SGP Goedereede

In gesprek met... Huibert Slingerland

Deze keer is aan het woord: Huibert Slingerland. Hij maakt deel uit van het bestuur van de SGP-jongeren in Goedereede en heeft tevens zitting in de sectie studieverenigingen van de landelijke SGP-Jongeren.

Huibert, kun je eerst iets over jezelf vertellen?
Ik ben Huibert Slingerland, 23 jaar en woonachtig in Stellendam. Samen met mijn broers werk ik in de supermarkten van mijn ouders. In mijn vrije tijd mag ik graag lezen en wat werk voor de SGP jongeren doen.

Hoe ben je bij de SGP (jongeren) terecht gekomen?
Uit belangstelling heb ik een avond van de Studievereniging Husai bezocht. Op deze avond werd mij gevraagd of ik lid van deze vereniging wilde worden. Daar het een zeer intressante avond was, ben ik gelijk lid geworden.

Inmiddels ben je ook lid van de landelijke SGP Jongeren sectie Studie verenigingen. Op welke manier ben je hier bij betrokken gemaakt?
De SGP-jongeren landelijk werken met meerdere secties, zeg maar afdelingen. Iedere sectie is verantwoordelijk voor het onderwerp dat zij behartigen. Zo is er o.a. een sectie Ons Contact, sectie politiek, sectie publiciteit en ook een sectie studieverenigingen. Op een avond van onze studievereniging was ook de voorzitter van de sectie Studieverenigingen aanwezig. Hier sprak hij me aan en vroeg of ik deel uit wilde maken van zijn sectie. Ik heb besloten dit te doen en zo probeer ik wat te betekenen voor de deze sectie.

Welke doelen probeert de 'Sectie Studieverenigingen' te behalen?
Het belangrijkste van de sectie studieverenigingen is dat alle verenigingen in Nederland goed draaien. Waar nog geen verenging is wordt er gekeken of er mogelijkheden zijn om deze op te starten. De verenigingen moeten interessant zijn voor de jongeren om deze te bezoeken. Jongeren moeten in aanraking gebracht worden met de partij. Ze moeten kennis hebben van de beginselen van de partij. Op de studieverenigingen worden maatschappelijke onderwerpen besproken vanuit de visie van de SGP. Tijdens het bezoeken van de avonden wordt duidelijk gemaakt waar de SGP voor staat en hoe andere partijen hier tegen aan kijken. De tijd dat er van vader op zoon en van moeder op dochter SGP gestemd werd is jammer genoeg voorbij. Hierin ligt ook duidelijke taak van de ouders om hun kinderen te vertellen waar de SGP voor staat, en dat deze partij helaas nog maar de enige partij is die de Bijbel als enig richtsnoer gebruikt om politieke en maatschappelijke beslissingen te nemen.

Wat zou de plaatselijke SGP moeten doen om jongeren actief bij de politiek te houden? Wat zou de plaatselijke SGP kunnen doen voor de jongeren in het algemeen.
De plaatselijke SGP heeft al een jongeren vereniging, hier kunnen jongeren vanaf 15 jaar lid van worden. Verder moet de SGP problemen die de jongeren aangaan serieus nemen. Ze moeten het gevoel krijgen dat er naar geluisterd wordt. De SGP moet met het oog op de jongeren er zorg voor dragen dat het aanbod van starterswoningen voldoende is. Hierdoor voorkom je dat er te veel jongeren afvloeien naar andere gemeenten. Wanneer er niet te veel jongeren binnen de gemeente Goedereede blijven wonen, lopen de kerken, scholen en middenstand gevaar. De SGP heeft aangeven dit scherp in de gaten te houden.

Elk jaar wordt in het najaar een gemeentebegroting gepresenteerd. Wat zou de SGP dit jaar in ieder geval op de begroting moeten plaatsen? čn voorrang moeten geven?
Ik denk dat er nu goed moet worden nagedacht wat er met de komst van de Tweede Maasvlakte nog mogelijk is met de visserij sector en de toeristische sector. Door op tijd in te spelen op de veranderingen die dan plaats zullen vinden, kan de Gemeente Goedereede ook profiteren van de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

Heel actueel, wat zou de SGP moeten doen om SGP-kiezers zo goed mogelijk betrokken te doen zijn m.b.t. de Europese verkiezingen (met andere woorden dat de SGP-kiezers op 10 juni gaan stemmen)?
De SGP moet de kiezers duidelijk maken hoe belangrijk het is 10 juni te gaan stemmen. Wanneer een SGP stemmer niet gaat stemmen mag hij zich er persoonlijk verantwoordelijk voor rekenen dat de SGP/ Christenunie misschien met een stem minder de boodschap, die gefundeerd is op de Bijbel, binnen Europa kan laten klinken.

Welke betekenis kunnen de SGP-jongeren daarin spelen?
Plaatselijk heeft op uitnodiging van de studieverening dhr. Belder gesproken over het verkiezingsprogramma van de SGP/CU. Verder zal er in het jeugdblad van de SGP: Ons Contact veel aandacht aan worden gegeven.

Welke ontwikkeling verwacht je voor de komende tijd?
Wanneer de burgers van Nederland zich steeds verder van de SGP beginselen gaan ontvreemden valt er van de ontwikkelingen plaatselijk en landelijk niet veel te verwachten. Wanneer de Bijbel weer als kompas wordt gebruikt voor het besturen van een land en volk kunnen er nog wonderen gebeuren in Nederland.

A.T. van Wijk en K. Flikweert

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter