SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - mei 2008 nr. 3

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief mei 2008 - nr. 3

Nieuw jasje voor SGP NIEUWSBRIEF

Dit is de nieuwsbrief nieuwe stijl. We hopen u hiermee regelmatig te informeren over de politieke onderwerpen van de gemeente Goedereede. Ook op de website kunt u de nieuwsbrieven nalezen. Wij hopen u hiermee weer van dienst te zijn. Reacties en suggesties zijn van harte welkom.


SGP 90 jaar - Bijdrage door H. Tanis...

Op 24 april 2008 was het precies 90 jaar geleden dat de Staatkundig Gereformeerde partij is opgericht. In een jubileum uitgave van het partijblad de Banier werd daar door diverse personen op teruggekeken. Ook het Goereese fractielid van de SGP dhr. H. Tanis schreef een kolom voor de Banier met als titel: Zoek het verschil, vissen in een volle, of in een lege zee?


Goedereede ontving rechtmatigheidsverklaring

De maand mei is kenmerkend voor de programmarekening van de gemeente. Zeg maar de jaarrekening, waarin het college verantwoording aflegt over het gevoerde beleid. De politieke partijen kunnen dit toetsen aan het kader wat zij eerder in de programmabegroting (anderhalf jaar geleden) hebben aangegeven. Voor het eerst heeft de gemeente - als eerste op ons eiland - naast de accountantsverklaring een verklaring voor rechtmatigheid ontvangen!


Bestuurslid K. Tanis Koninklijk onderscheiden

Op vrijdag 25 april daalde de lintjesregen weer over het land. In Ouddorp viel de eer te beurt aan K. Tanis (64), onder andere bestuurslid van onze kiesvereniging. Burgemeester Van de Velde spelde hem in Eben-Haëzer het lintje op, waardoor hij werd opgenomen in de Orde van Oranje Nassau.


Raad Goedereede heeft aandacht voor startersproblematiek

De raadsvergadering van donderdag 24 april 2008, stond vooral in het teken van de nieuwe visie op de recreatie en het bouwen voor onze eigen inwonders. Thema's die van groot belang zijn voor onze gemeente. Naast deze onderwerpen werd het Groenkwaliteitsplan Goedereede en het Waterplan Goeree-Overflakee door de raad vastgesteld. Een raadsbrede motie inzake het vestigen van starters werd met algemene stemmen aanvaard.


SGP-CU politici bezoeken Zuiderdiep

Op uitnodiging van de raadsfracties van SGP en ChristenUnie van de gemeenten Goedereede en Dirksiand waren de politici te gast op het eiland. Aanleiding voor dit bezoek was de situatie rondom de Zuiderdieppolders. Maar het bezoek aan dit gebied werd omlijst door bezoeken aan de Visafslag van Stellendam en het Ziekenhuis van Dirksland.


Belangrijke data

  • dinsdag 13 mei - commissie GGZ, (gaat NIET door)
  • donderdag 15 mei - commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 29 mei - raadsvergadering (behandeling jaarrekening), 19.30 uur, gemeentehuis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter