SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief januari 2011 - nr. 1


Loco-dijkgraaf Klepper over watersnood en veiligheid

Op 1 februari 2011 was het 58 jaar geleden dat de watersnoodramp plaats vond in voornamelijk het zuid-westelijke deel van Nederland. Aandacht voor de veiligheid is dan ook van groot belang. Loco-dijkgraaf J. Klepper van Waterschap Hollandse Delta zegt in een video interview dat we veiliger zijn dan ooit, maar dat dit uiteraard niet te garanderen is.


Gemeenteraad akkoord met planontwikkeling Dorpstienden

Op donderdag 27 januari 2011 heeft de gemeenteraad van Goedereede akkoord gegeven op de verdere uitwerking van het schetsontwerp voor de Dorpstienden te Ouddorp. Het plan omvat naast een winkel voor de nieuwe vestiging van Albert Heijn met een parkeergarage, ook zes starterwoningen en negen seniorenwoningen boven de winkel.


Verkoop bouwplan Welgelegen is begonnen...

Na jaren van wachten, bespreken en het maken van plannen is het eindelijk zover. Woningbouwvereniging Beter Wonen en de gemeente Goedereede zijn gestart met de realisatie van bouwplan Welgelegen. Tussen het Smalle Einde, de Havenweg, de Waterweg en de Bosweg in Ouddorp worden in totaal 113 woningen gebouwd. De eerste fase omvat 33 koopwoningen.


Goedereede blijft gaan voor zelfstandigheid

De gemeenteraad van Goedereede stemde tijdens de raadsvergadering van 27 januari niet in met het herindelingsplan en het communicatieplan van de Stuurgroep Herindeling Goeree-Overflakkee. Volgens de raad tasten deze plannen de autonomie van de gemeente onaanvaardbaar aan. De SGP diende namens de partijen die tegen herindeling waren een motie in.


Overheid heeft duidelijke taak voor samenleving

Geloof en politiek is juist een zinnig verband, zo liet SGP-hoofdbestuurslid drs. P.A. Zevenbergen weten tijdens de bezinningsbijeenkomst van woensdag 19 januari j.l. Op uitnodiging van de SGP Kiesvereniging te Goedereede, sprak hij over artikel 36 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis in het licht van de actuele politiek. Het is daarbij van groot belang om artikel 36, wat handelt over het ambt van de overheid, te lezen in de context.


Ontpoldering Zuiderdieppolders van de baan!

De SGP-fractie in Goedereede is bijzonder ingenomen met het standpunt van het kabinet om de ontpoldering van de Zuiderdieppolder stop te zetten. In een eerste reactie zegt SGP-fractielid Teunis Human, voorvechter voor behoud van de landbouw in de Zuiderdiep, dat hij blij is dat er nu duidelijk is. 'De polder kan gelukkig voor de landbouw behouden blijven. Verdere inkleuring met natuur is wat hem betreft niet aan de orde'.


Einde zondagsrust op Goeree-Overflakkee?

Regelmatig wordt in de landelijk politiek een aanslag gepleegd op de christelijke waarden en normen. Veelal moet hier de zondag het ontgelden. Inmiddels heeft ook de Zuidhollandse gedeputeerde van Engelshoven-Huls (PvdA), de drijvende kracht achter de fusie tussen de vier gemeenten, zich gemeld. Hij stelt dat de kenmerkende zondagsrust op het eiland opgeheven moet worden ten behoeve van de recreatie.


SGP jongeren Goedereede starten Jubileumjaar

De jongerenafdeling van de SGP in Goedereede bestaat dit jaar 25 jaar. Het gehele jaar zal dan ook in het teken staan van dit jubileum. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd de aftrap gegeven voor het Jubileumjaar door het houden van een telefoonquiz. Uiteindelijk weet Janet Grinwis het juiste telefoonnummer te bellen en kreeg daarvoor een cadeaubon overhandigd.


Belangrijke data

  • woensdag 2 februari - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 3 februari - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 17 februari - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 22 februari - Regiotour inzake PS Verkiezingen, Ger. Gemeente Dirksland
  • dinsdag 15 maart - ledenvergadering SGP keisvereniging Goedereede, 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • Kijk op de website onder agenda naar andere bijeenkomsten


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter