SGP Goedereede

Goereese propjes juni 2005...!

Dit keer kon onze proppenschieter zich bezig houden met een aantal drukfouten, versprekingen en vergelijkingen.

Connexxion!

Er is de afgelopen tijd nogal wat te doen rondom de buslijnen. Lijndiensten worden ingekort of vervallen zelfs. Om uit de impasse te komen zijn er diverse gesprekken gaande. De gemeente heeft hierin een aantal voorstellen gedaan, want zo stelde onze burgemeester: 'Connexxion gaat niet bewegen', zij hebben hun positie bepaald. Maar daar gaat het volgens ons nu juist om. Connexion MOET bewegen. Hoe maken ze anders hun slogen: Connexxion brengt mensen bij elkaar waar?

Cursus geestelijk vorming!

De overheid gaat uit van de strikte scheiding van kerk en staat. Dat de SGP hier iets andere opvattingen overheeft behoeft geen betoog. Toch werden we onlangs verrast. In het Eilanden Nieuws van 11 februari maakten Burgemeester en Wethouders van de gemeente Goe dereede bekend het voornemen te hebben om... een cursus geestelijke vorming te geven... We waren natuurlijk direct blij dat de overheid van haar taak om, zoals in artikel 36 van de NGB staat: 'het woord des Evangelies overal te doen prediken, opdat God van een ieder geëerd en gediend worde...', werk maakte. Het onderwerp handelde zelfs over 'Het huwelijk, een heilige orde'. Na enige bestudering bleek het echter te gaan om een zetfout in de krant.

Liefs uit Bogota!

Over zetfouten gesproken... Het was ook goed mis met de advertentie van een van onze adverteerders. De Banier maakte hier al melding van. Volgens deze advertentie zou niet allen de heer v.d. Staaij lid zijn van de Tweede Kamer, maar in iedergeval ook Mevr. v.d. Staaij. De Haagse proppenschieter vroeg zich af of de familie v.d. Staaij op zoek geweest is naar de klepel van de klok. Dat weten we niet, maar navraag bij onze trouwe adverteerder leverde in iedergeval het antwoord op, dat er door de hoeveelheid tekst in de advertentie een aantal regels waren vervallen. Overigens is het een zeer leesbaar boek en bevelen wij het van harte aan.

Kinderspel?!

Tijdens het vragenuurtje in de commissie Grondgebiedzaken werd medegedeeld dat er op dit moment weer gebaggerd wordt in het slijkgat. Deze mededeling deed raadslid Pijl(snel) vanuit zijn stoel omhoog komen. 'Baggeren?!' riep hij, 'stel je daarbij maar niet te veel voor! 't Is niet meer dan kinderspel, net zoals een kind met een schepje aan het strand speelt! Tja, er schijnen van die momenten te zijn, dat bij sommige de tijd van hun jeugd weer helder voor de geest komt.

... Als water!

Er zijn zo nogal wat zaken die in de gemeente veel geld kosten. Als dit binnen de perken blijft en bepaalde doelen nastreeft is dat geen enkel probleem. Toch zijn er een aantal zorgen kindjes. Zo werd er in een van de laatste commissie vergaderingen gedebatteerd over het werkvoorzieningschap het Binnenhof. De resultaten waren niet al te best. Maar ook het zwembad te Stellendam kwam ter sprake, het is hiermee al niet anders. Onze Stellendamse afgevaardigde probeerde dit nog enigzins te verbloemen. Hij versprak zich in de discussie over het zwembad steeds en gebruikte hiervoor het woord Binnenhof. Wat de reden hiervoor is geweest weten we niet. Kan het zijn dat het om een Stellendamse accomodatie gaat? Feit is dat er geld bij moet als water, en water hebben we genoeg in zowel het buiten- als binnen...bad.

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter