SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - nr. 4 - april 2009

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief april 2009 - nr. 4

Commissie Schutte kiest voor eilandelijke fusie

De adviescommissie ‘Bestuurlijke toekomst van het lokaal bestuur op Goeree-Overflakkee’ (Commissie Schutte) komt tot de conclusie dat de vorming van één gemeente Goeree- Overflakkee de meest adequate oplossing is voor de toekomst van het lokaal bestuur op Goeree-Overflakkee. Elke andere variant acht de commissie minder duurzaam en toekomstbestendig. De Commissie Schutte heeft de afgelopen weken gesproken met de colleges en gemeenteraden van Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oosiflakkee, het dagelijks bestuur van het ISGO en een hoorzitting georganiseerd voor het maatschappelijk middenveld. De commissie is op 31 maart 2009 tot een advies gekomen over de bestuurlijke toekomst van het lokaal bestuur op Goeree-Overflakee


De SGP komt naar u toe...

De fractie van de SGP te Goedereede wil graag met u van gedachten wisselen over zaken die uw gemeente aangaan. Daarom zult u op diverse gelegenheden de komende tijd onze unieke SGP Caravan tegen komen. Naast een gesprek met één van de fractie leden, zullen de SGP-jongeren op ludieke wijze aanwezig zijn. Zij zullen u en de kinderen verrassen. Graag zien wij u op één van de markten in april. We starten op de ontmoetingsdag van de commissie verenigingswerk te Ouddorp op DV zaterdag 4 april. Tot ziens bij Eben-Haëzer. Let op, er zijn tevens leuke prijzen te winnen!


Admiraal door als wethouder van buiten de gemeente

Met de grootst mogelijke meerderheid van 14 stemmen voor, kreeg wethouder A. Admiraal, die voor de SGP zitting heeft in het college, toestemming om als wethouder te blijven fungeren, maar buiten de gemeente Goedereede te wonen. 1 raadslid was afwezig. De Gemeentewet verlangt van wethouders dat zij ingezetenen zijn van de gemeente waarin zij wethouder zijn. De in Oud-Beijerland wonende wethouder vervuld zijn taak in de gemeente Goedereede nu meer dan 3 jaar en is veelal aanwezig in de gemeente. Mede door zijn enthousiaste inzet worden op dit moment woningbouwprojecten gestart. In deze raadsvergadering kwam tevens aan de orde de vervanging van het wagenpark van de gemeente, als ook het Verkeers Circulatie Plan (VCP) Stellendam.


Getij kan twee eilanden van stroom voorzien

Een getijdencentrale op de Brouwersdam moet straks stroom leveren aan een kleine zestigduizend huishoudens. ,,Die centrale wekt genoeg stroom op om heel de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen- Duiveland van energie te voorzien,’’ zegt Siemco Louwerse van de Groenservice Zuid-Holland (GZH). De getijdencentrale maakt deel uit van een toekomstplan voor het Grevelingenmeer, dat is opgesteld door de GZH, Rijkswaterstaat, de omliggende gemeenten en Staatsbosbeheer en is overgenomen door de Deltacommissie van oud-minister Cees Veerman. Het getij moet weer terugkeren in de afgesloten zeearm tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland, omdat de waterkwaliteit in de stilstaande plas achteruit holt sinds de Grevelingen in 1971 in het kader van de Deltawerken van de zee is afgesloten.


Ministerie VWS honoreert alleen rotonde Brouwersdam

De reis over de N57 naar de Zeeuwse en Ouddorpse stranden kan korter, vindt het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dan moet wel de afstelling van de verkeerslichten bij Goedereede en Ouddorp anders. Een speciaal Groene Golf Team van het ministerie gaat daarom sleutelen aan de verkeerslichten op de Rijksweg tussen Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en S chouwen-Duiveland, heeft het ministerie laten weten aan de gemeente Goedereede. Die gemeente wil het liefst drie rotondes op de N57 op Goeree-Overflakkee: bij de entree van het stadje Goedereede, bij de badplaats Ouddorp en nog eentje vlak voor de oprit van de Brouwersdam. Nu stroopt op warme zomerdagen het strandverkeer bij Goedereede en Ouddorp op, terwijl op de kruising voor de Brouwersdam nogal eens ongelukken gebeuren.


Centrum Ouddorp wordt winkel- en woonerf

De gemeente Goedereede investeert in de economie van Ouddorp. In november is daarom begonnen met een herinrichting van het centrum van Ouddorp. Deze opknapbeurt geeft een kwaliteitsimpuls aan de plaatselijke economie. De herinrichting van het centrum van Ouddorp is in volle gang. Eind april wordt het werk afgerond. Hierna is het centrum van Ouddorp een winkel- en woonerf. De regels voor verkeersdeelnemers zijn hierdoor veranderd. De voetganger krijgt in het centrum alle ruimte om zich te bewegen. De auto is te gast in dit gebied en zal zich moeten aanpassen. In november 2008 is GMB Infra uit Ouddorp begonnen met het herstraten van de Weststraat en de Boompjes. Vervolgens zijn de Stationsweg, de Raadhuisstraat en de Hofdijksweg opgeknapt. Op dit moment wordt volop gewerkt aan de Molenblok, de Hoenderdijk en de Weststraat.


Gemeente zet vrijwilligers in het zonnetje

De gemeente Goedereede organiseerde op zaterdag 14 maart voor het eerst de “Make A Difference Day” (MADD). Op deze dag werden de vrijwilligers die hele jaar belangeloos in touw zijn in de gemeente, in het zonnetje gezet. Ewit Tanis, het gezicht van speeltuin de Flipjes, werd door zijn collega-vrijwilligers gekozen tot “Vrijwilliger van het jaar 2009” van de gemeente Goedereede. De dag in Zalencentrum Dorpstienden was een groot succes. Tijdens de dag waren tientallen raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeente belangeloos aan het werk om iets terug te doen voor de vrijwilligers die zich het hele jaar belangeloos inzetten voor de gemeenschap.


Belangrijke data

  • dinsdag 7 april - Commissie Grond Gebied Zaken, 19.30 uur, gemeentehuis
  • dinsdag 9 april - Commissie Publiekzaken, vervalt!
  • vrijdag 17 april - Politieke speurtocht, org. SGP-jongeren
  • donderdag 23 april - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter