SGP Goedereede

Fractiegewijs 27 januari 2006

Verkiezingen 2006

Alle partijen maken zich op voor de verkiezingen van de gemeenteraad op DV dinsdag 7 maart 2006. Ook het campagneteam van de SGP is achter de schermen druk bezig. U zult hier binnenkort meer van vernemen. Een aantal bijeenkomsten is inmiddels gepland.

Op DV maandag 6 februari wordt het verkiezingsprogramma aangeboden aan de fractie. Tevens zal dan de nieuwe website van de SGP te Goedereede in de lucht gaan. De SGP-Jongeren te Goedereede organiseren op zaterdag 18 februari een debat tussen de raadsfracties van Goedereede. Eilandelijk zal er een bijeenkomst worden georganiseerd, eveneens door de SGP-Jongeren verenigingen op het eiland en wel op DV zaterdag 4 maart.

Woningbehoefte onderzoek

Begin dit jaar is de gemeente gestart met een woningbehoefte onderzoek. U hebt via een enquête uw wensen kenbaar kunnen maken. Dit onderzoek is van groot belang, om het beleid voor de komende jaren te bepalen. We weten als raad dat er behoefte is aan een diversiteit aan woningen. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen gebruikt worden om doelgericht te gaan bouwen. Hiervoor zijn de afgelopen jaren diverse projecten voorbereid. Het college heeft inmiddels een prioritering aangegeven, waar de commissie Grondgebiedzaken zijn goedkeuring aan heeft gegeven. Concreet betekent dit, dat projecten die de komende jaren succesvol uitgevoerd kunnen worden de meeste voorrang krijgen. Iedere kern krijgt zo voldoende aandacht. U als burger heeft massaal gereageerd. Wie durft te zeggen dat gemeentelijke aangelegenheden niet leven in de gemeente had het mis. Duizenden formulieren zijn inmiddels binnen. We hopen dat we binnen een aantal maanden een conclusie uit dit onderzoek kunnen trekken. De provincie kan er dan niet meer omheen. In Goedereede moet gebouwd worden. De SGP heeft wel de aandacht gevestigd op het feit dat zij zich altijd verzet heeft tegen het afschaffen van de lijsten voor bouwkavels. Het college en de meerderheid van de raad stelt een systeem d.m.v. loting voor. Naar onze mening heeft de gemeente in het verleden verwachtingen gewekt naar burgers, door ze op een lijst te plaatsen. Diverse burgers informeerden in het verleden naar hun plaats op de lijst. Naar onze mening was een lijst waarop doelgroep gericht de inschrijvers waren bijgehouden een eerlijk systeem geweest. Bouwkavels konden dan in volgorde van inschrijving aangeboden worden. De SGP heeft opnieuw aangedrongen om beslist gebruik te maken van de 'oude lijsten', om burgers die al vele jaren wachten voorrang te geven bij uitgifte.

SGP-Spreekuur

De SGP bezoekt elk jaar de diverse kernen, zodat u in de gelegenheid wordt gesteld om met de fractie van gedachten te wisselen. Opmerkingen, vragen en suggesties zijn van harte welkom. Op maandag 13 februari bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in het verenigingsgebouw 'Eben-Haëzer', aan de Preekhillaan 3 te Ouddorp.

Namens de SGP-fractie:

J. Klepper (fractievoorzitter)
K. Soeteman
P.C. Grinwis
H. Tanis
T. Human
e-mail: fractie@sgp-goedereede.nl

Terug naar overzicht

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter