SGP Goedereede

Redactioneel

We proberen ook het blad SGP INFOBULLETIN er aantrekkelijk uit te laten zien. Dus daarom met de 15e jaargang een nieuwe uitgave in een nieuw jasje. Overigens vindt u bij deze uitgave tevens een enquete, waarin de cie. Publiciteit uw mening wil horen over de diverse uitgaven van deze commissie. Suggesties zijn van harte welkom!

De eerste maanden van dit jaar waren hectisch. Allereerst de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van een nieuw college. Voor sommige partijen een teleurstelling, terwijl anderen blij waren met de uitslag. Zo gaat dat in de politiek. De SGP mocht stabiel blijven met 5 zetels in de raad van Goedereede.

Op 9 april kwam de uitspraak van de Hoge Raad dat de SGP het VN-verdrag boven het grondrecht van vereniging moest stellen. Uit diverse hoeken van de samenleving was verontwaardiging te horen over deze uitspraak. Want wat betekent dit bijvoorbeeld voor de kerkelijke ambten? Diverse personen in de samenleving kwamen in het verweer. Meer dan 40.000 digitale handtekeningen werden in een aantal weken opgehaald via www.zijmaakthetverschil.nu.

Ook de val van het kabinet in februari dit voorjaar betekent verkiezingen. Na een jarenlange staat van dienst neemt nestor B. v.d. Vlies afscheid en neemt mr. C.G. v.d. Staay het stokje van hem over. Deze uitgave valt dan ook samen met de landelijke verkiezingscampagne, die uiteraard ook door ons wordt ondersteund. Op onze site kunt u onder het hoofdstuk verkiezingen een aantal zaken hierover lezen. Maar heeft u bijvoorbeeld ook al de campagnesite van de SGP-jongeren: www.partijvoorhetleven.nl al gezien?

Ook Twitter maakt een behoorlijke opkomst mee. Zeker nu de verkiezingen aanstaande zijn. Via dit sociale netwerk wordt u op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van politici. Ook uw eindredacteur kunt u vinden op Twitter. Blijf op de hoogte van de politiek in uw omgeving en ons land. Maar meer nog is uw gebed voor een partij die naar uitwijzen van Gods Woord wil handelen nodig. Tegelijkertijd moeten de handen uit de mouwen en moet een krachtig voluit christelijke g eluid blijven klinken in de vergaderzalen in ons land. Steun de SGP: een partij voor het leven die graag de Daad bij het Woord voegt!

Artikelen in dit nummer (PDF):

PC Grinwis, eindredacteur a.i.

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter