het werd uitgevoerd in één kleur.

P.J. Tanis

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter