SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - nr. 10 - december(2)2008

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief December(2) 2008 - nr. 10

SGP wenst u gezegende kerstdagen en voorspoedig 2009!

Traditioneel stuurt de SGP aan het college van BenW, het Management Team, ambtenaren en collega raadsleden een decembergroet. Dit jaar staat deze groet in het teken van de onlangs vastgestelde toekomstvisie van de gemeente Geodereede. De (steun)fractie schrijft ondermeer: 'Juist in deze dagen heeft toekomstvisie ook een andere betekenis. Toekomst die begint bij de geboorte van Gods Zoon op aarde, wat we met de Kerstdagen mogen herdenken. Hij is het die de eeuwige toekomst heeft verworven en daarmee een weg heeft gebaand voor hen die van zichzelf geen toekomst meer hebben. Die blijde boodschap is te vinden in de Bijbel. Het woord van God, waaruit de SGP haar politiek vorm wil geven. Dan is er pas echt toekomst. Die toekomst wensen wij u allen toe.'


SGP NIEUWS met actuele thema's huis-aan-huis

Deze week is het huis-aan-huis blad SGP NIEUWS van de SGP te Goedereede weer verschenen. In deze uitgave gaat de fractie in op diverse actuele zaken: Zuiderdieppolders, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, het belang van de visserij en de komst van de Tour de France door Goedereede. Fractievoorzitter J. Klepper stipt in het openingsartikel nogmaals aan, dat de grote afstand tussen bestuur en kiezers en de identiteit van de gemeente redenen zijn om juist voor een krachtige gemeente Goedereede te kiezen. De SGP te Goedereede kiest daarmee wel voor een versterking van de eilandelijke samenwerking. Verweven in het huis-aan-huis blad is de toekomst visie die onlangs is vastgesteld.


SGP Goedereede stelt vragen over Tour de France!

In de weekvoorafgaand aan de raadsvergadering werd duidelijk dat de Tour de France door de gemeente Goedereede zal komen. Door de media is de SGP benaderd om haar standpunt toe te lichten. Fractievoorzitter J. Klepper heeft daar namens de SGP zijn bedenkingen uitgesproken over het feit dat de Tour op zondag door de gemeente komt, waarbij mogelijke de kerkgang en de zondagsrust verstoort wordt. Ook kondigde hij aan om overleg te plegen met het gemeentebestuur om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. In de raadsvergadering van 18 december stelde de SGP vragen over de Tour.


Steun voor onderzoek naar subsidie visserij!

De gemeenteraad steunde unaniem de motie die het CDA, mede namens de SGP, VGB en CU indiende om de visserijsector te stimuleren. Met het bedrag van 30.000 euro, bestemd voor onderzoek en het daadwerkelijk binnenhalen van subsidiegelden, met name vanuit de Europese Unie, kan de gemeente expertise inhuren, zo stelde wethouder Admiraal, die collega-wethouder van economische zaken, dhr. A. v.d. Vlugt, tijdens zijn afwezigheid verving. Er zijn op verschillende plaatsen subsidies te halen. Met name voor visserij aangelegenheden is het de EU die geld beschikbaar wil stellen voor de visserij sector en visserijgemeenschappen.


Twee extra ambulances op Goeree-Overflakkee!

Vanaf januari 2009 rijden er twee extra ambulances op werkdagen op Goeree-Overflakkee. Deze extra capaciteit is een proef. De resultaten van deze proef worden na een half jaar vastgelegd in het nieuwe dossier Spreiding en Beschikbaarheid (S&B) van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Onder meer zal dan worden bezien of de extra inzet leidt tot een daling van de overschrijdingspercentages van de aanrijtijden op Goeree-Overflakkee. De gemeente Goedereede houdt de overschrijdingspercentages de komende tijd nauwlettend in de gaten. Met name de overschrijdingspercentages tijdens weekenden, avonden en nachten zijn te hoog.


Slijkgat wordt dieper!

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat de vaargeul ‘Slijkgat’ verdiepen van 5 meter naar 5,5 meter onder NAP. Het gemeentebestuur van de gemeente Goedereede is hier erg blij mee. Het Slijkgat ligt tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee en is de levensader voor de Stellendamse visserijhaven. Een goede bevaarbaarheid van de vaargeul is van belang voor de bereikbaarheid van de Stellendamse havens en het Haringvliet. De werkzaamheden zullen uiterlijk 1 juni 2009 klaar zijn.


Belangrijke data

  • dinsdag 6 januari - Nieuwjaarsreceptie Gemeente, 19.00 uur, Dorpstienden
  • dinsdag 13 januari - Commizzie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 15 januari - Commizzie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis
  • woensdag 28 januari - Ontwikkelingen in de maatschappij, org. KV, 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • donderdag 29 januari - gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis
  • vrijdag 30 januari - Kredietcrisis, wat merk ik ervan?, org. SGP-jongeren, 19.30 uur, Eben-Haëzer


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter