SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - nr. 3 - maart 2009

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief maart 2009 - nr. 3

SGP Partijdag: 'Kabinet maakt geen beste beurt'

Vanuit de Kiesvereniging Goedereede zijn door een drietal afgevaardigden de partijdag op zaterdag 14 maart 2009 bezocht. In de partijrede: 'Geen ijdele zorg', schetste SGP-voorman B.J. Van der Vlies de situatie rondom de economische crisis. “Met toenemende verbazing en zorg kijk ik naar de verrichtingen in en rond het torentje. Ik zie heus wel in dat de problemen lastig zijn. En ik heb er begrip voor dat het kabinet tijd nodig heeft om knopen door te hakken. Maar waar ik géén begrip voor heb, is dat het er nu toch de schijn van heeft dat er weer allerlei politieke spelletjes worden gespeeld. Je proeft dat er veel wantrouwen is tussen de coalitiepartners en dat dit verlammend werkt. Juist nu het erop aankomt, steekt de door collega Slob genoemde “niksigheid” de kop weer op. Dat is dus geen beste beurt!”, aldus van der Vlies in zijn rede.


Verdieping Slijkgat van start

Havenbedrijf Rotterdam gaat de vaargeul ‘Slijkgat’ verdiepen van 5 meter naar 5,5 meter onder NAP. Het gemeentebestuur van Goedereede is hier erg blij mee. Het Slijkgat ligt tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee en is de levensader voor de Stellendamse visserijhaven. Een goede bevaarbaarheid van de vaargeul is van belang voor de bereikbaarheid van de Stellendamse havens en het Haringvliet. De werkzaamheden gaan 9 maart van start en zullen uiterlijk 1 juli klaar zijn. Al een aantal jaren vindt er overleg plaats tussen de gemeente Goedereede en het Havenbedrijf Rotterdam. Als compensatie voor de gevolgen van de aanleg van Maasvlakte 2, voert het Havenbedrijf Rotterdam de onderhoudswerkzaamheden van het Slijkgat uit.


Raadslid Sperling neemt afscheid van Goerees raad

Op de vergadering van Goerees raad van donderdag 5 maart stonden diverse onderwerpen op de agenda. Meest onderwerpen die te maken hadden met de zorg rondom mensen die zorg nodig hebben in materieel en financiele zin. Daarnaast stelde de SGP vragen over het aantal woningen die in de Koersnotitie Regionale Structuurvisie waren opgenomen. Aan het einde van de raadsvergadering nam de heer C. Sperling van de ChristenUnie fractie afscheid van de raad. 'Wie weet tot ziens als raadslid, want de wisselingen volgen elkaar bij de CU snel op', zo besloot nestor J. Kepper zijn toespraak. Oud-raadslid mevr. M. Grinwis-Driesse volgt hem op.


K. Tanis neemt na 31 jaar afscheid van bestuur!

Op de jaarvergadering van de SGP kiesvereniging te Goedereede nam bestuurlid K. Tanis, na 31 jaar trouwe dienst, afscheid van het bestuur. Voorzitter A. Voogd gaf in zijn toespraak aan, dat hij na een lange staat van dienst, te kennen had gegeven plaats te willen maken voor jongeren. De heer K. Tanis, kenmerkte zich door zijn bescheidenheid en principiele inbreng. Verder typeerde de voorzitter hem als doordacht en betrokken. Zijn trouwheid op de (bestuurs)vergaderingen kan velen tot voorbeeld zijn. 'We zullen je aanwezigheid missen in het bestuur, van harte Gods Zegen toegewenst'. Na de vergadering werd het scheidend bestuurslid door de vergadering toegezongen: Ps. 121:4.


Memorandum Goedereede inzake bestuurlijke toekomst

Op maandag 23 februari en vrijdag 27 februari zijn er gesprekken met de commissie Schutte. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders zal een gesprek hebben met de Adviescommissie bestuurlijke toekomst lokaal bestuur op Goeree-Overflakkee (Commissie Schutte). Met het oog hierop heeft het college het wenselijk geacht om in samenspraak met de gemeenteraad een memorandum op te stellen, met daarin de visie van de gemeente Goedereede. In deze visie gaat het college en de raad in op o.a. het behoud van de kenmerkende waarden en identiteit van de gemeente. Daarnaast worden een aantal argumenten van GS weerlegt. Ook worden een ruim aantal zaken genoemd waarop de gemeente op het eiland inmiddels al volop samenwerken.


Nut en onnut van een herindeling

Op vrijdagavond 20 februari togen heel wat SGP-ers (en niet SGP-ers) naar de CSG Prins Maurits te Middelharnis om eens te horen, wat nu eigenlijk het nut of onnut van een herindeling van gemeenten op Goeree-Overflakkee is. In een boeiend betoog zette dhr. T. van Oostenbrugge, voormalig gemeentesecretaris van Bruinisse en momenteel griffier van de gemeente Schouwen Duiveland en dhr. A.M. Weststrate, gemeentesecretaris van de gemeente Korendijk uiteen wat er allemaal komt kijken rond een voorgenomen herindeling. Beiden zijn deskundig op dit gebied. De afgevaardigde uit Schouwen Duiveland sprak vanuit een herindeling, terwijl de gemeentesecreatris uit Korendijk juist sprak vanuit een dreigende herindeling en nu een samenwerking tussen gemeenten in de Hoekse Waard. Onder leiding van dhr. Slootweg werd de forumdiscussie gevoerd. De organisatie was in handen van de gezamenlijke Kiesverenigingen en SGP Jongeren op het eiland.


Goedereede gaat werk maken van klimaatbeleid

In de commissie Grond Gebied Zaken (GGZ) van dinsdag 10 februari werden maar liefst 3 presentaties gegeven voor de commissieleden. Achtereenvolgens waren dat de presentatie over het klimaatbeleid van de gemeenten op het eiland en die van Goedereede in het bijzonder, de stand van zaken mbt de actualisering van bestemmingsplannen en een presentatie over de intergemeentelijke Structuurvisie. Alle presentaties hadden één ding gemeen, ze waren gemeentegrens overschrijdend. En dat er goed samen gewerkt kan worden op het eiland, liet SGP-er T. Human nog maar eens horen. De milieupoot van het ISGO verricht dan ook op het eiland goed werk.


Kredietcrisis bestrijden met Calvinistische visie!

'Kredietcrisis, wat merken we ervan?' Om op deze vraag een antwoord te krijgen kwamen de SGP-jongeren te Goedereede op vrijdag 30 januari j.l. bij elkaar in verenigingsgebouw Eben-Haëzer te Ouddorp. Door wie konden de we beter worden voorgelicht dan door onze landelijke oud-voorzitter dr. Elbert Dijkgraaf? Naast het feit dat zijn wortels liggen bij de SGP-jongeren is hij als econoom verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Met deze ingrediënten kon het niet anders dan een interessante avond worden. En dat is het geworden. Na zijn referaat, verplaatsten de SGP-jongeren zich in de landelijke politieke fracties van diverse partijen in de Tweede Kamer en moesten er oplossingen aangedragen worden om de kredietcrisis te bestrijden.


SGP Goedereede schreef onlangs 300e lid in!

Met de succesvolle actie die de ledenwerfcommissie van de SGP te Goedereede gehouden heeft is het ledental van de SGP te Goedereede inmiddels de 300 gepasseerd. Dhr. T. Sperling uit Ouddorp werd onlangs ingeschreven als het 300e lid van de SGP te Goedereede. Op dinsdag 3 februari werd daar in huize Sperling aandacht aan besteed. Namens de SGP Kiesverenging 'God, Nederland en Oranje', overhandigde voorzitter A. Voogd een feestelijke taart, vergezeld met een bos bloemen voor mevr. Sperling. Fractievoorzitter J. Klepper overhandigde het boek wat verschenen is ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Staatkundig Gereformeerde Partij: 'Op weg naar honderd jaar SGP'.


Belangrijke data

  • maandag 16 maart - Commissie Publiekzaken, 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 19 maart - Jaarvergadering SGP-Jongeren, 19.30 uur, ben-Haëzer
  • donderdag 26 maart - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis
  • dinsdag 7 april - Commissie Grond Gebied Zaken, 19.30 uur, gemeentehuis
  • dinsdag 9 april - Commissie Publiekzaken, 19.30 uur, gemeentehuis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter