SGP Goedereede

Diverse artikelen vanuit de fractie

In dit SGP Infobulletin staan diverse andere artikelen vanuit de fractie. Zo wordt ingegaan op het Horecaconvenant, de problematiek van de vrijwillige brandweer, als ook de indiening van een motie om vergunningvrij bouwen uit te breiden.

horecaconvenant

In maart 2009 is er een Horecaconvenant voor een periode van 6 maanden ondertekend door de Gemeente Goedereede, Discotheek “De Kreek” B.V., Bouman/GGZ en Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond wijkteam Goeree-Overflakkee. In dit convenant zijn o.a. afspraken gemaakt met de horecaondernemer om het overlast in de omgeving terug te dringen en afspraken te maken over het verantwoord alcohol verstrekken aan jongeren.

Met dit convenant is de sluitingstijd voor een proefperiode van een half jaar verruimd naar 3.30 uur met een coolingdownperiode tot 4.00 uur. Wel was er aan verbonden dat de Horecaondernemer na 1.00 uur geen personen meer mocht toelaten in de horecagelegeheid. Aan ons als commissie is toendertijd onze bestuurlijke steun gevraagd.Wij konden echter niet onze bestuurlijke steun geven daar wij niet konden instemmen met de verruiming van de openingstijd. Wel vonden wij het een goede zaak dat er afspraken gemaakt werden met de horecaondernemer. Onlangs is er een evaluatie geweest en is wederom onze bestuurlijke steun gevraagd om de proefperiode met 4 maanden te verlengen. Uit de evaluatie is gekomen dat de horecaondernemer zich niet altijd gehouden heeft aan de gemaakte afspraken. Wel is in de directe omgeving het overlast minder geworden dat wij zeker toejuichen. De overlast op het Molenblok is echter weer toegenomen. Met de de horecaondernemer zijn de gemaakte afspraken doorgenomen en een aantal zaken zullen worden aangescherpt. In de verlenging van het convenant zal het tijdstip van 1.00 uur verruimd worden naar 1.30 uur. Als SGP hebben wij wederom duidelijk aangegeven dat wij niet onze bestuurlijke steun kunnen geven daar de sluitingtijd van de horecaonderneming is verzet naar 4.00 uur. Hiermee komt de dag van de Heere in gedrang. De zondag is heilig en goed en mag door ons niet ontheiligd worden. Wel kunnen wij er mee instemmen dat er afspraken gemaakt worden met de horecaondernemer over diverse zaken en dat er gehandhaaft wordt door de politie. Daar de horecagelegenheid langer open is worden de jongeren nog meer in verleiding gebracht om nog meer alcohol tot zich te nuttigen. Wij moeten het welzijn van onze jongeren op het oog hebben en houden en ze niet in verleiding brengen. Overmatig alcohol gebruik is slecht voor jongeren maar ook voor de ouderen!

K. Soeteman - SGP-Fractie, lid commissie Publiekzaken



SGP FRACTIE UIT ZORGEN OM VRIJWILLIGE BRANDWEER

De SGP stelde in de raad van september vragen over de vrijwillige brandweer in vragenuur, dit n.a.v. de Brandbrief van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV). Zij uiten de zorgen omtrent de vrijwillige brandweer, die ook leven binnen de eigen korpsen en dat maakt dat de SGP bezorgd is over de vrijwillige brandweer. Hoe lang houden ze het nog vol? Door de zware eisen die gesteld worden aan de vrijwillige brandweer lijkt het erop dat de vrijwillige brandweer in de toekomst geen bestaansrecht meer heeft. De SGP is van mening dat deze niet moet verdwijnen. Ook bereiken de fractie signalen dat de de toelatingseisen en opleidingseisen zo hoog worden dat er naast een normale baan niet meer aan te voldoen is. Er wordt hetzelfde geeist als van de beroeps-brandweer, die veel meer uitrukken hebben. dan vrijwilligers. De SGP stelde o.a. de volgende vragen:

Op onze website vindt u hierover nog meer info. Inmiddels zijn de raadsleden deels geďnformeerd over een aantal vragen die er leven.

Steun voor initiatief SGP: Vergunningvrij bouwen bij nieuwbouw

Op initiatief van de SGP werd eind september unaniem een motie aangenomen die het college verzoekt om werk te maken om het vergunningvrij bouwen bij nieuwbouw mogelijk te maken.

Al eerder kondigde de SGP-fractie dit voorstel aan in een commissievergadering Grond-gebiedzaken. Het vergunningvrij bouwen wordt met deze motie uitgebreid. De fractie beoogt hiermee dat het bij nieuwbouw tegelijkertijd mogelijk moet zijn, om vergunningvrije bouwwerken te bouwen. Onnodige kapitaalsvernietiging kan hiermee worden voorkomen. Vanaf 2003 is het mogelijk om vergunningvrij te bouwen en meestal is dat voor kleine bouwwerken zoals een dakkapel of een bijgebouw aan de achterkant van de woning. Op grond van de huidige regelgeving is het niet toegestaan om vergunningvrije bouwwerken tegelijk met een nieuwe woning of nieuw woongebouw te bouwen. 'Eerst moet een woning gereed worden gemeld en pas daarna mag er worden uitgebreid met vergunningvrije bouwwerken, zoals een dakkapel, aan- en uitbouwen en bijgebouwen', aldus de fractie. Deze constructie kost de burger veel geld, want soms moet er weer gedeeltelijk gesloopt worden. In de motie krijgt het college twee maanden om dit nieuwe beleid vorm te geven.

J. Klepper - Fractievoorzitter SGP Goedereede

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter