SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief oktober/november 2010 - nr. 7

SGPJ over 'de crisis en de gemeente Goedereede'

Meer weten over: 'De crisis en de gemeente Goedereede?', dan bent u hartelijke welkom op de bijeenkomst van de SGP Jongeren van Goedereede op DV vrijdag 26 november 2010! Wat heeft de crisis voor gevolgen voor onze gemeente? Wethouder Peter Feller zal hierover meer komen vertellen. Verder is een ondernemerspanel aanwezig om hun specifieke problemen toe te lichten.


SGP wil Stellendamse garnaal, ook in winterperiode!

In de vergadering van 28 oktober stelde de SGP vragen over het afsluiten van diverse gebieden voor de kust van Goeree. SGP-er Hans Klepper drong er dan ook bij het college op aan om een brief te sturen naar de minister om de beperkingen voor de garnalenvisserij te verzachten en de sluitingsperiode later te laten ingaan bijvoorbeeld half december, zodat de vangstperiode niet onder druk komt te staan.


Goedereede en Nederlek slaan handen ineen

In Goedereede is een overgrote meerderheid van de inwoners tegen samenvoeging met de andere drie gemeenten op Goeree-Overflakkee. Goedereede is bestuurlijk en financieel gezond. Desondanks dwingt de provincie Zuid-Holland een herindeling af met een zogenaamde arhi-procedure.


Woonlasten in Goedereede omlaag

De begroting voor 2011 werd in minder dan 2 uur tijd door de raad van Goedereede op 28 oktober j.l. vastgesteld. Op voorstel van de SGP-fractie is vooraf aan de behandeling in de gemeenteraad allereerst in de commissie het dekkingsplan voor het tekort besproken. Nadat duidelijk was dat op een aantal posten voor de Goereese politiek niet bezuinigd moet worden is er gezamenlijk gewerkt aan een alternatief voorstel. Hiermee stelde de raad de begroting tot 2013 sluitend vast.


Provinciale Staten: Herindeling op Goeree-Overflakkee

De Provinciale Staten heeft op 13 oktober in meerderheid het voorstel van Gedeputeerde Staten overgenomen om tot herindeling van de 4 gemeenten op Goere-Overflakkee over te gaan. Goedereede heeft daarbij aangegeven een dubbelbesluit te volgen. Aan ene kant het meewerken naar 1 ambtelijke organisatie en tegelijkertijd de bestuurlijke zelfstandigheid vast te houden. Het besluit van PS is niet de eindbeslissing.


Belangrijke data

  • dinsdag 9 november - Commissievergadering GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 11 november - Commissievergadering PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 16 november - Infoavond diverse openbare werken, 19.00 uur MFG Dorpstienden, Ouddorp
  • donderdag 18 november - Ledenvergadering Kiesvereniging, 19.30 uur, Eben-Haezer, Ouddorp
  • donderdag 25 november - Gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • vrijdag 26 november - SGPJ: De crisis en de gem. Goedereede, 19.30 uur, Ger. Gem. Ouddorp
  • Kijk op de website onder agenda naar andere bijeenkomsten


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter