SGP Goedereede

Meditatie - Vervuld

Ik neem aan lezers dat de inhoud van de tekst u op de Pinksterdagen in alle toonaarden is verklaard. U zult er genoeg over gehoord hebben.

Welnu, zeg dan nu eens: Stelt Ge Prijs op dat wonder van de uitstorting van de Heilige Geest in uw hart? Heeft u er kennis aan? Echt waar? Wel, dan Staat Geesteswerk Principieel bij u op de voorgrond! Ja, eigenlijk kunnen we zó alleen maar Staatkundig Gereformeerd Praktisch bezig zijn! Ja toch? Zo alleen Staat de Geest van Pinksteren, die het uit Christus neemt, aan het roer van ons levensschip. Dat zegt de Heere Jezus zelf: ‘Die (d.w.z. de Heilige Geest) zal Mij verheer- lijken!' Zowel in ons persoonlijk maatschappelijk, als ook in ons staatkundig leven! Eerlijk waar hoor, wie oog krijgt voor Hem, vlucht altijd weer naar Hem, laat zich door niets en niemand tegenhouden; terwijl die biddende discipelen daar op de Pinksterdag in Jeruzalem het sprekend voorbeeld zijn daarvan, dat de Heere mildelijk geeft en niet verwijt! En dat Hij ons dus echt wel wil vervullen met Zijn Heilige Geest, d.w.z. met Zichzelf!

Ja, zegt u, maar wacht eens even, wanneer viert iemand in waarheid Pinksteren? Luister, dan zal ik u nog iets vragen: heeft de Heilige Geest u overtuigt van uw onnoemelijke zondeschuld? En heeft Hij u die heerlijke Christus voorgesteld als de Schoonste van alle mensen, aan Wie alles gans begeerlijk is?

En dan ook nog dit: Maakt uw spraak u openbaar (o.a. in de politiek!) omdat u nu een taal spreekt die u voorheen niet sprak? Zo was het op de Pinksterdag en zo is 't nog! Leg uw hart er maar eens bij! Wat zou het toch onuitsprekelijk gelukkig zijn lezers, als we allemaal met de Heilige Geest, met Christus, vervuld mochten zijn! Want het is zo noodzakelijk voor ons allemaal! Immers dan zijn we pas echt Staatkundig Gereformeerd? Anders zal in de dag der dagen zelfs onze politieke stem nog tegen ons getuigen!

En daarom: Hoe meer ellendige, arme, verdrietige, lege SGP-ers er onder de lezers zijn, hoe liever het mij is! Die hebben immers behoefte aan een Trooster? Zo wordt de Heilige Geest toch genoemd? En wat hebben Gods dienstknechten, in navolging van de apostelen, dan toch een heerlijke opdracht? Namelijk deze: ‘Troost, troost Mijn volk, zal ulieder God zeggen. Spreekt naar het hart van Jeruzalem, en roept haar toe, dat haar strijd vervuld is, dat haar ongerechtigheid verzoend is;' (n.l. door de voldoening van onze Heere Christus. Kantt.) Dit kan, ja doet het hardste hart smelten, al was ‘t ook van alle lezers van dit blad! Op de Pinksterdag waren het er immers 3000?

In het wonder dat Mozes, door liefde gedreven uitriep: Och, of al het (op het erf des verbonds levende) volk des Heeren profeten waren, dat de HEERE Zijn Geest over hen gave!' We kunnen ook zeggen: Dat allen vervuld werden met de Heilige Geest, tot bekering kwamen! Wat zou veel kerkelijk, politieke en staatkundige verwarring als sneeuw voor de zon verdwijnen! Want ik ben zo bang lezer, dat bij alle kerkelijke en politiek geharrewar, dit wordt vergeten: ‘Maar zo iemand de Geest van Christus niet heeft, die komt Hem niet toe!'

Zou dit gevaar, ook juist onder ons, niet o zo groot zijn? En daarom, wie eerlijk strijd voor Schrift Getrouwe Politieke is tegelijk een ernstige bidder om vervulling met de Heilige Geest! De Heere vervulle er ons allen mee!

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter