SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief december 2011 - nr. 5


Draaiboek Kerk en Crisis in Goedereede

Onlangs overhandigde een aantal vertegenwoordigers van de kerken in de gemeente Goedereede het nieuwe Draaiboek Kerk en Crisis aan burgemeester Ger van de Velde-de Wilde. Het draaiboek voorziet in de structuur voor hulp en pastorale zorg die kerken bieden bij rampen en andere calamiteiten. Daarmee wordt de samenwerking tussen gemeente en kerken geborgd op het gebied van geestelijke verzorging.


Kleur bekennen - Jubileumbijeenkomst SGPJ

Dit jaar bestaat de SGP-jongeren van Goedereede 25 jaar. Om dit te vieren wordt op DV 16 december een Jubileumavond met een spettert debat met en tussen de voorzitters van de 3 politieke christelijke jongeren- organisaties. Het thema is: Kleur bekennen, christelijke politiek in de 21e eeuw. Voor het debat zijn uitgenodigd: Jacques Rozendaal (SGP-jongeren), Robert Heij (PerspectieF) en Ruben Bakker (CDjA).


SGP wil nieuwe wijk Goedereede snel oppakken

De SGP-fractie wil voorgang houden in de projecten die in Goedereede op stapel staan. Door de dreigende herindeling zou e.e.a. op de lange baan worden geschoven. De SGP-fractie vindt dat een ongewenste ontwikkeling en wil juist inzetten op het doorpakken van plannen om te zorgen dat eigen burgers in hun eigen stad kunnen blijven wonen.


Symbolische opening nieuwe fietspaden

De fietspaden op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten zijn met 15 kilometer uitgebreid. Vrijdag 2 december openden de provincie Zuid-Holland, de gemeente Goedereede en waterschap Hollandse Delta vijf nieuwe fietspaden. Fietsers kunnen nu nog meer genieten van de duinen, dijken, polders, dorpjes en natuurgebieden. Fietsers kunnen dit prachtige gebied nu écht gaan ontdekken.


Paneldiscussie op jaarvergadering SGP Zuid-Holland

Moet het waterschap wel blijven en hoe zouden de verkiezingen moeten worden vormgegeven? Het waren de vragen aan de Provinciale Statenleden en de Waterschapsbestuurders op de jaarvergadering (25 november 2011) van de Provinciale Vereniging van de SGP in Zuid-Holland. Onder leiding van Jan Nathan Rozendaal werd met rode en groene stemkaarten de zaal in het panelgesprek betrokken.


Betrokkenheid op inwonersavond in Ouddorp

Op dinsdagavond 1 november organiseerde de gemeente Goedereede een inwonersavond in Ouddorp. Er was een informatiemarkt met allerlei kramen en een politiek café. De raadsleden, collegeleden, ambtenaren en inwoners traden op informele en interactieve manier met elkaar in contact. Tijdens deze informatiemarkt waren een aantal afdelingen van de gemeente vertegenwoordigd.


Belangrijke data

  • vrijdag 16 december - Jubileumavond SGP jongeren Goedereede 19.30 uur, Eben-Haëzer
  • donderdag 22 december - Raadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 5 januari - Nieuwjaarsreceptie gemeente Goedereede
  • dinsdag 10 januari - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 12 januari - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • Kijk op de website onder agenda naar andere bijeenkomsten


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter