SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - nr. 9 - december 2008

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief December 2008 - nr. 9

Voorbede ivm schrappen artikel over godslastering!

Op D.V. 10 december 2008 vindt in commissieverband een overleg plaats tussen de Minister van Justitie en de Kamerfracties over het voornemen om artikel 147 van het in het Wetboek van Strafrecht te schrappen, wat handeld over de strafbaarheid van godslastering. De SGP kiesvereniging en fractie te Goedereede heeft in navolging van de Gelderse SGP-fractie de predikanten en kerkenraden van de kerkelijke gemeenten in Goedereede middels een brief opgeroepen om in de erediensten voorbede te doen.


Ouddorp Duin gepresenteert aan commissie GGZ!

In de commissievergadering van dinsdag 2 december is het concept gepresenteerd van Ouddorp Duin aan de commissie Grond Gebied Zaken en een aantal belangstellenden. Dit concept kan worden gezien als een nadere uitwerking van Ouddorp Bad. Een ambitieus concept waar de toerist niet omheen kan. Het is de bedoeling om met dit concept het onderscheid te maken. Deze ontwikkeling is erop gericht om Ouddorp opnieuw op de kaart te zetten als aantrekkelijk verblijfsgebied. De SGP plaatste kantekeningen bij de mogelijkheden voor detailhandel in het gebied. Ook de mogelijke opening van winkels op zondag stuit op principiele bezwaren.


3 zetels voor SGP in waterschap Hollansdse Delta

RIDDERKERK- Afgelopen zaterdagmiddag, 29 november 2008, is de voorlopige uitslag van het Waterschap Hollandse Delta bekend gemaakt. De opkomst in dit gebied was 20,9%. De SGP is met drie zetels in het algemeen bestuur gekozen. SGP lijsttrekker Hans Klepper is opgetogen en dankbaar over de uitslag: “Deze uitslag hadden wij gehoopt, maar niet verwacht. Wij zijn erg dankbaar dat 12.227 op de SGP hebben gestemd. Mijn inziens houdt dit in dat ook veel burgers die normaal niet op de SGP hebben gestemd, dit nu wel gedaan hebben. Wij hopen ons voluit in te zetten voor ons speerpunt ‘Veilig water’ ". De SGP bezet 3 van de 30 zetels in het Waterschap Hollandse Delta.


Toekomstvisie Goedereede 2020 vastgesteld!

In de raadsvergadering van donderdag 27 november 2008 is door de voltallige raad de toekomstvisie unaniem aangenomen. De SGP liet zich kritisch uit over de te bouwen huizen in de toekomst van met name in Ouddorp. De eerder in de toekomstvisie opgenomen aantal van 225 woningen voor Ouddorp werd na intensief vooroverleg met het college op voorstel en aandringen van de SGP verhoogt. De SGP wil hiermee de vergrijzing, die volgens de berekeningen is ingetreden in Ouddorp, stoppen. Dhr. PC Grinwis deed hiervoor een dringend appel: 'We moeten de uitstroom van jongeren vanuit onze gemeente stoppen, om de leefbaarheid en de vitaliteit van met name Ouddorp te waarborgen'.


Iets extra’s voor minima in Goedereede

December is voor veel mensen een dure maand. Zeker voor wie een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft. Deze huishoudens krijgen van de overheid iets extra’s. In december 2008 hebben zij recht op een eenmalige gift van vijftig euro. Inwoners van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee van wie bekend is dat zij leven van een minimuminkomen, krijgen het geld automatisch op hun rekening gestort. Er zijn echter ook inwoners die van een minimuminkomen rond moeten komen die niet bekend zijn bij de gemeenten. Zij moeten zelf een aanvraag indienen bij hun gemeente.


Goedereede vraagt opnieuw om rotondes N57

De provinciale weg N57 loopt door de gemeente Goedereede van Stellendam naar de Brouwersdam. De weg vormt een belangrijke verkeersader naar Zeeland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goedereede maakt zich al langer zorgen over de veiligheid van provinciale weg N57. Om die reden vroeg het college al in januari 2007 aan Rijkswaterstaat, die verantwoordelijk is voor de N57, om een drietal rotondes. Ook de SGP-fractie heeft meermalen aandacht gevraagd voor de veiligheid van de N57 en het aanleggen van rotondes. Onlangs zond het college opnieuw een brief naar Rijkswaterstaat Zeeland met het verzoek de rotondes nu snel aan te leggen.


Oosterpark Ouddorp op de agenda bij Statenfractie CU/SGP

Op initiatief van de fracties van de SGP en ChristenUnie van de gemeente Goedereede is overleg gevoerd met de ChristenUnie/SGP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid- Holland. Onderwerpen van gesprek zijn geweest, de woningbouwprojecten Gronden Breen en Oosterpark en de natuurplannen in de Zuiderdieppolder. Het gesprek is van beide zijden plezierig en constructief verlopen. De heer P.C. Grinwis gaf namens de Goereese fracties aan dat het niet nodig is om te wachten op een regionale structuurvisie. De provincie keurde immers ook in andere gemeenten bestemmingsplannen voorafgaand aan de structuurvisie goed. De Statenfractie erkende dit. De heer H. van Dieren gaf namens de Statenfractie aan in een eerstvolgende statencommissievergadering de gang van zaken rond deze goedkeuring opnieuw aan de orde te stellen. Vooral ook omdat een vastgestelde regionale structuurvisie in het komende halfjaar nog niet vastgesteld kan zijn.


Nieuwe uitgave SGP INFOBULLETIN

Op donderdag 13 november is een nieuwe uitgave van het verenigingsblad van de SGP te Goedereede verschenen. In de gemeente zijn inmiddels de bekende groene stemborden weer geplaatst. In de periode van DV 13 tot en met 25 november zijn er de waterschapsverkiezingen. Hierover is in deze Infobulletin meer te lezen. Verder hebben een tweetal jonge SGP-ers onze wethouder geïnterviewd over o.a. het bouwen van huizen binnen de gemeente. Te lezen is dat als er één overtuigd is dat er gebouw moet worden het dhr. Admiraal zelf is. Mooi is dan ook dat de gemeenteraad het college reeds opdracht heeft gegeven te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om starters op de woningmarkt te helpen.


Belangrijke data

  • donderdag 11 december - ledenvergadering SGP-Kiesvereniging, 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • donderdag 18 december - Raadsvergadering (vaststellen eindejaarsnota, 19.30 uur, gemeentehuis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter