SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF, nr. 1 - januari 2004


SGP Logo Nieuwsbrief

SGP Goedereede, nr. 1 - januari 2004


Nieuwjaarswens
het bestuur van de kiesvereniging, de studievereniging, alsmede de leden van de fractie wensen u een gezegend 2004 toe. Ook in 2004 staan weer diverse activiteiten op het programma. We hopen u middels deze nieuwsbrief op de hoogte te houden.

De begroting van 2004 is vastgesteld
De begroting van de gemeente Goedereede is op een aantal kleine wijzigingen na onveranderd overgenomen door de meerderheid van de Goereese raad. Reeds in de algemene beschouwingen had de SGP bedenkingen tegen het terug brengen van de fractie ondersteuning. De SGP is van mening dat van deze gelden, name in het duale stelsel, gebruik gemaakt kan worden ten gunste van de burgers in de gemeente. Er werd overeenstemming bereikt over het halveren van het huidige budget. Daarnaast werd stevig gedebatteerd over de vermogensverklaring UFA. Lees hierover meer in onze bijdrage aan de rubriek fractiegewijs van het Eilanden Nieuws
Bijdrage fractiegewijs (PDF)

Amendement Begrotingswijziging
Naast de hierboven vermelde wijziging, diende de SGP een amendement in op de begroting, om de vervoerskosten van het gymonderwijs ten behoeve van de bijzondere basisschool te Goedereede-Havenhoofd te handhaven. Het amendement kreeg de steun van de gehele raad, zodat ook de leerlingen van deze school de komende jaren verzekert zijn van hun gymlessen.
Amendement mbt Gymonderwijs Goedereede Havenhoofd (PDF)

SGP INFO Bulletin
Het informatiebulletin wat de leden nog tegoed hadden van 2003 is deze week verspreidt onder de leden. In dit verenigingsblad wordt nader ingegaan op de vermogensverklaring UFA. Daarnaast zijn de bekende rubrieken als: Column, Beginselprogramma, en de propjes weer aanwezig. Via de hieronderstaande link, kunt u de artikelen nalezen
SGP INFOBULLETIN 2003 nr. 2

Waarden & Normen
Op woensdag 21 januari spreekt dhr. M. v.d. Zwan over het thema: Normen en Waarden in de samenleving. Helaas is de roep om Normen en Waarden weer op zijn retour. Rapporten zijn verschenen, commissies hebben uitspraken gedaan, maar hoe nu verder. Discuseer mee en kom op DV 21 januari om 19.30 uur naar het verenigingsgebouw Eben-Haezer aan de Preekhillaan 3 te Ouddorp.

 

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter