SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - nr. 1 - januari 2009

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief Januari 2009 - nr. 1

Raad Goedereede accepteert gemeentelijke herindeling niet

De raad van de gemeente Goedereede is enorm geschokt en verbijsterd over het voorgenomen besluit van de provincie Zuid-Holland tot herindeling van de gemeenten op Goeree-Overflakkee. De gemeenten op het eiland zijn immers nog in gesprek om de mogelijkheden van verdergaande bestuurlijke samenwerking te onderzoeken. Zonder de gesprekken met de afzonderlijke gemeenten af te wachten is de provincie gestart met het vormen van een onderzoekscommissie om tot samenvoeging van de gemeenten op Goeree-Overflakkee te komen. De provincie stuurt aan op herindeling per 1 januari 2012.


Nieuw op onze website: dossiers!

Vanaf nu is er een nieuwe link op onze website: dossiers. In deze map worden belangrijke thema's gebundeld in een dossier. U kunt hier publicaties vinden over het desbetreffende onderwerp die verschenen zijn op onze website en links naar andere media. De eerste twee dossiers zijn aangelegd. Het betreft: De 'Tour de France' en 'Gemeentelijke herindeling'.


Gemeenten kunnen 'Tour' weren op zondag

Gemeenten hebben de mogelijkheid om de Tour de France op zondag van hun grondgebied te weren. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker van Sport in antwoord op vragen van SGP-Kamerlid Van der Vlies. De bewindsvrouw wijst in haar antwoord op de Zondagswet. Die bepaalt dat het op zondagen voor 13.00 uur verboden is „openbare vermakelijkheden te houden.” De gemeente kan met een plaatselijke verordening eenzelfde verbod instellen voor openbare activiteiten na 13.00 uur. De burgemeester kan overigens wel ontheffing verlenen van deze bepalingen. Maar als gemeenteraden en burgemeester het eens zijn over het weren van bepaalde openbare activiteiten op zondagen, kunnen ze deze dus blokkeren.


Ontwikkelingen in de maatschappij

De ontwikkelingen in de samenleving vandaag de dag gaan snel. De snelheid waarmee nieuws wordt gebracht zorgt ervoor dat een ieder direct op de hoogte is van hetgeen er in de wereld gebeurd. Crisis op crisis in maatschappij, politiek en economie. De grote vraag is of christelijke politiek vandaag de dag effectief kan zijn in deze samenleving en welke boodschap zij heeft. Tijd om eens stil te staan bij de samenleving van vandaag. De Kiesvereniging van de SGP te Goedereede heeft daarom dhr. G. Slootweg, docent geschiedenis aan de CSG Prins Maurits te Middelharnis en oud-wethouder van de SGP, uitgenodigd op DV woensdag 28 januari om hieraan aandacht te besteden. Deze bijeenkomst vindt plaats in het verenigingsgebouw 'Eben-Haëzer' aan de Preekhillaan 3 te Ouddorp en begint om 19.30 uur.


Kredietcrisis, wat merk ik ervan?

De kredietcrisis breidt zich steeds verder uit. Iedereen heeft het erover, maar hoe zit het nu precies? Wat merken wij als jongeren van deze crisis. Kunnen we maatregelen nemen om de gevolgen te beperken. Moeten we juist nu een huis kopen of kunnen we beter gaan huren? Allemaal vragen waar veel van ons mee rond lopen. Om hier een antwoord op te krijgen heeft de SGP-Jongeren te goedereede dr. Elbert Dijkgraaf, specialist in de financiele wereld en voormalig voorzitter SGP-jongeren, gevraagd om een avond voor ons te verzorgen en een antwoord te geven op deze vragen. Datum: DV 30 januari 2009 Tijd: 19.30 uur. Wil jij ook antwoord op deze vragen en heb je zin in een gezellige avond, kom dan naar de SGP-jongerenavond op DV 30 januari in Eben Haëzer in Ouddorp.


Nieuwjaarstoespraak 2009 - burgemeester Goedereede

Tijdens een druk bezochtte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goedereede blikte burgemeester Van de Velde-de Wilde van Goedereede terug op het jaar 2008 het jaar dat ook een beetje het voorwerk was voor het komende jaar. 'Politiek gezien is 2009 met de verkiezingen van 2010 in het vooruitzicht het zogenaamde oogstjaar. De grote vraag is of er wat valt te oogsten in het komende jaar. De kost gaat voor de baat, eerst zaaien dan oogsten. Kortom de voorliggende periode was van cruciaal belang om dit jaar inderdaad als oogstjaar in te kunnen gaan', aldus de burgemeester.


Belangrijke data

  • donderdag 15 januari - Commissie Publiekzaken, 19.30 uur, gemeentehuis
  • woensdag 28 januari - Ontwikkelingen in de maatschappij, 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • donderdag 29 januari - Raadsvergadering, 19,30 uur, gemeentehuis
  • vrijdag 30 januari - Kredietcrisis, wat merk ik ervan?, 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • vrijdag 20 februari - Is een herindeling echt nodig op GO?, 19.30 uur, Pr. Maurits, Middelharnis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter