SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - Oktober 2008 nr. 7

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief Oktober 2008 - nr. 7

SGP-jongeren en de verkiezingen in Amerika

Dat is het ongetwijfeld, het presidentschap van Amerika. Op 4 november 2008 worden er in Amerika weer presidentsverkiezingen gehouden. Afgelopen vrijdag 3 oktober belegden de SGP-jongeren van Goedereede een avond over deze verkiezingen. RD-journalist Riekelt Pasterkamp hield een boeiende presentatie en verzorgde een politieke quiz. Van deze avond is ook een filmimpressie gemaakt.


De kracht van de kleinschaligheid

Diverse argumenten gingen over de raadstafel m.b.t. het voorstel te komen tot onderzoek naar één ambtelijke organisatie op het eiland. Alle partijen waren het in ieder geval hier over eens, dat een fusie van de 4 gemeenten op het eiland, wat Goedereede betreft niet aan de orde is. 'We hebben hiermee de kracht van één ambtelijke organisatie, plus de kracht van de kleinschaligheid', zo typeerde SGP-fractievoorzitter J. Klepper het voorstel.


SGP Hollandse Delta presenteert verkiezingsprogramma

De SGP heeft als de oudste politieke partij in Nederland veel ervaring in waterschapstaken. De SGP probeert in haar beleid de Bijbel praktisch te vertalen naar de waterschapstaken. Om deze reden komt de SGP dan ook in Hollandse Delta met een eigen lijst. Op 30 september presenteerde SGP Hollandse Delta haar verkiezingsprogramma ”Wijs met water”.


Programmabegroting 2009

De programmabegroting 2009 is in concept inmiddels verschenen en uitgereikt aan de raadsleden. Overigens ligt de ontwerp-begroting voor een ieder ter inzage en is algemeen verkrijgbaar. Nog gemakkelijker is het downloaden van onze site. De behandeling van de programmabegroting vindt plaats in de vergadering van de gemeenteraad van donderdag 30 oktober 2008. U bent daarbij van harte welkom.


Informatiemarkt voor jongeren: Wat vind jij?

Hoe communiceer je het makkelijkst met de gemeente? Zijn er starterswoningen in de gemeente aanwezig? Hoe staat het met het voorzieningenniveau binnen de gemeente? Deze vragen en nog veel meer, komen aan bod tijdens de informatieavond die georganiseerd wordt door de gemeenteraad van de gemeente Goedereede. De avond is voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar en wordt gehouden in zalencentrum Dorpstienden.


Toekomstvisie Goedereede gepresenteerd aan commissie

De presentatie van de toekomstvisie nam een groot gedeelte van de avond in beslag. Daarnaast werd behandeld: Een evaluatie van de visie 'handreiking aan de samenleving', over de uitvoering van de WMO, kwam er een voorstel inzake de gemeentelijke samenwerking op Goeree-Overflakkee, het beleidsplan Veiligheidsregio en werd tenslotte gesproken over de leefbaarheidsprojecten tranche 2009-2011.


Commissie geeft groen licht voor heli-platvorm

In de commissie Grondgebiedzaken van 16 september j.l. kwamen de volgende onderwerpen aan de orde: Voorstel mbt het realiseren van een helicopterplatvorm nabij Port Zélande, vaststellen voorbereidingsbesluit tbv bouwplannen De Kous en Natural High, procedure voor advisering tegemoetkoming in planschade en een presentatie over de nieuwe Wet ruimtelijke ordening.


Belangrijke data

  • donderdag 16 oktober - commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 23 oktober - commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 30 oktober - Raadsvergadering (begr. 2009), 19.30 uur, gemeentehuis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter