SGP Goedereede

Goereese propjes juni 2004...!

Onze propjesschieter P.J. Tanis kon deze keer weer een aantal proppen schieten van zichzelf, de S(G)P, Bushaltes, Politiepet en Schilder en CO.

Proppenschieter!

Voor dat ik het vergeet moet ik eerst nog wat rechtzetten. Op mijn propjes (ik schrijf ze op persoonlijke titel) van vorige keer is een reactie gekomen. Het is natuurlijk niet de bedoeling mensen persoonlijk te kwetsen maar om op ludieke wijze leuke voorvallen uit commissies en raden te vermelden. Ik probeer vanuit dit oogpunt de propjes te schieten, zonder daar enige politieke voorkeur of lading aan te geven. Misschien dat de propjes de vorige keer in het verkeerde keelgat zijn geschoten, of zouden ze raak geschoten zijn? We laten het propje maar liggen waar het terecht gekomen is!

S(G)P!

In de raad van 29 april jl. was de SGP de 'G' even kwijt. Werden de 'Gereformeerde' principes voor een bepaalt agendapunt even aan de kant geschoven? Integendeel, de SGP werd (door een collegepartij notabene) de naam SP toegedaan. Natuurlijk werd dit door de PvdA wethouder Bakelaar snel weer rechtgetrokken. Reden? Logisch natuurlijk. Het ging over het voteren van een bedrag voor de verbouw van het gemeentehuis. In dit punt kwamen zoveel 'G's' over tafel dat de 'G' van de SGP even werd vergeten. Het ging over Gemeentehuis, GemeenschapsGeld, Geldbedrijf (eventueel een bank in het gemeentehuis) Grote verbouwing, etc. Begrijpelijk de wethouder (van het Geld) even de draad kwijt was en de 'G' in SGP vergat. Laat echter één ding niet vergeten worden, bij de SGP staat de 'G' centraal en kan en mag dus niet gemist worden!

Abri's!

In een commissie Publiekszaken vroeg raadslid mevrouw Mastenbroek hoe het liep met de Abri's in het kader van de vandalismebestendigheid. Daar ik ook aan die commissie deelnam wilde ik bijna vragen: 'Maar mevrouw Mastenbroek, wat is dat nu? We wilden toch zo weinig mogelijk kosten aan de Abri's? Laat staan die dingen, anders gaat het nog meer kosten'.

Politiepet!

Bij de behandeling van het integraal veiligheidsbeleid Goedereede 2004, kon de PvdA-afgevaardigde niet nalaten om te wijzen op de verschillen tussen de misdaadmeter van www.ad.nl en de cijfers genoemd in het rapport. Sterke afwijkingen werden geconstateerd. Zo geeft het rapport aan dat in 2003: 39 brom- en snorfietsen zijn gestolen. Mevr. Kickert had er echter 6 gevonden! Of ze deze vondst gemeld heeft bij de politie is ons niet bekend. Mogen de burgers toch blij zijn met raadsleden die actief het politiewerk overnemen. Het spreekwoord zegt niet voor niets dat de politiepet ons allen past?

Schilder en Co!

Voor het bouwen van bedrijfswoningen bij agrarische bedrijven wordt door de gemeente advies ingewonnen bij ‘Land en Co'. De burgemeester vroeg zich af of dit soms twee broers waren? Maar dat werd door wethouder Lokker stellig ontkent. Kriteria voor andere bedrijven ontbreekt echter, zo bleek uit de commissie Grondgebied van mei j.l. De SGP'ers hadden hier duidelijk moeite mee. De heer T. Human vroeg zich dan ook af, of we voor een aanvraag van een schildersbedrijf, dit niet voor advies konden voorleggen aan een zusterbedrijf: ‘Schilder en Co', maar ook dat bureau bleek niet te bestaan.

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter