SGP Goedereede

Column: Consistent en transparant

Uw redacteur verzocht mij iets te schrijven over (de) verkiezingen. Hij zal daarbij ongetwijfeld het oog hebben gehad op de Europese verkiezingen op D.V. 10 juni a.s. Echter dit jaar worden de kiesgerechtigden in het grootste deel van de provincie Zuid/Holland nog een keer verzocht hun stem uit te brengen, namelijk voor de waterschapverkiezingen. Daarover verderop nog meer.

Voor wat betreft de Europese verkiezingen moet ik eerlijk bekennen niet zo warm te lopen. De voor/ en tegenstanders van stemmen voor deze verkiezingen in onze partij zijn al uitgebreid aan het woord geweest. Daar kunnen weinig nieuwe gezichtspunten aan worden toegevoegd.

Toch wil ik er enkele aspecten uitlichten, die mij bezig houden. In de eerste plaats bestaat bij mij de indruk dat in het standpunt over de soevereiniteit van de Nederlandse staat een verschuiving is opgetreden ten gunste van de EU. De sterke anti-europa lijn van de groepering EDD waartoe de CU-SGP fractie behoort, kan maar op weinig draagvlak van laatstgenoemden rekenen. En uiteraard dien je dan naar de inhoudelijke bezwaren te kijken. Die zullen ongetwijfeld verschillen. Samenwerking maar geen samensmelting is de SGP/lijn en die zou in klare taal in het Europese parlement vaker kunnen worden uitgedragen.

Geestelijke vrijheid, maar geen godsdienstvrijheid is nog zoŽn heikel punt. Dat ligt al controversioneel in de eigen fractie, laat staan daarbuiten. Gods Woord laat ons echter op onderscheiden punten geen compromis toe en het uitdragen van die punten maakt ons niet geliefd. Overigens zien we dat ook in ons dagelijks functioneren. Het is al vaak benadrukt dat het een teken aan de wand is, wanneer onze collegaŽs bij ons afscheid er soms pas achter komen in welke hoek van het maatschappelijke spectrum we zaten. Dan is er weinig tot niets van ons uitgegaan. Hebt u een hoge werkmoraal en straalt u iets uit. Liefst niet zoveel in de praat maar des temeer in de daad. Dat hoeft niet altijd in grote dingen te zitten. Nemen we weleens een dienst over van een collega, die moeilijk zit door huiselijke omstandigheden? Schenken we echt aandacht aan de medewerker in droeve of blijde omstandigheden? Houden we ons verre van de voor wat hoort wat cultuur? U weet de voorbeelden veel beter aan te vullen dan ik.

Nog even terug naar de verkiezingen. Ik ga wel stemmen en wek u op dat ook te doen. Niet stemmen is ook stemmen, maar dan op de verkeerde partij.

Nog even over de waterschapsverkiezingen. U hebt er al over kunnen lezen in een plaatselijk blad en er zal nog wel meer over gepubliceerd worden ook vanuit onze partij plaatselijk en regionaal. Momenteel vindt er een ingrijpend fusieproces plaats en per 1 januari 2004 blijven er nog maar 4 all in waterschappen in de provincie Zuid/Holland over. In zuidelijke Zuid/Holland ontstaat het waterschap Hollandse Delta. Uw aandacht voor deze verkiezingen vraag ik met enige schroom, omdat ik ook zelf kandidaat sta. Ter afsluiting. Een zoutend zout en een lichtend licht zijn we niet uit- en van onszelf!

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter