SGP Goedereede

Commissie GGZ - 11 november 2008

Met slechts 1 agendapunt op de agende: een presentatie, werd de commissievergadering van grondgebiedzaken gehouden op 11 november 2008. De presentatie ging over het project: Zicht op Grevelingen. Ook deelde de SGP fractie mede, dat zij in gesprek zijn geweest met de Provinciale Staten fractie, over met name Zuiderdiep en Oosterpark.

Een korte agenda, met een presentatie die verstrekkende gevolgen kan hebben voor het gebied rondom de Grevelingen. In het project 'Zicht op de Grevelingen' worden een aantal zaken genoemd, waarmee de Grevelingen en met name rondom de Brouwersdam een economische impuls kan krijgen. Ecologie en Economie (Eco2) moeten hierin samengaan en elkaar versterken. In de presentatie kwam naar o.a. naar voren dat er plannen bestaan om te komen tot een Eco-hotel, nabij de Punt, met een capaciteit van 120-160 kamers. Een dergelijke accomodatie moet dan CO2 neutraal werken. Dit moet zowel in de bouw, in de afvalstromen en in de gehele bedrijfsvoering worden doorgevoerd. Kortom het moet een unieke hotelaccomodatie worden, maar zo zei de presentator erbij: het moet wel te exploiteren zijn. Verder zijn er plannen voor een speelbos en een uitzichtpunt, waar de huidige bunkers voor worden gebruikt. Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn er voorstellen om getijdewerking in de Grevelingen te krijgen. Gekoppeld hieraan is de mogelijke getijde centrale die dan duurzame energie kan opwekken. Hierover moet de staatsecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevr. T. Huizinga, begin 2009 een beslissing nemen. Ook het ministerie van LNV en EZ zijn hierbij betrokken. Gerealiseerd zijn inmiddels de waterjump en de duikvoorzieningen. Natuur- en milieuorganisaties, ondernemers en gemeenten dienen samen op te trekken om te komen tot de gewenste inrichting van het gebied. Dhr. T. Human(SGP) vroeg aandacht voor de andere soort natuur, die hiermee ontwikkeld zou worden, terwijl dhr. P.C. Grinwis(SGP) wederom aandacht vroeg voor het doortrekken van de RTM-lijn naar Ouddorp.

Meer informatie over de plannen:
Kijk voor meer informatie over de getijdecentrale naar een NOS-verslag
Kijk voor meer informatie over de plannen op: www.zichtopdegrevelingen.nl

Oosterpark weer op Statenagenda
In de rondvraag maakte dhr. Grinwis van de SGP gebruik van de gelegenheid om te melden dat de CU en SGP fractie van Goedereede, maandag 10 november contact hebben gehad met de Provinciale CU/SGP-fractie. Twee onderwerpen stonden op de agende: Zuiderdiep en Oosterpark. M.b.t. het Zuiderdiep zijn de statenfracties uitmate benieuwd naar de mogelijke alternatieven die aangedragen worden vanuit de streek. Vanuit de Provinciale fractie is toegezegd, het plan Oosterpark opnieuw op de agenda te plaatsen van de statencommissie. Vanuit de Goereese fracties is aangegeven, dat dit plan, gezien de bestuurlijke toezeggingen en ambtelijke medewerking niet op de regionale structuurvisie zou moeten wachten. Op de vraag, wanneer de regionale structuurvisie kan worden opgestuurd aan de provinciale staten, antwoordde wethouder Admiraal, dat deze in februari 2009 eilandelijk wordt besproken, daarna gaat deze visie het traject in naar de gemeenteraden.

P.C. Grinwis

Terug naar overzicht

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter