SGP Goedereede

Van de SGP-fractie

Eens in de vier jaar worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Volgend jaar op DV 7 maart is het weer zover. De burgers mogen dan weer kiezen voor de samenstelling van een nieuwe raad.

In de raadspolitiek begin je het alweer te merken. De raadsleden worden onrustig en trekken de aandacht. De partijen beginnen zich al ruim van tevoren weer te profileren rich-ting de burgers. Kieslijsten met kandidaten worden samengesteld en verschijnen in de pers.

In de bijna verstreken raadsperiode is er veel politieke onrust geweest in de raad van Goedereede. Vanaf het begin liep het niet lekker. Bovendien begonnen al snel de perikelen rond de omstreden vermogensverklaring. Dit leidde tot het aftreden van wethouder P.T. Grinwis van het VGB en uiteindelijk ook van burgemeester C. Sinke. Medio februari 2005 kon de nieuwe burgemeester worden geïnstalleerd in de persoon van mevrouw G.J. van de Velde-de Wilde. Wij hebben er geen geheim van gemaakt dat onze voorkeur uitging naar een andere kandidaat. De burgemeester is inmiddels al aardig ingeburgerd en als raadsleden hebben we de gewenningsperiode al achter de rug. Daarmee is de rust helaas niet weergekeerd in de gemeentepolitiek van Goedereede.

Op 24 oktober diende onze SGP-wethouder zijn ontslag in. De heer Lokker had al eerder aan ons als S GP-fractie aangegeven dat hij in de nieuwe raadsperiode geen wethouder meer wilde zijn. Het aftreden van de heer Lokker op dat moment verraste ons. Wij wilden echter in de resterende tijd van deze raadsperiode de opengevallen plaats niet leeg laten en omdat onze fractie van mening is dat wij als SGP in Goedereede zo sterk als (nog) mogelijk is de verkiezingen in gaan. Helaas hebben we voor het wethouderschap tot de verkiezingen geen interne kandidaat bereid kunnen vinden. Dat lijkt niet erg sterk en toegegeven, iemand uit eigen gelederen zou de voor-keur hebben gehad. Er was echter niemand beschikbaar die ook nog de omvangrijke portefeuille van Lokker op een goede wijze zou kunnen voortzetten. Het moet iemand zijn die goed ingevoerd is in het besturen van een gemeente en die geen huidige baan ervoor op hoeft te zeggen. In de persoon van de heer A. Admiraal uit Oud-Beijerland menen wij de juiste man gevonden te hebben. Precies een maand na het aftreden van de heer Lokker, op 24 november j.l. is de heer Admiraal benoemd als wethouder van Goedereede. Inmiddels moeten we constateren dat het nog steeds onrustig is in de raad van Goedereede. Het vaststellen van kandidaatslijsten door fracties levert voor sommigen weer een teleurstelling op. Bij de VVD-fractie heeft dit zelfs geleid tot scheuring van hun fractie. Een deel van de fractie is zelfstandig verder gegaan als de Fractie Mastenbroek. Dat betekent dat daarmee een zevende partij is ontstaan en aan de aanstaande verkiezingen mee zal doen. In vertrouwen op de Heere, de Almachtige God, bereiden wij ons voor op de k omende verkiezingen. De uitkomst is in Zijn Hand, aan Hem mogen wij het overlaten. Dat ontslaat ons en u er niet van om onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om uw stem of om uw inzet voor de SGP.

Ondanks alle bestuurlijke perikelen mochten er toch weer de nodige besluiten genomen worden in het belang van de gemeente Goedereede en haar inwoners. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 zal het waarschijnlijk nog even onrustig blijven. Maar laten we hopen dat na de verkiezingen er weer bestuurlijke rust komt, zodat we ons volledig kunnen concentreren op de belangen van de inwoners, gasten, bedrijven, verenigingen e.d. van onze méér dan mooie gemeente Goedereede.

J. Klepper

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter