SGP Goedereede

Redactioneel

Ze lagen vanmorgen op de deurmat. De oproepkaarten voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. DV donderdag 4 juni is het dan zover. Europese verkiezingen, voor veel mensen ver van hun bed, maar toch ook weer zo dichtbij. Voorbeelden? Vrede, kredietcrisis, milieu, landbouw en visserij, etc. We laten onze man in Brussel toch niet alleen staan op 4 juni? Alleen op 4 juni?, we gedenken hem en zijn christelijke collega’s toch ook wel in onze gebeden?

Ook lokaal speelt er veel op dit moment. Alle gemeenteraden op het eiland buigen zich over de vergaande samenwerking of eilandelijke fusie. Het heeft al veel gemoederen bezig gehouden. Zal de meerderheid voor de fusie kiezen? Hoe worden dan onze verworven identiteiten gewaarborgd?? Hoe zal het met de zondagrust gaan in onze kernen? Blijven na een ev. fusie de gemeentelijke accommodaties ’s zondags gesloten, of gaan deze net als in andere gemeenten op zondag open? Begrijpelijk dat onze fractie zich sterk gekant heeft tegen een eilandelijke fusie. Heeft het dan geen voordelen? Ongetwijfeld, maar zouden die tegen de nadelen opwegen?

Stemmen voor Europa, wel of geen eilandelijke samenwerking/fusie, er zijn meer/belangrijkere zaken in ons leven. Ook wij persoonlijk moeten een keuze maken. We kunnen geen twee heren dienen. Agur sprak hierover, hij stelde zijn vertrouwen op God, wat verwoord wordt in de meditatie van ds. Hoolwerf.

Hierbij schrijf ik mijn laatste voorwoord. Ik ga plaats maken voor een nieuwe eindredacteur. Ik wil alle scribenten bedankten voor het elke keer, onder tijds-druk, aanleveren van de stukken. Verder dank ik ook P.C. Grinwis voor het vele werk wat hij verricht qua opmaak e.d. Ik wens alle geledingen binnen de SGP veel wijsheid en Gods onmisbare zegen toe!

Artikelen in dit nummer:

Pieter Tanis, eindredacteur

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter