SGP Goedereede

Prestatieafspraken met woningbouwvereniging mogen wat SGP scherper

In de commissie Grondgebiedzaken van dinsdag 1 juni 2010, werd behoorlijk tijd besteed aan het woonwensenonderzoek wat Companen voor de gemeente had uitgevoerd en ook de prestatieafspraken die gemaakt worden met Woningbouwvereniging Beter Wonen in onze gemeente. Daarnaast kwam de ontwikkeling van de grond rondom boerderij van de fam. P. Breen aan de orde. Diverse inwoners konden blij gemaakt worden met een beleidsregel wat tot grotere woningen leidt, dit n.a.v. een vraag van de SGP-fractie in hoeverre geanticipeerd kan worden op het handboek wat enige tijd geleden is vastgesteld.

Woningbouw

In een presentatie, verzorgd door Companen, het bureau wat het woonwensenonderzoek in onze gemeente heeft uitgevoerd wordt nog eens bevestigd dat de gemeente met de insteek van het bouwen voor starters en senioren op de goede weg zit. Ook komt naar voren dat de bevolking niet meer groeit maar eerder afneemt. Daarnaast is becijferd dat er tot 2025 zo'n 300 woningen kunnen worden toegevoegd t.o.v. 2009. En juist die cijfers trok SGP-er P.C. Grinwis in twijfel, want, zo stelde hij: 'voor een gezonde ontwikkeling van een dorp, moet je jaarlijks tussen de 1 en 2% woningen toevoegen. Dat zou betekenen als we de onderkant hanteren 50 woningen per jaar terwijl in de plannen van Companen uitgegaan wordt van 20 woningen per jaar'. Daarnaast zette hij vraagtekens bij de EPC-norm en het verkoopbeleid van de woningbouwvereniging. Er komt namenlijk op termijn, volgens de cijfers een tekort aan koopwoningen onder de 200.000, terwijl er een overschot zou komen aan woningen met een huur tot 512 euro per maand. Dit laatste als gevolg van europese regelgeving. Als de woningbouwvereniging hun ambitie tijdig zou bestellen, zou dit probleem opgelost kunnen worden. Het ontbreken van de Koopgarantregeling was, wat de SGP-fractie betreft een misser. Hier wordt al meer dan 3 jaar over gesproken en nog heeft de woningbouwvereniging hierop geen afdoend antwoord op geformuleerd, dit ondanks aandringen van indertijd de 3 jongste raadsleden, de wens van de raad en de brief die de SGP-fractie hierover stuurde aan de woningbouwvereniging. De SGP-fractie wenste nu wel eens duidelijkheid.

Ontwikeling perceel Hazersweg 23

Door de gemeenteraad is eerder accoord gegeven voor het oprichten van een 6-tal woningen op bedoeld perceel, aan de kant van het Smalle Einde, waarmee de bedrijfsverplaatsing van de agrarische activiteiten ingang konden worden gezet. Inmiddels is na overleg een nieuw plan gepresenteerd van 18 woningen. De SGP-fractie middels T. Human, vroeg zich af hoe zich dat verhoudt t.o.v. plan Welgelegen en de bed-en Breakfest activiteiten, of die niet in strijd zijn met de eerder opgestelde plannen. De fractie zal e.e.a. nader beoordelen en hun mening geven in de raadsvergadering.

Bestemmingsplannen

Ter kennisname was het ontwerpbestemmingsplan Entree Goedereede voor de raad ter inzage gelegd. E.e.a. kan nu in de procedure. Ook het bestemmingsplan De Klepperstee en het bestemmingsplan Verplaatsingsgebied werd ter vaststelling aangeboden. De heer P.C. Grinwis stelde vast dat er door de indieners van Zienswijzen waardevolle opmerkingen zijn geplaatst en dat daar zorgvuldig naar gekeken is. Verder blijft de 'spanning' er nog even als het gaat om het zonne-energieveld. De provincie is hier kennelijk nog niet uit, terwijl dit al een aantal jaren speelt. De SGP hoopt dat er voor de raadsvergadering helderheid komt, want dat 'bespaard een hoop energie'.

Beleidsregels art. 3.23 Wro/4.1.1. Bro

Met instemming heeft de fractie van de SGP kennis genomen van het collegebesluit Beleidsregels. De SGP-fractie heeft meerdere keren verzocht om een modus te vinden om te kunnen anticiperen op toekomende bestemmingsplannen. Wat is het geval. Vorig jaar stelde de raad een handboek vast waarin verruiming voor toekomstige bestemmingplannen wordt vorogesteld. Echter deze gelden pas als het bestemmingplan definitief is. Om nu burgers van dienst te kunnen zijn, zijn vooruitlopend op de vaststelling van deze bestemmingsplannen beleidsregels gemaakt, die als een paraplu bepaling voor alle bestemmingsplannen gelden. Hiermee kunnen we dus weer een aantalburgers tegemoet komen...

Goereesche Dom

Na vragen vanuit de SGp-fractie bleek dat de toren van Goedereede binnenkort weer in alle glorie gezien kan worden. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond. Het wachten is nog op de 2 klokken die het carillon compleet maken, aldus wethouder Tollenaar.

P.C. Grinwis

Terug naar overzicht

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter