SGP Goedereede

Fractiegewijs februari 2007

De SGP-fractie heeft in de laatste commissievergadering Grondgebiedzaken de plannen rondom Natura 2000 aan de orde gesteld. Middels inspraakavonden heeft het ministerie van LNV in elke provincie een avond georganiseerd waar burgers en belanghebbenden in kennis werden gesteld van het project Natura 2000.

Natura 2000

Natura 2000 beoogt een betere bescherming van waardevolle natuurgebieden in Nederland. Op zich is daar niets mis mee. Rentmeesterschap over de Schepping is de SGP dan ook niet vreemd. Toch hebben wij ernstige bedenkingen tegen de voorgestelde richtlijnen. Zo wordt het gebied: Zuiderdieppolder, nu al aangemerkt als habitatgebied. Een gebied waarvoor dus regels gelden m.b.t. natuur en omgeving. De SGP heeft erop gewezen dat diverse instanties dan wel plannen hebben met o.a. dit gebied (Deltanatuur) maar dat dit absoluut niet zeker is dat de gemeenteraad hier voorstander van is. Sterker nog, de eerste vijf jaar, of misschien nog wel langer zal dit gebied in ieder geval nog agrarisch gebruik kennen. De SGP heeft dan ook aangedrongen op een stevige reactie richting Natura 2000. Het kan niet zo zijn dat nu al beperkingen worden ingesteld, terwijl er geen uitzicht is op een veranderd gebruik. Op de desbetreffende voorlichtingsavonden klonk er dan ook vanuit diverse branches protest. Bewoners, recreatie en agrariërs zien de plannen absoluut niet zitten. Een citaat uit het hoofdverhaal van Natura 2000 laat zien dat de gevolgen absoluut niet te overzien zijn, er wordt het volgende gesteld: ‘Hoe de nu vastgestelde doelen gerealiseerd moeten worden, en welke maatregelen daarvoor genomen moeten worden, dat wordt in een later stadium duidelijk, namelijk op het moment dat de beheersplannen worden opgesteld. De gevolgen kunnen groot zijn: voor ammoniakuitstoot, lichthinder en water. Maar ook voor de aanleg van wegen, voor woningbouw en de aanleg van industrieterreinen is voortaan neen Natura 2000-toets nodig’.
Niet alleen de agrariërs hebben hier mee te maken, maar het treft ook de recreatie (Voordelta) en visserij. Het zijn precies de drie pijlers waar de economische activiteiten van de gemeente zich voor een groot deel manifesteren. De SGP-fractie zal deze ontwikkelingen dan ook met grote belangstelling volgen.

Verkiezingsavond

Zoals u weet staan wij aan de vooravond van de provinciale verkiezingen op D.V. woensdag 7 maart 2007.
De SGP kiesvereniging te Goedereede organiseert een openbare verkiezingsavond op D.V. vrijdag 23 februari 2007. Deze avond staat in het teken van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en heeft als titel: Toegevoegde Waarde.
De eerste drie SGP-kandidaten voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland zullen op deze avond aanwezig zijn om met de aanwezigen van gedachten te wisselen over de provinciale politiek. Lijsttrekker S. Stoop (burgemeester van Dirksland) zal een presentatie houden onder de titel: Toegevoegde Waarde voor Zuid-Holland. Tevens is er een forum met de drie statenleden.
Belangstellenden zijn van harte welkom! De locatie voor deze avond is: Verenigingsgebouw: Eben-Haëzer, Preekhillaan 3 te Ouddorp, aanvang: 20.00 uur.

Namens de SGP-fractie:

J. Klepper (fractievoorzitter)
K. Soeteman
P.C. Grinwis
H. Tanis
T. Human
e-mail: fractie@sgp-goedereede.nl

Terug naar overzicht

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter