SGP Goedereede

Van de SGP-jongeren Goedereede

SGP-jongeren laten van zich horen

Ook het afgelopen jaar hebben de SGP-jongeren weer duidelijk van zich laten horen. Op verschillende manieren hebben we als jonge SGP’ers ons geluid ten gehore gebracht. Zo hebben we aandacht gevraagd voor de ontpoldering van de polders van Stellendam en de huizenbouw in Ouddorp. Verder hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ons geluid te laten horen op de jongerenavond van de gemeente Goedereede op 10 oktober j.l.

Op deze avond mochten jongeren via een jongerendebat hun menig geven. Veel zaken werden benoemd, helaas weinig punten konden gesteund worden door de SGP-jongeren. Wij geloven niet dat wanneer er een coffee-shop in Ouddorp komt de drugsoverlast is opgelost (dit was een voorstel van een fractielid van de PvdA). Verder denken we niet dat met verruiming van de openingstijden de overlast in de horeca is opgelost. Al deze geluiden moeten weerlegd worden. Ben jij ook van mening dat bijvoorbeeld de aangegeven oplossingen niet de juiste zijn, word dan lid van de SGP-jongeren, zodat we sterk staan wanneer we mee denken aan oplossingen die wel een leefomgeving creëren die gebaseerd is op het Woord van God.

Daarnaast houden we ook aansprekende avonden waarop we met elkaar en met een spreker in debat gaat. Op het moment dat je dit leest is bekend wie de nieuwe president van Amerika wordt. Op vrijdagavond 3 oktober hield RD-journalist Riekelt Pasterkamp hierover een boeiende presentatie en verzorgde een politieke quiz. De zaal in Eben-Haëzer zag er Amerikaans uit. Verkiezingsposters van de beide presidentskandidaten, boeken over presidenten, overal vlaggen en popcorn in de pauze. Pasterkamp, in grijs pak met stropdas in de kleuren van de Amerikaanse vlag, vertelde eerst wat algemene wetenswaardigheden over de Amerikaanse samenleving. Al gauw kwam het eigenlijke onderwerp van die avond aan bod: de verkiezingen. Heel Amerika is in de ban hiervan en ook in de rest van de wereld worden de verrichtingen van de beide kandidaten nauwlettend gevolgd. De Amerikaanse verkiezingen leven veel meer dan de Europese. In de zaal wist bijvoorbeeld bijna niemand dat er volgend jaar Europese verkiezingen worden gehouden.

Een keuze kan natuurlijk alleen worden gemaakt als kennis is genomen van de standpunten van beide kandidaten. Er is een aantal controversiële standpunten dat het nemen van een beslissing extra moeilijk maken voor een christen. Neem bijvoorbeeld de kwestie Irak. Obama wil het Amerikaanse leger per direct terugtrekken, terwijl McCain wil blijven. McCain wil ook in Iran hard optreden tegen de uitvoering van het nucleaire programma. Obama wil de diplomatieke weg bewan-delen. Wat betreft het wapenbezit: Obama wil fabrikanten aansprakelijk stellen voor verkeerd gebruik van wapens, terwijl McCain niet wil ingrijpen in de huidige situatie. Daarentegen wil McCain de doodstraf vaker toepassen, terwijl Obama deze reserveert voor uitzonderlijke gevallen. McCain is tegen abortus; Obama zegt dat de vrouw beslist. Voor een christen moet echter het Woord van God leidend zijn in het maken van een keuze. De kandidaat die het dichtst in de buurt komt van een christelijke levenshouding is: McCain. Kijk ook naar de filmimpressie op onze site! Meld je nu aan op: http://www.sgp-goedereede.nl en ga naar: SGP-jongeren.

Huibert Slingerland - voorzitter SGP jongeren Goedereede

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter