SGP Goedereede

Van de SGP-jongeren Goedereede

SGPJ Goedereede wint jonge hondenprijs!

De SGP-jongeren Goedereede hebben ook dit jaar weer hun spreekwoordelijke steentje bijgedragen aan de ontplooiing van het politieke gedachtegoed dat de SGP eigen is. Geheel op eigentijdse wijze hebben zij actuele vraagstukken gelanceerd. Onderwerpen zoals “De kredietcrisis, wat merken we ervan?” zijn hierbij niet uit de weg gegaan.

Het politieke jaar begon op vrijdag 30 januari jongstleden. Op deze avond is door de SGP-jongeren een avond georganiseerd om een antwoord te geven op de vragen omtrent de kredietcrisis die onder de jongeren leven. Niemand minder dan de oud-voorzitter van de landelijke SGP-jongeren, dr. Elbert Dijkgraaf, gaf hiervoor acte de présence. Na een boeiend referaat over de ontstaansgrond van de kredietcrisis, ontstond een felle discussie tussen de -uit het publiek samengestelde- politieke partijen.

Daarna hebben de SGP-jongeren in april van dit jaar het predicaat ‘jongeren’ nog eens stevig onder-streept door een politieke speurtocht te organiseren. Tijdens deze speurtocht werden uiteenlopende vragen over de plaatselijke politiek gesteld om de politieke bewustheid van de deelnemers op de proef te stellen. Na de speurtocht was er een gezellig samenzijn waarbij de mogelijkheid werd geboden in gesprek te komen met andere jongeren. Voor het resterende deel van 2009 staat nog een aantal interessante activiteiten op stapel. Zo wordt binnenkort (vrijdag 27 november) een avond georganiseerd waarbij de problematiek rond drugs- en alcoholverslaving de revue zal passeren. Zeker gezien de prioriteiten die binnen onze gemeente op dit vlak waarneembaar zijn, streven de SGP-jongeren ernaar ook in deze kwesties oplossingen te bieden aan jongeren.

Ten slotte: het is je vast niet ontgaan dat wij als jonge SGP’ers de Jonge honden prijs 2009 in de wacht hebben gesleept. De SGP-jongeren in Goedereede hebben namelijk een explosieve toename in het ledenbestand mogen opmerken. Hieruit blijkt dat de SGP-jongeren te Goedereede daadwerkelijk een politieke jongeren organisatie is die niet stil staat. Dit is een uiterst fijne constatering en uiteraard wordt ernaar gestreefd deze trend voort te zetten. Wil jij daarin meehelpen en steun je ons gedachtegoed? Meld je dan nu aan als lid van de SGP-jongeren!

De SGP-jongeren van Goedereede hebben onlangs een nieuwe website geopend. Zo kan in het archief verslagen van vorige bijeenkomsten worden gelezen. Ook is er een fotoarchief en zijn er filmimpressies die een beeld geven van de activiteiten die de SGP-jongeren zoal organiseren. Kijk in iedergeval naar het interview met Huibert Slingerland van de SGPJ Goedereede. Middels een stelling kun je reageren op een bepaald thema. Op dit moment is reactie mogelijk op: 'Gemeente Goedereede moet aanhaken bij het initiatief om alcohol onder de 18 te verbieden.' Ook wordt aandacht gegeven aan de jonge hondenprijs die onlangs is gewonnen. Kortom, tijd voor een bezoek aan: www.sgp-goedereede.nl/jongeren

Matthias Stout - bestuurslid SGP jongeren Goedereede

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter