SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief juni 2010 - nr. 5

SGP: Strategische Gezins Politiek

Op Deo Volente woensdag 9 juni zijn er weer Tweede Kamer verkiezingen. Veel politici dingen naar de gunst van de kiezer. Wie zal de meeste stemmen krijgen. Soms lijkt het erop dat niet gaat om de samenstelling van het parlement maar om wie de premier gaat worden. De vraag is of dat een gewenste ontwikkeling is. Uiteindelijk gaat het niet om de persoon, maar veelmeer om het beleid wat er gevoerd wordt.


Nieuwe uitgave van SGP INFOBULLETIN

Deze week verscheen weer het verenigingsblad: SGP Info. Voor het eerst in een kleurrijk jasje. Dank aan alle bezorgers. Ook dank aan die bezorgers die de SGP-flyer voor de verkiezingen van deur tot deur brachten. Geweldig hoe wij elke keer weer op jullie kunnen rekenen. Daarnaast is er een enquete toegevoegd, waarin wij om uw mening vragen over de diverse uitgaven. Neem even de moeite!


In gesprek met Wethouder F.J. Tollenaar

Op 25 maart werd de heer F.J. Tollenaar door de SGP-fractie voorgedragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Goedereede. Inmiddels is hij een aantal maanden aan de slag. Voor de webredactie aanleiding om met hem te spreken over zijn achtergrond en ervaringen in de politiek. Bekijk het interview op onze site!


SGP: Prestatieafspraken woningbouw moet scherper

In de commissie Grondgebiedzaken van dinsdag 1 juni 2010, werd behoorlijk tijd besteed aan het woonwensenonderzoek wat Companen voor de gemeente had uitgevoerd en ook de prestatieafspraken die gemaakt worden met Woningbouwvereniging Beter Wonen in onze gemeente. Daarnaast kwam de ontwikkeling van de grond rondom boerderij van de fam. P. Breen aan de orde.


Op zondag werken of kerken

Opmerkelijk hoe politiek in elkaar steekt. Wat is het geval? In eerdere commissies Publiekzaken is gesproken over het verwijderen van een toezegging, die in zou gaan op de vraag: hoe we met diverse zaken in onze gemeente omgaan als dit op een zondag plaatsvind. Te denken valt dan aan diverse activiteiten zoals verkopingen, sportevenementen (de Tour) maar ook de openstelling van winkels op zondag.


Dijkgraaf: Staatsschuld van 7830 kilometer auto!

Daad bij het Woord, dat is het motto van de SGP voor de komende Tweede Kamer verkiezingen. Een enthousiast team en nieuwe lijsttrekker staan klaar om dit motto daadwerkelijk handen en voeten te geven in ’s lands vergaderzalen. Op dinsdag 25 mei j.l. werd alsnog de verkiezingsbijeenkomst van de SGP op Goeree-Overflakkee gehouden. De eerdere bijeenkomst werd ivm de ramp in Tripoli uitgesteld.


SGPJ Campagnesite van start: Partij voor het leven!

SGP lijsttrekker Kees van der Staaij opende bij de start van de verkiezingscampagne de campagnesite van de jongeren: www.partijvoorhetleven.nl. Hij zegt daarover: 'Ik ben blij met de website en de campagne van SGP-jongeren. Partij voor het leven, een prachtige slogan. Het is geweldig dat op deze site politieke keuzes voor het leven voor jongeren zichtbaar worden gemaakt'...


Gemeentebestuur legt krans ter nagedachtenis

Bij de dodenherdenking op 4 mei 2010 in Ouddorp was oud-bemanningslid William "Bill" Effinger en zijn familie uit de Verenigde Staten aanwezig. Ook een zoon van bemanningslid Pavlic was te gast bij de herdenking. De burgemeester sprak in haar toespraak tijdens de dodenherdenking speciaal een Engels woord aan de gasten. Namens de gemeente legde ze samen met wethouder F.J. Tollenaar een krans bij het momument in Ouddorp.


Volop aandacht voor starters in cie Grondgebiedzaken

Maar liefst 2 agendapunten in de cie. GGZ van afgelopen dinsdag 27 april die een relatie hadden met starterswoningen: De Starterlening en de lotingsprocedure. Beide items vragen om de nodige aandacht om het zo goed mogelijk te regelen voor onze inwoners. De SGP stelde dan ook een aantal kantekeningen bij deze punten. Verder besprak de commissie de stappen in de provinciale structuurvisie en de nieuwe Welstandsnota.


Admiraal ontvangt gouden speld Goedereede

Op woensdagmiddag 7 april ontving inmiddels oud-wethouder Admiraal de gouden penning van de gemeente Goedereede. 4,5 jaar heeft hij zich als 'overkanter' ingezet voor de belangen van de burgers van Goedereede. In deze periode zijn grote stappen gezet tot realisatie van diverse projecten. Lof van oppositie en coalitie! Toespraken waren er van o.a. de burgemeester en SGP-fractievoorzitter Hans Klepper.


Belangrijke data

  • woensdag 9 juni - Tweede Kamer verkiezingen
  • donderdag 17 juni - Gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 29 juni - Extra gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 29 juni - Commissievergadering GGZ, 20.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 1 juli - Commissievergadering PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter