SGP Goedereede

Veldwerker Goeree-Overflakkee

Uit de breedte van de kerkgenootschappen op ons eiland is er een project, wat beoogt jongeren uit de verslavingsproblematiek te halen. De SGP heeft in de commissie publiekszaken van 29 april jl. vragen gesteld aan de wethouder met betrekking tot het project Diakonaal Veldwerk Goeree-Overflakkee.

De veldwerker is nu 1,5 jaar actief en de kosten hiervan worden bijeengebracht door de kerken van ons eiland, de Stichting Ontmoeting en enkele sponsers uit het bedrijfsleven. De gemeenten van ons eiland dragen niet bij in de kosten. De veldwerker is 36 uur op ons eiland actief onder de jongeren bezig. Het alcohol- en drugsprobleem onder onze jongeren op het eiland is groot. De veldwerker voorziet in de behoefte daar er intussen met ca. dertig jongeren contact is en waarvan er al enkele gestart zijn met een traject van afkicken bij o.a. de Stichting de Hoop.

Subsidie

Daar het een project was van twee jaar is nu de vraag of het project voortgezet moet worden. De intensie is er wel bij de betrokken partijen maar men loopt weer tegen de financiele middelen aan. Contacten met de gemeenten met verzoek tot subsidie hebben tot nu toe weinig resultaat opgeleverd terwijl de gemeenten wel bij het opstarten van het Diakonaal Project betrokken zijn geweest. De gemeenten stellen dat men de eigen hulpverlening heeft en het zou het ook niet passen in het kader van de WMO.

Vragen

Omdat wij als SGP het probleem van drugs en alcohol onder onze jongeren ook zien hebben wij in de commissie aandacht gevraagd voor het Diaconaal Veldwerk Project. In eerste instantie hebben wij de volgende vragen gesteld:

De wethouder gaf aan dat momenteel de kaders van de WMO zo zijn dat er geen subsidie verstrekt kan worden op die basis. Verder gaf hij aan dat het project wel de aandacht heeft van de gemeenten. Indien de regelgeving hierop aangepast zou worden zouden er wel mogelijkheden zijn. Hij gaf ook aan dat de Stichting Ontmoeting contact moest onderhouden met de gemeenten. De wethouder gaf aan dat de veldwerker goed werk verricht en dat hij ook uitgenodigd wordt voor alle besprekingen die gaan over het alcohol- en drugsprobleem onder onze jongeren. De veldwerker is zeer betrokken en de contacten met de overige hulpverleners op dit punt zijn goed. De praktijk is zeker niet dat men elkaar als concurrent ziet.

Aandacht

Als SGP zullen wij de komende tijd met regelmaat aandacht vragen voor het Diaconaal Veldwerk Project Goeree-Overflakkee. Wij zouden graag zien dat de gemeenten hierin ook hun verantwoordelijkheid verstaat en subsidie gaat verstrekken. De kerken zullen ongetwijfeld ook hun verantwoordelijkheid verstaan en het project financieel een warm hart blijven toedragen. Het zou mooi zijn dat in gezamenlijkheid dit project voortgezet kan worden. Iedere jongere die we uit de klauwen van welke verslaving dan ook kunnen redden is er toch één!

Kijk voor meer informatie ook op:

www.veldwerkgoereeoverflakkee.nl
www.stichtingontmoeting.nl"

K. Soeteman - commissielid PuZa

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter