SGP Goedereede

Redactioneel

Nog niet zo lang geleden stond er een artikel in het Reformatorisch Dagblad over twee jongeren die zwaar verslaafd waren aan alcohol en drugs. Inmiddels zijn ze 19 en 21 jaar en wisten uit een diep dal omhoog te komen. Het is het geheim van GO. Iets waar ouders en gebruikers moeilijk over spreken. De SGP jongeren vragen dan ook aandacht voor deze problemen. Iedereen is dan ook van harte welkom op DV 27 november (zie uitnodiging). De SGP vindt (zie artikel over beginselprogramma), dat de overheid de taak heeft om misbruik of gebruik van middelen die de geestelijke en/of de lichamelijke gezondheid schaden en aantasten, tegen te gaan.

Wat moet er van ons land en gemeente worden als Gods geboden niet meer gekend wordt in het besturen. Van groot belang is de draad van God, die gevlochten moet zijn in het publieke leven, want dat snoer is sterk en onbreekbaar, zo gaat ds. Lassche in op het artikel over het drievoudige snoer! Onze vaste columnschrijver heeft daar ook oog voor. Het huwelijk is een heilige inzetting van God. Helaas wordt daar in ons land, en niet alleen als het gaat over dat onderwerp, anders tegen aan gekeken.

Ook de fractie heeft daar haar zorgen over. Het is ook één van de argumenten die wordt aangevoerd tegen de dreigende herindeling van gemeente op ons eiland. Hoe kan de identiteit (o.a. de zondagsrust) die kenmerkend is voor de gemeente gediend zijn bij een herindeling? Onomstoten staat vast dat bij een herindeling je hiervan in de toekomst moet inleveren.

Van uit de commissie Publiciteit wordt op dit moment gewerkt aan een aantal video opnamen die via de SGP-sites te zien zijn. Actueel nieuws! Een voorbeeld hiervan is: het interview wat gehouden is met burgemeester G.J. van de Velde. In deze uitgave een impressie hiervan. Wilt u het volledige interview terug zien en beluisteren, kijk dan op: www.sgp-goedereede.nl of op de gloednieuwe site van onze SGP jongeren te Goedereede: www.sgp-goedereede.nl/jongeren.

Artikelen in dit nummer:

PC Grinwis, eindredacteur a.i.

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter