SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief februari 2010 - nr. 2

SGP jongeren starten actie: 'Hart voor Goeree'

Voor het eerst in het bijna 25-jarig bestaan van de SGP-jongeren in Goedereede zijn er speerpunten opgesteld voor het beleid wat de jongeren van groot belang achten voor Goedereede. Middels een kort en helder programma presenteerden de jongeren dit reeds op 8 januari jl. Het programma kreeg de titel: 'Hart voor Goedereede' mee. Onlangs werden bij alle burgers van Goedereede een poster bezorgd. Zo kunnen burgers ook laten zien dat zij hart voor hun gemeente hebben.


Interview met SGP wethouder Admiraal

SGP wethouder Ton Admiraal gaat in op diverse vragen. Na zijn 40 jarige periode in het openbaar bestuur te hebben gewerkt, als raadslid en daarna als Wethouder van Oud-Beijerland en Goedereede, hoopt hij van zijn rust te kunnen genieten. In zijn bijdrage feliciteert hij ook oud-collega Cornelis Visser, die benoemd is tot burgemeester van gemeente Twenterand...


Interview met jonge kandidaten op SGP kanditatenlijst

Een interview met de twee jonge kandidaten op de SGP kandidatenlijst olv Pieter Tanis, gaan in op een aantal stellingen. Wat is de visie van de SGP en hoe kijken de nummers 5 en 6 hier tegenaan. Waarom zo tegen herindeling? Hoe kijkt de SGP tegen brede scholen aan, hoe gaat de SGP om met sport en wat vindt de SGP van de economie in onze gemeente. U kunt het allemaal zien op bijgaande video.


Nieuwe bestelwagens voor de gemeente Goedereede

Op 11 februari 2010 overhandigde de heer T. Breen van Fivan Auto Rotterdam B.V. de sleutels van de nieuwe bestelwagens voor de buitendienst aan wethouder A.J.C. van der Vlugt. De huidige bestelwagens van de buitendienst hadden diverse mankementen en waren hoognodig aan vervanging toe. Daarom besloot de gemeenteraad van Goedereede vorig jaar acht nieuwe bestelwagens aan te schaffen.


Politieke partijen in debat olv SGP jongeren

Op vrijdag 12 februari jl verzorgden de SGP jongeren een debat tussen de partijen in de gemeente Goedereede. Naast algemene zaken werden er ook principiële zaken door de SGP-jongeren naar voren gebracht. Hoe zien de partijen bijvoorbeeld het houden van evenementen op zondag. Het zal u niet verbazen dat de SGP daar het stelligst in was. Geen evenementen op zondag. Andere partijen keken daar toch genuanceerd tegen aan. Zo vindt de CU, dat je dit niet kunt opleggen aan anderen. ‘De wereld draait gewoon door op zondag’, aldus ChristenUnie-voorman: Jan Goemaat.


SGP Goedereede voorziet scholen van lesbrief

De SGP te Goedereede vindt het belangrijk dat ook jongeren bekend zijn met de politiek. De door de SGP-jongeren ontwikkelde lesbrief werd op vrijdag aangeboden op de School met de Bijbel: Koningin Beatrix in Ouddorp. Nadat de heer Klepper iets verteld had over verkiezingen en wat de gemeente nu allemaal wel doet, stelden de leerlingen vragen. Zo wilden de leerlingen eigenlijk wel eens weten wat nu de burgemeester en de Koningin doet...


Duurzaam alternatief voor eilandelijke herindeling

Op 21 oktober vond het eerste open overleg mbt de herindelingsprocedure met de provincie plaats. Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) heeft afzonderlijk gesproken met de vier colleges van B&W van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee. Hen is onder andere de vraag voorgelegd of andere varianten of alternatieven aangedragen kunnen worden die eveneens leiden tot duurzame versterking van de bestuurskracht van het lokaal bestuur op het eiland.


SGP is geen voorstander van ontpoldering Zuiderdieppolder

SGP-Raadslid T. Human is, evenals de fractie, al vanaf het begin tegen het ontpolderen geweest van de Zuiderdieppolder. De SGP is zowel plaatselijk als landelijk tegen het ontpolderen. Zeker als het dan ook nog eens vruchtbare landbouwgrond betreft. Bijna 1 miljard mensen hebben te weinig voedsel op aarde. Niet dat de SGP de illusie heeft met deze 400 ha. dit op te kunnen lossen, maar moreel getuigd het niet van rentmeesterschap.


Eilandelijke structuurvisie eindelijk op raadstafel!

De eerste raadsvergadering in 2010 stond als vanouds weer olv onze burgemeester G.J. v.d. Velde. Zij sprak haar waardering uit voor het feit dat zowel de loco-burgemeester A. Admiraal met college, als de vice-voorzitter J. Klepper met de raad de zaken goed behartigd hebben. De ingrediënten van deze raad waren o.a. Rapport Rekenkamer en de Eilandelijke Structuur Visie.


Belangrijke data

  • maandag 1 maart - Eilandelijke SGP verkiezingsbijeenkomst, 19.30 uur, De Schakel, Dirksland
  • woensdag 3 maart - Gemeenteraadsverkiezingen
  • dinsdag 9 maart - Gemeenteraadsvergadering, onderzoek geloofsbrieven nieuwe raadsleden, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 11 maart - Gemeenteraadsvergadering, installatie nieuwe raadsleden, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • woensdag 17 maart - Ledenvergadering SGP KV Goedereede, 19.30 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • zaterdag 20 maart - SGP jongerendag, Utrecht
  • donderdag 25 maart - Gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • zaterdag 27 maart - SGP partijdag


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter