SGP Goedereede

In gesprek met...

In deze rubriek komen personen aan het woord die te maken hebben met de Goereese politiek...

2010-2 In gesprek met... Corné Grinwis

Bij de laatst gehouden verkiezingen voor de gemeenteraad, 3 maart 2010, heeft de SGP opnieuw 5 raadszetels mogen behalen. Op nummer 5 van de lijst staat Corné Grinwis. Hij zit sinds 3 maart als de benjamin in de fractie, maar niet in de raad. Jongste raadslid is mevr. E.B. Keijzer - Westhoeve. Hoog tijd om nader kennis te maken met Corné. We treffen hem thuis aan, onder het genot van een lekker bakje koffie.

2010-1 In gesprek met... Wethouder Tollenaar

Sinds enkele weken mogen we ons als gemeente rijk rekenen met een wethouder die vol daadkracht de post van Ruimtelijke Ordening vervult. Een wethouder die naast vele jaren politieke ervaring ook een dosis inzet en kennis met zich mee brengt. Een korte impressie van onze nieuwe SGP Wethouder dhr. F Tollenaar.

2009-2 In gesprek met... Burgemeester G.J. v.d. Velde-de Wilde

Burgemeester mevrouw G.J. van de Velde is een gedreven vrouw. Een brede interesse en een grote passie voor de gemeente maken haar tot een burgemeester die binnen de gemeente op grote waardering mag rekenen. In een gesprek over haar takenpakket, haar hoogte en diepte punten in de afgelopen 5 jaar en alle zaken die haar drijft, toont ze de gemeente Goedereede in haar armen te hebben gesloten. Een impressie van de eerste vrouw van onze gemeente...

2009-1 In gesprek met... Wethouder Arend-Jan v.d. Vlugt

Een gedreven bestuurder... In deze rubriek dit keer een interview met wethouder Arend-Jan v.d. Vlugt. We stelden hem vragen mbt zijn portefeuille: economische zaken.

2008-2 In gesprek met... Wethouder A. Admiraal

In deze rubriek dit keer een interview met wethouder Admiraal. We stelden hem vragen mbt zijn werk, de samenwerking binnen de coalitie en woningbouw

2008-1 In gesprek met... Raadslid T. Human

Het was dit jaar 55 jaar geleden dat de ramp over het zuidwestelijk deel van nederland zich voltrok. Een onuitwisbare herinnering voor dhr. T. Human.

2006-1 In gesprek met... wethouder A. Admiraal

Aan het woord is wethouder A. Admiraal. Admiraal is sinds november 2005 wethouder van de gemeente Goedereede. Als eerste wethouder van buiten de raad volgt hij dhr. A.C. Lokker op.

2004-1 In gesprek met... Huibert Slingerland

Deze keer is aan het woord: Huibert Slingerland. Hij maakt deel uit van het bestuur van de SGP-jongeren in Goedereede en heeft tevens zitting in de sectie studieverenigingen van de landelijke SGP-Jongeren.

2003-2 In gesprek met... D.A. Koppenol

Goerees eerste raadsgriffier dhr. D.A. Koppenol is in 1957 te Naaldwijk geboren. De nu 46-jarige gewaardeerde ambtenaar uit het Westland komt, hoe kan het anders, uit een tuindersgezin. Voor het werk van zijn vader heeft hij nooit veel gevoeld. Zijn oom werkte daarentegen op het gemeentehuis van Naaldwijk en dat werk wekte zijn interesse.

2002-2 In gesprek met... H. Tanis & P.C. Grinwis

In gesprek met... 2 nieuwkomers in de raad voor de SGP, de heren P.C. Grinwis en H. Tanis. Ze gaan in op hun ervaringen als nieuwe raadsleden in het duale stelsel. Op het gemeentehuis ontmoeten wij de twee raadsleden die bij de laatste verkiezingen in de raad gekomen zijn voor onze Staatkundig Gereformeerde Partij. Te weten de heren H. Tanis uit Goedereede en P.C. Grinwis uit Ouddorp. We spraken met hen over diverse onderwerpen van kandidaatstelling gemeenteraad tot dualisme.

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
 • Herindeling GO

  De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

 • Activiteiten Brouwerdam

  De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

 • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
  De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
 • Eerst informatieblad vizier van 2003
  In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
 • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
  Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter