SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief mei 2009 - nr. 5

Interactief verkiezingsdabat over Europa op DV 28 mei!

In aanloop naar de Europese verkiezingen op 4 juni van dit jaar organiseren de eilandelijke kiesverenigingen van de SGP en de ChristenUnie op Goeree-Overflakkee een verkiezingsavond om de burger dichter bij de politiek in Brussel te brengen en de politici dichter bij de burger. Spreker deze avond is zittend Europarlementariër voor ChristenUnie/SGP: Bas Belder. Onder het motto “Samenwerking ja, superstaat nee” gaat de ChristenUnie/SGP de verkiezingen in. Vrede, welvaart en stabiliteit worden bedreigt door diverse crises. De mens, de samenleving, het milieu en de natuur lijden onder het wegvallen van zorg voor de schepping, de naaste en door misbruik van de schaarse grondstoffen in onze honger naar steeds meer. In antwoord daarop wil de ChristenUnie/SGP werken vanuit een christelijk perspectief waarbij verantwoord rentmeesterschap, gefundeerd op de Bijbel, zo breed mogelijk uitgewerkt wordt.


SGP-jongeren Goedereede bezorgd om beleid gemeente

De SGP-jongeren van Goedereede zijn bezorgd over het beleid aangaande de identiteit en het karakter van de gemeente Goedereede. Onlangs stuurden zij een brief aan de raad en het college van B&W om hun zorgen kenbaar te maken. In de brief wordt vooral aandacht gevraagd voor de zondagsrust die zo kenmerkend is voor de gemeente en waar veel burgers veel waarde aan hechten. De voorzitter van de SGP-jongeren in Goedereede, Huibert Slingerland, stelt dat de SGP-jongeren trots zijn op hun gemeente. ''Een gemeente met een eigen identiteit. Een gemeente waarin niet alles opzij gezet wordt voor het massatoerisme. Maar nog veel belangrijker: we hebben een gemeente waarin nog enigszins rekening gehouden wordt met Gods geboden. Dit mogen we zondags terugzien wanneer de dorpen rust uitstralen''.


Informatiebijeenkomst bestuurlijke toekomst Goedereede

Op woensdag 20 mei was de zaal in Dorpstienden gevuld met burgers vanuit Goedereede die er belang aan hechten om nader geďnformeerd te worden over de bestuurlijke toekomst van Goedereede. Dit n.a.v. Het rapport Schutte wat eind maart werd gepresenteerd aan de besturen van Goeree-overflakkee en waar een tweetal richtingen worden voorgesteld. Burgemeester v.d. Velde opende de bijeenkomst met een terugblik op het proces. Als deskundige op het gebied van herindelingen, fusies en samenwerkingsverbanden was dhr. Th.C. Van Waes uitgenodigd om de aanwezigen door het rapport Schutte te leiden en de nodige verduidelijkingen te geven.


Verenigingsblad SGP Infobulletin in teken van Europa

Deze week is het eerste nummer van de 14e jaargang van het verenigingsblad van de SGP te Goedereede verschenen. In dit nummer is er volop aandacht voor Europa. De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn immers op DV donderdag 4 juni. Zowel de meditatie, als de Column gaan in op de ontwikkelingen in Europa. Ook vanuit het gezamenlijke verkiezingsprogramma (CU-SGP) worden een aantal punten aangedragen. In het interview komt wethouder v.d. Vlugt aan het woord, die eveneens aangeeft dat subsidies vanuit Europa voor de visserij van groot belang zijn voor een visserijgemeenschap als Goedereede. Tenslotte vragen de SGP jongeren aandacht voor de identiteit van de gemeente.


Drie Blauwe vlaggen in 2009 voor gemeente Goedereede!

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 110 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van 2008. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlaggen worden uitgereikt aan 41 Nederlandse stranden en 69 jachthavens. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt en Adrie van Waarde van de gemeente Goedereede en Peter de Regt van Marina Port Zélande ontvingen dit kwaliteits- en duurzaamheidskeurmerk voor jachthavens en stranden uit handen van Alexander Pechtold in Castricum aan Zee.


ZorgSaam presenteert nieuwe Vliedberg in Ouddorp!

Het waren nogal wat projecten die dinsdag 12 mei 2009 ter behandeling werden aangeboden aan de commissie GrondGebiedZaken. Duidelijk is dat er vaart wordt gemaakt met een aantal zaken. En dat is ook nodig vindt de SGP-fractie. Nu de trein eenmaal opgang is wat betreft het bouwen in Stellendam komen ook de projecten in Goedereede en Ouddorp in de versnelling terecht. De commissie boog zich over de plannen van: de Vliedberg, De boerderij aan de Hazersweg en de entree van Goedereede. Stuk voor stuk ambitieuze bouwplannen. De SGP kon, evenals andere partijen, zich scharen achter de uitgangspunten van het college. Als laatste werd de memo mbt de Tour de France behandeld.


Belangrijke data

  • donderdag 28 mei - Regiobijeenkomst EP-verkiezingen, 19.30 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • donderdag 28 mei - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis (programmarekening)
  • woensdag 3 juni - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis (rapport Schutte)
  • donderdag 4 juni - Verkiezingen Europees Parlement


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter