SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief maart 2011 - nr. 2


Amendement SGP aangenomen inzake hoogte Vliedberg

Regelmatig schrijven fractieleden in het fractieblog. De laatste aflevering gaat in op de inspanningen om te komen tot een aanvaarbare oplossing voor het bouwen van de Vliedberg. Wat de SGP betreft mag pas tot 18 meter gebouwd worden wanneer alle andere alternatieven zijn verkend en de raad betrokken wordt.


Cees Flikweert is Vrijwilliger van het jaar 2011

De gemeente Goedereede organiseerde op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart2011 verschillende activiteiten. Deze activiteiten stonden in het kader van de landelijke actie NL DOET. Op deze dagen werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. De heer Cees Flikweert van EHBO Nederland, vereniging Ouddorp, is gekozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2011’ van de gemeente Goedereede.


Voorz. Voogd diende als bestuurlid 22 jaar de SGP

Op dinsdag 15 maart j.l. nam de voorzitter van de SGP kiesvereniging, de heer A. Voogd, afscheid van het bestuur. Algemeen Adjunct Klaas Soeteman sprak hem toe en memoreerde de jaren die de heer Voogd in het bestuur had gezeten. Op 16 februari 1989 kwam de heer Voogd in het bestuur. Vanaf 5 april 2005 hanteerde hij de functie als voorzitter. Namens bestuur, fractie en andere geledingen sprak de heer Soeteman de dank uit voor de betrokkenheid van de scheidende voorzitter.


SGP stelt vragen aan minister mbt Ambulancezorg GO!

De SGP-fractie in Goedereede is blij met de vragen die SGP fractievoorzitter Kees van der Staaij onlangs stelde m.b.t. de ambulancezorg in Goedereede. Reeds meerdere keren heeft de Goereese SGP-fractie aandacht gevraagd voor de problematiek van de aanrijdtijden voor met name de gemeente Goedereede. Uit de statistieken blijkt steeds dat de, door de Veiligheidsregio hanteerde norm van 15 minuten na melding ter plaatse in de helft van de gevallen niet wordt gehaald.


Intentieverklaring plan Dorpstienden getekend!

Op maandag 7 maart ondertekenden de gemeente Goedereede en ontwikkelaar Blijvend Goed een intentieovereenkomst. Blijvend Goed wil aan de huidige Dorpstienden in Ouddorp in verschillende fasen winkelruimte en woningen toevoegen. Met deze overeenkomst geven beide partijen aan het schetsplan verder te willen uitwerken.


Nieuwe Vliedberg stap dichterbij!

De gemeente Goedereede en woningbouwvereniging Beter Wonen realiseren 113 woningen in Ouddorp. De eerste fase omvat 33 koopwoningen en 9 huurappartementen. Op 3 maart organiseerden de gemeente en de woningbouwvereniging een loting voor de toewijzing van de koopwoningen uit de eerste fase van het project Welgelegen.


Goedereede stapt uit stuurgroep herindeling

In december 2010 bood de stuurgroep Herindeling Goeree-Overflakkee twee documenten aan ter instemming van de vier gemeenteraden. In deze documenten wordt volgens de gemeenteraad van Goedereede echter onvoldoende rekening gehouden met de belangen van Goedereede. Instemmen met de plannen zou niet stroken met het dubbelbesluit van de raad van Goedereede en tast de autonomie aan.


Belangrijke data

  • vrijdag 1 april - Jubileumavond SGP jongeren Goedereede 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • dinsdag 5 april - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 7 april - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 21 april - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 10 mei - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 12 mei - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • Kijk op de website onder agenda naar andere bijeenkomsten


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter