SGP Goedereede

Van de SGP-jongeren Goedereede

Ledental SGP-jongeren Goedereede stijgt

De laatste tijd hebben de SGP-jongeren van Goedereede flink van zich laten horen. Sinds het vorige Infobulletin verscheen, zijn er weer twee avonden gehouden.

De eerste, in oktober 2007, had als thema ‘de koran als struikelblok?’ Dhr. G. Slootweg hield een boeiende lezing over de totstandkoming van de Koran en wees erop dat het verbieden van dit boek, wat Wilders wil, geen optie is. Het probleem ligt juist bij ons als Nederlanders; wij stralen geen christelijke houding meer uit. Het is beter de dreiging van de islam met een christelijke levenswandel tegemoet te treden dan om allerlei verboden af te kondigen.

In november 2007 schreven de SGP-jongeren een brief aan de gemeenteraad en het college tegen de dreigende ontpoldering van de Zuiderdieppolders.

In april 2008 werd een avond georganiseerd met als thema ‘vrede voor Israël?’ De staat Israël bestaat dit jaar zestig jaar en dat was voor de SGP-jongeren reden genoeg om er een avond aan te wijden. Ds. C.J. Meeuse verzorgde deze boeiende avond.

Begin 2008 werd een nieuw beleidsplan vastgesteld door het bestuur. Een van de speerpunten voor de komende jaren is het werven van nieuwe, jonge leden. De vereniging heeft een behoorlijk ledenaantal, maar dat bestaat voornamelijk uit ouderen. Om de vereniging ook voor jongeren aantrekkelijk te maken, is een iets andere presentatie nodig. Hiervoor kunnen digitale middelen worden ingezet, zoals de website en email.

Elke te houden avond wordt nu breed aangekondigd via email. Verder worden diverse bijeenkomsten aangegrepen om de SGP-jongeren te presenteren. Deze beleidslijn heeft al vruchten afgeworpen: dit jaar heeft de vereniging al 16 nieuwe leden mogen verwelkomen.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen waarop de vereniging de komende tijd wil inzetten. Het nieuwe beleidsplan is te downloaden via de website, onder het kopje ‘jongeren’.

Gert Koese - secretaris SGP-jongeren Goedereede

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter