SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief augustus/september 2010 - nr. 6

Van der Vlies komt naar Stellendam...

Jarenlang heeft Nederland het ideaal van een multiculturele samenleving nagestreefd. Anno 2010 is het wel zeker dat de Islam een steeds grotere rol speelt in de maatschappij. Schuilt hier daadwerkelijk gevaar in? Daarover zal oud-Tweede Kamerlid, Bas vd Vlies (SGP) zich tijdens een politieke jongerenavond (DV 10 sept.) uitspreken. Plaats: De Rank, Stellendam. Aanvang: 19.30 uur. Hartelijk welkom!


Aandacht voor ingekomen stukken in de raad

Veel onderwerpen van de reguliere agenda van de raad van donderdag 26 augustus waren de diverse commissies al gepasseerd. De raad vond het dan ook niet nodig om die discussie over te doen. Wel kwam aan de orde een voorstel inzake bureau Halt Rotoerdam Rijnmond. Een agendapunt wat nog niet besproken was. Verder spraken de raadsleden over een aantal ingekomen stukken waaronder die van de subsidie aanvraag Stichting Ontmoeting en het kierbesluit.


Vanuit het fractieblog: Zonne-energie

Vandaag was de commissie GrondGebiedZaken en diverse Statenleden uitgenodigd om kennis te maken met het project Zonnestroom van de Klepperstee in Ouddorp. Aanleiding van de bijeenkomst was de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten mbt de aanvraag voor het plaatsen van zonnepanelen...


Bouwvergunning verleend voor Welgelegen in Ouddorp

Onlangs legde de gemeente Goedereede het bestemmingsplan Welgelegen Ouddorp ter inzage. Tegen het plan dienden enkele omwonenden beroep in. De Raad van State verleende de gemeente desondanks de mogelijkheid om met de uitvoering van het bouwplan te starten. De gemeente Goedereede verstrekte daarom de bouwvergunning voor de eerste fase van het project.


Goereese jongeren debatteren aan de raadstafel!

Al enige jaren verzorgen de SGP-jongeren van Goedereede een educatief programma voor de groepen acht uit de gemeente Goedereede. Zo ook dit jaar zijn leerlingen van de Koningin Beatrix school uit Ouddorp en Het kompas uit Stellendam afgereisd naar het gemeentehuis van Goedereede om daar één en ander te vernemen over politiek. Daarnaast konden zij zelf aan de slag door het aangaan van een debat aan de raadstafel! Dit betekende een drukke dag en een raadszaal vol met leerlingen…


Belangrijke data

  • dinsdag 7 september - Commissievergadering GGZ, 20.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 9 september - Commissievergadering PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • vrijdag 10 september - Bijeenkomst SGPJ over Islam in Nederland, 19.30 uur De Rank, Stellendam
  • donderdag 23 september - Gemeenteraad, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter