SGP Goedereede

Fractiegewijs 24 februari 2006

Tot Uw Dienst!

Op D.V. dinsdag 7 maart 2006 worden er weer verkiezingen gehouden voor de gemeenteraad. Wij hopen dat u gaat stemmen. Het is de moeite waard uw stem te laten horen omdat het gaat om zaken die juist voor u van belang zijn. Het gaat om św leefomgeving, św veiligheid, om voldoende voorzieningen voor iedereen, goede wegen en fietspaden en, niet in de laatste plaats, gaat het ook om een aanvaardbaar belastingenniveau. Voor deze en andere lokale zaken wil de SGP zich inzetten.

De SGP doet dat vanuit een bepaalde visie. Samengevat komt die visie erop neer dat er bij het besturen van de gemeente blijvend aandacht geschonken wordt aan waarden en normen. Dat is de belangrijkste basisvoorwaarde voor een goed samenleven van burgers. Waarden en normen zijn het cement van onze samenleving. Daarom is het van belang waarop die waarden en normen gebaseerd zijn. Voor de SGP is dat de Bijbel, het Woord van God, het meest gelezen boek ter wereld.

In de Bijbel staan de Tien Geboden. Een boodschap voor alle mensen. Deze geboden vormen als het ware een christelijk politiek programma. Een soort verkiezingsprogramma in een notendop met leefregels, zowel voor de individuele burger als voor de gemeenschap. Dat programma heeft het welzijn van iedereen op het oog: Iedere burger heeft er een plaats in. Kortom, een programma dat, naar onze vaste overtuiging, garanties biedt voor de kwaliteit van onze gemeente. Deze leefregels wil de SGP als toetsingskader gebruiken. De SGP is ervan overtuigd dat deze leefregels goed zijn voor de samenleving, dus ook voor gemeente Goedereede. Met andere woorden: een verkiezingsprogramma op grond van de Bijbel is een zegen voor de samenleving van nu en in de toekomst. De SGP wil daar graag voor uitkomen.

De SGP wil het christelijke karakter van onze gemeente bewaren en bevorderen. Ondanks de beperkte invloed van de gemeentelijke overheid, wil de SGP de toenemende aantasting van dit christelijke karakter zoveel mogelijk tegengaan. Het gaat hierbij om de eer van God en het welzijn van burgers en overheid.

Voor een goed functioneren van het gemeentebestuur is het van belang dat de overheid niet alleen betrouwbaar en geloofwaardig, maar ook herkenbaar is. De SGP vindt dat niet zomaar. In haar visie is de overheid ingesteld door God om alles in deze maatschappij in goede banen te leiden. Treffend wordt dat in de Bijbel weergegeven wanneer de oorsprong van de overheid beschreven wordt: de overheid is er 'u ten goede'. Op deze basis zijn wij graag Tot Uw Dienst! Om ons verkiezingsprogramma kernachtig weer te geven, hebben we dat in een aanta speerpunten samengevat:

Ons uitgebreide verkiezingsprogramma is te lezen op onze website. Daarnaast heeft u ons programma ontvangen in de laatst verschenen SGP NIEUWS.

Persoonlijk

Dit is de laatste fractiegewijs van de SGP te Goedereede voor de verkiezingen. Mijn naam als fractievoorzitter van de SGP zal vanaf de volgende keer niet meer onder deze bijdrage in het Eilanden Nieuws voorkomen. Daar we besloten hebben, na 32 jaar deel uit gemaakt te hebben van de gemeenteraad, de tijd gekomen is om dit werk over te dragen aan jongere personen. Daarom komt ook mijn naam niet meer voor op de kandidatenlijst van de SGP. Ik heb het volste vertrouwen dat de fractie van de SGP samen met de steunfractie uw belangen op dezelfde wijze zal blijven behartigen en daartoe roep ik de lezers op om uw stem op hen uit te brengen. Ik dank u allen voor het vertrouwen, de steun en kracht die ik al die jaren heb mogen ontvangen om mee te helpen onze mooie gemeente te mogen besturen. Ik wens u allen, ook voor de toekomst, Gods zegen toe.

Bart Noorthoek

Stelling

In de laatst gehouden raadsvergadering heeft de SGP gepleit om herinvoering van de lijsten voor het in aanmerking komen van een bouwkavel. Dat in tegenstelling tot het voorstel om over te gaan op een lotingsysteem. Met dit laatste zouden mensen die al lang wachten (sommigen al jaren) op een bouwkavel buiten de boot kunnen vallen. U kunt uw mening hierover ook kenbaar maken op onze website, alwaar de volgende stelling staat: 'Het werken met wachtlijsten voor het uitgeven van bouwkavels is eerlijker dan een lotingsysteem'.

Namens de SGP-fractie:

J. Klepper (fractievoorzitter)
K. Soeteman
P.C. Grinwis
H. Tanis
T. Human
e-mail: fractie@sgp-goedereede.nl

Terug naar overzicht

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter