SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief december 2009 - nr. 9

Nieuwjaarsbijeenkomst SGP Goedereede

Op initiatief van de SGP Jongeren in Goedereede zal er op DV vrijdag 8 januari voor het eerst in de geschiedenis een nieuwjaarsbijeenkomst door de SGP in Goedereede worden georganiseerd. Iedereen is van harte welkom. Zeker wanneer je meer wilt weten over de SGP Jongeren van Goedereede en hoe zij over de politiek denken. Op deze bijeenkomst zullen tevens de verkiezingspunten van de jongeren worden gepresenteerd en overhandigd aan de fractie. Uiteraard ook een uitstekend moment om van gedachten te wisselen over de politiek met de fractieleden!


Decembergroet SGP Goedereede

Het jaar 2009 is bijna weer ten einde. Een politiek bewogen jaar. We kunnen wel stellen dat het afgelopen jaar politiek gezien behoorlijk intensief was. Veel thema's zijn de raadstafel gepasseerd. Veel is er ook bereikt het afgelopen jaar. Helaas waren er ook zaken die op gespannen voet staan met de christelijke identiteit. Zaken waar de SGP-fractie steeds op gewezen heeft. Geen maand onbesproken was het thema: Herindeling op Goeree-Overflakkee. Voor de SGP in Goedereede een brug te ver. De fractie voelt zich niet gekozen om de gemeente op te heffen, maar juist te bouwen en te bewaren. Twee woorden die rechtstreeks uit de Bijbel komen. Voor de SGP in Goedereede zijn juist de bijbelse waarden en normen van grote betekenis. De (christelijke) identiteit van onze gemeente zal behoorlijk op de proef worden gesteld als de provinciale plannen zullen doorgaan. Het bewaren van die kenmerkende identiteit blijft van grote belang. In de traditionele decembergroet wordt dit thema nader toegelicht. Alle geledingen van de SGP te Goedereede wensen u gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2010!


SGP fractie start fratieblog

Om u als burger een beeld te geven wat er zoal in de politiek van Goedereede gebeurt, zullen een aantal fractieleden, gezamenlijk een weblog bijhouden. In deze blog zullen ook persoonlijke noten aan de orde komen m.b.t. het werk als raadslid. Inmiddels is de blog online en kunt u over de schouder van de SGP-fractie meevoelen en meeleven over tal van onderwerpen: Begroting, burgemeester, Excursie, financien, Fractieoverleg, Gemeenteraad, Goedereede, Goeree-Overflakkee, informatieavond, Kadercursus, Motie, nieuwe inwoners, Ouddorp, Recreatie, SGP Goedereede, SGP jongeren, SGP NIEUWS, Stellendam, structuurvisie, Toeristenbelasting, VCP, verkiezingen, visserij, zondagsrust, zwembad.


SGP NIEUWS, eindejaarseditie 2009

Het huis-aan-huis blad van de SGP te Goedereede: SGP NIEUWS is uit. In deze eindejaarsedite komen de SGP jongeren aan het woord als de scherpste, actiefste en innoverende SGP-jongeren vereniging van Nederland. Zij wonnen de jonge honden prijs, als de snelstgroeiende vereniging. Daarnaast maken ze melding van de Nieuwjaarsreceptie die op DV 8 januari door de SGP-jongeren wordt georganiseerd. Traditioneel maakt de decembergroet deel uit van SGP NIEUWS. Fractievoorzitter Hans Klepper gaat in op de bestuurlijke perikelen, terwijl wethouder Admiraal nieuwe initiatieven bekend maakt mbt starterswoningen. Kortom een blad wat weer het lezen waard is. De digitale versie vindt u op deze site.


Van der Staaij wordt nieuwe lijsttrekker SGP!

SGP-Kamerlid mr. C. G. van der Staaij zal in mei 2011 de SGP-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen aanvoeren. Het SGP-hoofdbestuur en de raad van advies van de partij hebben daartoe vrijdagmiddag unaniem besloten. De SGP-leden moeten op 27 maart volgend jaar de keus bekrachtigen. De 41-jarige Van der Staaij volgt ir. B. J. van der Vlies (67) op, die sinds 1986 lijsttrekker was. Van der Vlies heeft aangegeven dat hij niet meer beschikbaar is. Eigenlijk had hij zich al in 2006 willen terugtrekken. Van der Staaij zal ook lijsttrekker worden in de situatie dat het kabinet zou vallen en er bijvoorbeeld in 2010 al verkiezingen zijn.


Finale voor Gronden Breen

De laatste vergadering van het jaar van Goerees raad was niet bijzonder spannend, of het moet het oplopend tekort van het zwembad zijn geweest waar nog eens over gesproken werd. Ook het aangepaste voorstel voor het bouwen van een reddingspost op het Flaauwe Werk vroeg wel enige opheldering van het college. Maar loco-burgemeester A. Admiraal kon de vragen en suggesties goed weerleggen. De vergadering begon met het vaststellen van het bestemmingsplan 'Gronden van Breen'. SGP-er P.C. Grinwis gaf aan dat dit plan nu eindelijk de finale heeft bereikt en riep degenen op die eerder bezwaren hadden ingediend het algemeen belang te laten prevaleren en niet de gang te maken naar de Raad van State.


Goedereede blijft gaan voor bestuurlijke zelfstandigheid

Op 15 september van dit jaar startte de provincie Zuid-Holland de herindelingsprocedure om één gemeente te vormen op Goeree-Overflakkee. Op 21 oktober vond het eerste open overleg met de provincie plaats in het kader van de ARHI-procedure. De gemeente Goedereede wil haar zelfstandigheid behouden, maar koppelt deze nu los van de vorming van één ambtelijke organisatie op het eiland. Na de start van de herindelingsprocedure vormt het open overleg tussen provincie en gemeenten een vast element in de wettelijk vastgelegde herindelingsprocedure (wet ARHI). In dat gesprek met de provincie gaf de gemeente Goedereede aan de zelfstandigheid te willen behouden met de zogenaamde 3-1 variant, waarbij de overige drie gemeenten zouden samen gaan.


SGP content met uitvoering motie vergunningvrij bouwen

Op 30 september diende de SGP-fractie een motie in, waarin het college werd gevraagd om te regelen dat burgers van Goedereede, vergunningvrije bouwerken tegelijkertijd met nieuwbouw kunnen bouwen. Voorheen was het zo, dat burgers eerst hun bouwwerk gereed moesten melden en de dag erna pas begonnen mag worden met vergunningvrij te bouwen. Hierdoor maakten burgers onnodig kosten, want muren ed moesten weer worden weggebroken, fundering moest weer gestort worden enz. Het college heeft de motie, die raadsbreed werd gesteund, overgenomen. De regelgeving is op 1 december ter kennisgeving gezonden aan de raadscommissie GrondGebiedZaken van de gemeente Goedereede. Inmiddels wordt er al mee gewerkt.


Belangrijke data

  • woensdag 6 januari - Nieuwjaarsreceptie Gemeente, vanaf 19.00 uur, MFG Dorpstienden
  • vrijdag 8 januari - Ledenvergadering SGPJ Goedereede, 19.30 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • vrijdag 8 januari - Nieuwjaarsreceptie SGPJ, 20.30 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • donderdag 14 januari - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 26 januari - Presentatie verkiezingsprogramma, 20.00 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • donderdag 28 januari - gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter