SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief juni/juli 2009 - nr. 6

SGP-jongeren Goedereede winnen jonge hondenprijs 2009

De SGP-jongeren van Goedereede hebben de jonge hondenprijs 2009 in de wacht gesleept. Op de laatst gehouden jaarvergadering van de SGP-jongeren in Gouda werd deze uitgereikt aan de jonge SGP-ers uit Goedereede. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt aan de vereniging die in het afgelopen jaar het hardst groeide. 'De laatste jaren hebben we hard gewerkt om aansluiting te vinden bij onze leden. Dat dit gelukt is, kunnen we zien aan de groei die onze vereniging doormaakt. De activiteiten die we organiseren worden dan ook goed bezocht door onze leden. We proberen als vereniging op te komen voor de belangen van de jongeren in Goedereede. Dit doen we door regelmatig onze mening te laten horen bij de bestuurders van onze gemeente', aldus de enthousiaste SGP-jongeren uit Goedereede.


Herstel getij, bouw getijdecentrale, sluis en nieuwe natuur

Het Rijk en regionale overheden gaan samen onderzoeken hoe de acht km lange Brouwersdam tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland gedeeltelijk kan worden geopend om de waterkwaliteit van het Grevelingenmeer te herstellen. De opening in de dam kan worden gebruikt voor het opwekken van duurzame energie. De Brouwersdam is in 1971 voltooid. Het is de laatste volledig gesloten dam die in het kader van de Deltawerken is aangelegd. Door de afsluiting van de zeearm de Grevelingen verdween de doorstroming vrijwel volledig uit het water, waardoor de natuurlijke processen ernstig zijn verstoord. Staatssecretaris Huizinga en het bestuur van het Natuur- en recreatieschap de Grevelingen zijn het eens geworden over een verkenning naar de beste wijze waarop de eb- en vloedwerking in het Grevelingenmeer kan terugkeren.


Technicus en webmaster in het zonnetje gezet

Op de bestuursvergadering van de SGP Kiesvereniging te Goedereede van maandag 29 juni 2009, was er ruimte gemaakt op de agenda om een tweetal personen in het bijzonder te bedanken. 2 personen die vrijwillig heel wat uren stoppen in het onderhouden van de website van de SGP te Goedereede. Namens de fractie en kiesvereniging bedankte fractievoorzitter Hans Klepper, Kees Grinwis, die als technicus op de achtergrond altijd klaar staat om zaken te regelen. Peter Grinwis, die naast de functie van webmaster, ook redactioneel betrokken is bij de uitgifte van de bladen: SGP NIEUWS en SGP INFO, en tevens voorzitter is van de cie Publiciteit, kreeg een attentie uit handen van de voorzitter van de Kiesvereniging: Adri Voogd.


GS wil nu herindeling per 1 januari 2013

Gedeputeerde Staten (GS) hebben vandaag (dinsdag 30 juni 2009) het voornemen uitgesproken om de procedure te starten om op zo kort mogelijke termijn te komen tot een samenvoeging van de gemeenten op Goeree-Overflakkee. GS gaan hierover in open overleg met Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee. Hiermee handelen GS in lijn met het eindadvies van de commissie Schutte van 16 juni jl. De bevindingen van de commissie Schutte hebben aan GS opnieuw duidelijk gemaakt dat de vier gemeenten verdeeld blijven over hun bestuurlijke toekomst. GS vinden het nu hun verantwoordelijkheid om de regierol op zich te nemen.


Bijna 100 leerlingen uit Goedereede in raadzaal in debat

Vorig jaar zijn de SGP-jongeren van Goedereede begonnen met het opzetten van een educatief programma voor de groepen acht van de Koningin Beatrixschool in Ouddorp. De leerlingen waren toen een hele ochtend te gast bij de SGP-jongeren in de raadszaal van het gemeentehuis. Dit is zo goed bevallen, dat de SGP-jongeren dit jaar weer iets dergelijks hebben georganiseerd. Nu niet alleen voor de Koningin Beatrixschool, maar ook voor de Eben-Haëzerschool in Goedereede-Havenhoofd en voor de Christelijk Nationale School Zomerland in Stellendam. Dit betekende een drukke dag en een raadszaal vol met leerlingen….


Oplossingen voor problematiek blauwalg Volkerak

Door het kierbesluit en de plannen van de verzilting dreigt een groot deel van Zuid-Holland bij droogte niet meer voorzien te worden van zoet water. De staatssecretaris neemt 22 juni een besluit in het kabinet t.a.v. het waterbeleid waarin alle adviezen die tot nu toe zijn gegeven worden meegewogen. Adviezen die betrekking hebben op de provincie Zuid-Holland zijn de commissie Veerman, het BOKV en de zoetwaterverkenning ZHZ. In alle adviezen wordt aangegeven dat de agrarische sector gecompenseerd dient te worden. Compenseren kan ondermeer door technische en financiële instrumenten. E.e.a. heeft grote gevolgen voor de zoet-water voorziening op het eiland. In de film worden praktische oplossingen voorgedragen met winst voor ecologie, economie en maatschappij. Zoet en zout hand in hand in het Zuidwestelijke Delta gebied, dat is de boodschap die LTO Noord uitdraagt. Het evenwicht kan worden hersteld, een maatschappelijke investering waard, aldus LTO Noord.


SGP Goedereede blijft tegen fusie op Goeree-Overflakkee

Op donderdag 3 juni was er een extra gemeenteraadsvergadering in de gemeente Goedereede waarin het rapport Schutte: 'Samen voor ons eiland', het enige gespreksonderwerp was. Overigens werd gelijktijdig ook in de andere 3 gemeenten op het eiland vergaderd over hetzelfde onderwerp. Hoewel de fracties eerder nog unaniem van mening waren dat een fusie niet goed was voor de gemeente Goedereede, was de uitslag van deze avond evenwel een verrassing. Het VVD had al eerder aangekondigd meer voor fusie te voelen. Het CDA sloot zich deze avond hierbij aan. De SGP, CU, PvdA en VGB bleven van mening dat een fusie juist niet goed zou zijn voor de gemeente en vooral voor haar burgers.


Belangrijke data

  • donderdag 3 september - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis, Goedereede
  • dinsdag 15 september - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 17 september - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 30 september - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter