SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief april 2011 - nr. 3

Hans Klepper 25 jaar raadslid Goedereede

Vandaag, 29 april, is het precies 25 jaar dat fractievoorzitter Hans Klepper raadslid is in Goedereede. In die tijd konden veel geledingen van de SGP rekenen op de bestuurlijke inbreng van Klepper. In 2006 ontving hij een Koninklijke Onderscheiding: Ridder in de orde van Oranje Nassau. De SGP in Goedereede feliciteert hem met dit ambtjubileum en wenst hem van harte Gods zegen toe!


Dodenherdenking/overdracht oorlogsmonument

In de gemeente Goedereede vinden op 4 mei jaarlijks de dodenherdenking en de overdracht van het oorlogsmonument plaats. Iedereen is hierbij van harte welkom. De herdenking en de overdracht vinden plaats bij het monument aan de hoek van de Dorpsweg/Hazersweg in Ouddorp. Vanaf 19.15 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen bij Zalencentrum Dorpstienden. Hier vandaan wordt er een stille tocht gelopen naar het monument.


SGP op Buutenhavenmarkt in Stellendam

Op zaterdag 16 april stond de SGP op de Buutenhavenmarkt in Stellendam. Doel van deze actie was het contact met de burgers van Goedereede. Voor deze dag had het publiciteitsteam gekozen voor het thema: 'Bouw mee...' Voor de ouderen was er een fotopuzzel met het winnen van kaartjes voor Madurodam, voor de jongeren (en ouderen) het metselen van muur, waarop uiteindelijk het logo van de SGP verscheen.


Geen krediet voor omstreden herindeling

In 2009 startte de provincie ZH een traject om de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee samen te voegen. Al sinds het begin strijdt de gemeente Goedereede voor het behoud van haar zelfstandigheid. Goedereede heeft al een flink aantal stappen gezet om haar wens tot het behoud van autonomie kracht bij te zetten. Het college zal de raad adviseren hiervoor geen financiële bijdrage te leveren.


Raad van State accoord met Welgelegen

Onlangs deed de Raad van State uitspraak in het hoger beroep dat was ingesteld tegen het bestemmingsplan Gronden van Breen in Ouddorp. In dit bestemmingsplan in de gemeente Goedereede wordt de nieuwe woonwijk Welgelegen mogelijk gemaakt. Tegen het bestemmingsplan Gronden van Breen in Ouddorp was door een aantal inwoners van de gemeente bezwaar aangetekend.


SGPJ Goedereede 25 jaar jong!

Op 1 april bestonden de SGPjongeren te Goedereede precies 25 jaar. Op deze jubileumavond was als spreker uitgenodigd Menno de Bruyne die op humoristische wijze de geschiedenis op het Binnenhof verhaalde. Jubileumtoespraken waren er vanuit de Kiesvereniging en de fractie. Lees het op de site van de jongeren!


Belangrijke data

  • dinsdag 10 mei - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 12 mei - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • vrijdag 20 mei - Symposium SVAG
  • donderdag 26 mei - Gemeenteraad, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • dinsdag 14 juni - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 16 juni - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderrdag 30 juni - Gemeenteraad, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • Kijk op de website onder agenda naar andere bijeenkomsten


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter