SGP Goedereede

Redactioneel

In uw handen heeft u thans onze tweede uitgave van dit jaar. Wederom in een kleurig jasje. Zo kleurrijk als deze uitgave is, is ook de politiek. Zo is er bijvoorbeeld al veel te doen geweest over welke kleur het kabinet zou hebben. Ook het kleuren palet in de raad van Goedereede is divers. Standpunten verschillen soms. Het herindelingsdossier is weer een stap verder. De ene partij omarmt dit, terwijl de andere hier niets van moet hebben. Zorgen zijn er over identiteit en financiën. Het proces waar de gemeente noodgedwongen in terecht is gekomen moet transparant zijn, maar is dat mogelijk met zoveel kleuren?

In deze uitgave aandacht voor de begroting van de gemeente. Hoe staat Goedereede ervoor? Gezien de rapporten die er verschenen zijn heeft Goedereede de financiën op orde. Toch was het nog een hele kluif om de begroting, ook in meerjaren perspectief sluitend te krijgen. Ambtenaren, College en Raad hebben daarbij constructief samengewerkt. Daarmee laat Goedereede wederom haar bestuurskracht zien. Nu is papier geduldig, maar de maatregelen die zijn genoemd zijn realistisch!

Inmiddels is het een vast thema geworden: schrijven over de mogelijke herindeling. Fractievoorzitter Hans Klepper neemt u mee in dit proces. Op voorstel van Goedereede wordt er zelfs landelijk gewerkt aan een Platvorm Zelfstandige Gemeenten. Het zal vast niet de laatste keer zijn, dat dit in ons verenigingsblad aan de orde komt.

Uiteraard ontbreekt ook een bezinnend woord niet. De redactie vraagt om toerbeurt aan diverse verwante kerkgenootschappen om een meditatie aan te leveren. Dit keer verzorgd door de Gereformeerde Gemeente in Ouddorp. Er wordt gewezen op de regering van God. Hij bestuurd alles en alles is in Zijn hand. Ook onze vaste columnschrijver doet een duit in het zakje als het gaat om de politiek die gegrond is op het vaste fundament: de Bijbel.

Deze uitgave is wederom grotendeels mogelijk gemaakt door onze adverteerders waarvoor onze hartelijke dank. We zijn voornemens om in december weer onze huis-aan-huis uitgave te verzorgen. Onze penningmeester heeft reeds aandacht gevraagd voor de acceptgiro die als adresdrager is bijgevoegd. Van harte aanbevolen!

Artikelen in dit nummer (PDF):

PC Grinwis, eindredacteur a.i.

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter