SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief april 2010 - nr. 4

Voorbeeldbrieven zienswijze tegen herindeling

Door Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland is het Herindelingsontwerp Goeree-Overflakkee vastgesteld. Hierop kunnen voor 10 mei 2010 zienswijzen worden ingediend. Als u tegen herindeling bent dan is het belangrijk om uw stem te laten horen. Om het u gemakkelijk te maken hebben we alvast een voorbeeldbrief voor u gemaakt...


Nieuw college in Goedereede geïnstalleerd

Op 25 maart 2010 werden naast de installatie van nog eens 3 raadsleden, de heren H. van der Meer en P.K.C. Polie en mevr. E.P. Mastenbroek-van der Sluis werden ook de nieuwe wethouders geïnstalleerd te weten: F. Tollenaar voor de SGP, P. Feller (VGB) en de heer E. Tuk (ChristenUnie). Burgemeester G. v.d. Velde en de nestor van de raad: J. Klepper stonden stil bij het afscheid van Ton Admiraal en Arend-Jan v.d. Vlugt.


Admiraal neemt afscheid van Goerees raad en Keetje

Tijdens de raadsvergadering van 25 maart j.l. werd formeel afscheid genomen van SGP-wethouder Ton Admiraal. 4,5 jaar heeft hij de gemeente mogen dienen. In dit artikel de toespraak van fractievoorzitter Hand Klepper. Daarbij verwees hij naar de strijd die onze Admiraal moest voeren op tal van fronten. Niet alleen moest soms elke meter grond worden bevochten om te gaan bouwen maar moest er een strijd geleverd worden met Keetje van Bekaf.


Plan gronden Breen krijgt officiële naam: 'Welgelegen'

Regelmatig hebben de raadsfracties aangedrongen om een goede naam te verzinnen voor de werknaam: 'Gronden van Breen'. Wethouder Admiraal deed de suggestie om hiervoor een prijsvraag uit te schrijven en met resultaat want bijna 100 namen werden ingediend. Op 24 maart werd de naam officieel onthuld door de voorzitter van de woningbouwvereniging 'Beter Wonen' de heer P. Braber en wethouder A. Admiraal van de gemeente Goedereede.


SGP Tweede Kamerfractie op de Mekkerstee in Ouddorp

De SGP stak de handen uit op vrijdag 19 maart 2010 de biologische zorgboerderij De Mekkerstee in Ouddorp. De Mekkerstee is een biologische geitenboerderij. Met het bezoek aan die boerderij wil de Kamerfractie van Bas van der Vlies ook een hart onder de riem steken van de geitenboeren die het in de afgelopen maanden erg zwaar hebben gehad als gevolg van de gevolgen van de q-koorts.


SGP neemt afscheid van wethouder, raadslid en bestuurslid

De SGP te Goedereede heeft in haar jaarvergadering afscheid genomen van wethouder Admiraal, voormalig raadslid H. Tanis en bestuurslid A.T. van Wijk. Klaas Soeteman in de functie van algemeen adjunct sprak de scheidende personen toe. Ook een dankwoord was er aan de steunfractie in de periode 2006-2010: P.J. Tanis, A. Klijn en Kr. Klepper.


Provincie informeert over beslissing herindeling

Op dinsdag 16 maart verspreidde de provincie een krant met daarin de beslissing van GS om tot een herindeling op Goeree-Overflakkee te komen. In de krant wil Van Engelshoven-Huls goed uitleggen waarom Goedereede niet zelfstandig kan blijven, ook al is dat de wens van de meeste inwoners. De meerderheid van de politiek uit Goedereede zit dit echt anders.


Belangrijke data

  • woensdag 7 april - Afscheid oud-wethouders Admiraal/vd Vlugt, 16.00 uur, Dorpstienden, Ouddorp
  • donderdag 8 april - Informatieavond GS over herindeling op GO, 19.30 uur, De Schakel Dirksland
  • donderdag 15 april - Gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 27 april - Commissievergadering GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 29 april - Commissievergadering PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter