SGP Goedereede

Fractiegewijs 16 december 2005

Oud en Nieuwviering

In de commissie Publiekszaken van 8 december j.l. zijn door diverse partijen opmerkingen gemaakt over het oud/nieuwjaarsfeest wat in Ouddorp wordt georganiseerd. Ook de SGP heeft daar grote bedenkingen tegen. Sterker nog, bij alle begrotingen heeft de SGP steeds aangegeven hier geen voorstander van te zijn.

Wat is het geval. De oud- en nieuw viering in Ouddorp wordt de laatste jaren steeds gewelddadiger. Er ontstaan door diverse 'vreugdevuren' voor de burgers, met name in het centrum en voor het brandweerpersoneel gevaarlijke situaties, waardoor ME-optreden genoodzaakt is. Om sturing te geven aan die activiteiten van de jongeren heeft de politie geadviseerd iets te organiseren voor de jongeren. Een aantal jongeren hebben het initiatief genomen en inmiddels is er met een aantal horeca ondernemers een organisatie opgericht die een feest organiseert.

Het gaat hier dus duidelijk over een probleem van openbare orde en veiligheid. Openbare orde en veiligheid is bij wet een bevoegdheid van de burgemeester. De burgemeester heeft inmiddels de vergunning verleend. Onze zorgen richten zich ten eerste op de titel van het feest. Wie deze engelse termen letterlijk vertaalt, zal zien dat hier niet veel fraais mee wordt bedoeld. Daarnaast heeft de organisatie een website waarop ook al niet te fraaie dingen worden gezegd. (Inmiddels heeft de organisatie e.e.a. aangepast) Als we dan de mond vol hebben van normen en waarden, dan draagt dit initiatief daar in ieder geval niet toe bij. Daarnaast vraagt de SGP zich af, of de locatie, in het centrum, geschikt is. Dan kan wel binnen de horeca gelegenheid alles geregeld zijn, maar hoe is dat buiten geregeld. Ook vergunning verlening t/m 5.00 uur roept grote vraagtekens op. De ervaring leert, dat ruim na het officiële sluitingsuur, er in de omgeving overlast wordt ervaren. In de gemeente begroting van 2005 (en in die van 2006) is er een bedrag opgenomen voor een oud en nieuwjaarsfeest.

De gemeente heeft toegezegd de bekostiging van het vervoer voor haar rekening te nemen. De SGP heeft bij de behandeling van de desbetreffende begrotingen hier geen goedkeuring gegeven. De vraag is of met dit feest de spanningen die er kennelijk rondom de oud en nieuw viering kunnen ontstaat opgelost kunnen worden.

Bij dit alles komt ook nog eens het spanningsveld dat de festiviteiten plaats zullen vinden op zondag, een dag die in het teken staat van rust en afzondering om op die dag in het bijzonder stil te staan bij Gods grote daden. Een dag van bezinning. Zeker als we weer een nieuw jaar in mogen gaan. Laten we hopen dat jongeren en ouderen hun verantwoordelijkheid kennen, opdat het een rustige oud en nieuw viering mag worden, waarbij onze inwoners in de diverse kernen een goed begin van het nieuwe jaar mogen meemaken.

SGP-Groet

Wij willen van deze plaats een ieder gezegende kerstdagen toewensen en in alle opzichten een voorspoedig 2006.

SGP-Nieuwsbrief

Wilt u meer weten over onze standpunten meldt u zich dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staat diverse informatie over het reilen en zeilen in de gemeentepolitiek. Wilt u ook regelmatig op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich nu gratis abonneren via: www.sgp-goedereede.nl/nieuwsbrief.

Namens de SGP-fractie:

J. Klepper (fractievoorzitter)
K. Soeteman
P.C. Grinwis
H. Tanis
T. Human
e-mail: fractie@sgp-goedereede.nl

Terug naar overzicht

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter