SGP Goedereede

Waterschapsverkiezingen

Waterschap, wijs met water...

Van 13 tot en met 25 november 2008 houdt waterschap Hollandse Delta verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Alle 26 waterschappen in Nederland houden in deze periode verkiezingen voor nieuwe waterschapsbesturen. Door uw stem uit te brengen, bepaalt u wie er straks in het bestuur van waterschap Hollandse Delta zitten.

Het rijk, de provincies en gemeenten zijn bekende overheidsinstanties waarvan veel mensen wel weten wat ze ongeveer doen. Het waterschap, de oudste democratische bestuursvorm van Nederland, is minder bekend. En dat is niet terecht, want waterschappen voeren taken uit die onmisbaar zijn om ons land leefbaar te houden! De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het waterbeheer in Nederland. Zij zorgen ervoor dat we onze voeten droog houden en dat we veilig achter de dijk kunnen wonen. De waterschappen reinigen ook het afvalwater en zorgen voor schoon oppervlaktewater. Bij de waterschappen werken ruim 10.000 mensen. Het werk van de waterschappen gaat tegenwoordig verder dan het aanleggen van dijken en het bouwen van gemalen. De activiteiten van waterschappen hebben steeds meer raakvlakken met ruimtelijke ordening, natuur- en milieubeheer, recreatie e.d. Waterschappen staan voor de taak de verschillende, soms tegenstrijdige, belangen binnen het waterbeheer zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Zij doen dat samen met het Rijk, de provincies, de gemeenten en verschillende belangenorganisaties.

De SGP heeft als de oudste politieke partij in Nederland veel ervaring in waterschapstaken. De SGP probeert in haar beleid de Bijbel praktisch te vertalen naar de waterschapstaken. Om deze reden komt de SGP dan ook in Hollandse Delta met een eigen lijst. In het verkiezingsprogramma 'wijs met water' zet de SGP uiteen, waarom het belangrijk is uw stem uit te brengen op deze partij.

Speerpunten van beleid zijn:

Binnen het waterschap Hollandse Delta wil de SGP dit beleid vertaald zien in:

Verder kunt u het volgende lezen in het verkiezingsprogramma: 'De agrariër moet zijn werk kun-nen blijven doen zonder dat de natuur eronder lijdt. Dus geen ontpoldering van goede landbouwgronden! Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan de Zuiderdieppolders bij Stellendam. De SGP pleit voor voldoende zoet water voor drinkwatervoorziening en voor de agrarische sector. De zoutindringing van uit de zee of uit de riviermondingen moet worden tegengaan. De SGP wil graag woord houden. De visie op, het beleid betreffende en de uitvoering van de waterschap-staken dienen volledig transparant te zijn.'

Kijk voor meer nieuws op onze website onder de rubriek: Waterschap!

P.C. Grinwis

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter