SGP Goedereede

Daad bij het Woord, de SGP staat ervoor!

Daad bij het Woord dat is het motto van de verkiezingscampagne van de SGP in 2010. Niet iedereen zal het programma in z'n geheel lezen, toch is het de moeite waard. SGP Goedereede heeft er in iedergeval voor gekozen om de verkiezingsfolder huis-aan-huis te verspreiden. Hieronder een aantal citaten uit het programma...

In het voorwoord van het verkiezingsprogramma schrijft algemeen voorzitter W. Kolijn o.a. het volgende: 'Wat Nederland nu nodig heeft, is een daadkrachtige overheid. Een regering die niet talmt, treuzelt en zaken voor zich uit schuift, maar kiest voor een geloofwaardige aanpak. De SGP wenst een kabinet dat niet aftreedt, maar slagvaardig optreedt. Wat Nederland ook meer dan ooit nodig heeft, zijn kiezers, Kamerleden en bewindslieden die eerst luisteren naar het Woord, zich daardoor laten gezeggen en daarnaar handelen'.

'De SGP wil niet op een afstand kijken naar de problemen en daar wat over theoretiseren. Het gaat erom de problemen goed te bestuderen en werkelijke oplossingen aan te dragen. In het verkiezingsprogramma doen we daarvoor een serieuze en doordachte poging'.

'Het motto ‘Daad bij het Woord’ is ontleend aan de brief van de apostel Jakobus. Opmerkelijk is dat Jakobus in dit geschrift de vinger legt bij twee ontsporingen: het misbruik van de tong en het begeren van rijkdom. Opmerkelijk en actueel, omdat juist de laatste jaren de vrijheid van meningsuiting steeds vaker wordt opgerekt tot een vrijbrief om te beledigen en te kwetsen. Ook worden we door de financiële en economische crisis geconfronteerd met het feit dat wij Nederlanders al jarenlang op te grote voet leven. 'De SGP wil zich laten leiden door de gouden regel van dit hoogste Woord: God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf, in het besef dat we dit niet in eigen kracht kunnen, maar dat de Heere op het gebed wijsheid en inzicht wil geven. Dat motiveert onze vertegenwoordigers tot het bedrijven van politiek die mens en samenleving perspectief geeft voor de toekomst. Voeg als kiezer daarom ook de daad bij het Woord. Geef Deo volente op woensdag 9 juni de SGP uw stem'.

Vóór een christelijk Nederland

De SGP staat in de rijke, voluit christelijke traditie en wil in die traditie blijven staan. Ook anno Domini 2010. Als de SGP ergens voor staat en voor gaat, is het wel dáár voor. En wel om twee redenen. Reden één is dat die traditie z’n waarde in het verleden overtuigend heeft bewezen. Waarom zouden we niet putten uit de gerijpte ervaring en door vorige generaties opgedane wijsheid uit het verleden? Het is bepaald geen toeval dat vrijheid en welvaart, basisbehoeften van ieder mens, vooral te vinden zijn in die delen van de wereld waar het zaad van het christelijk geloof volop tot bloei kwam. Reden twee is dat het christelijk geloof ook nú nog veel goeds te bieden heeft. Iedereen dient God te dienen en Zijn geboden te onderhouden. Daar is zegen op te verwachten. Gods geboden onderhouden om het eigen persoonlijke leven in te richten, dat gaat voorop. Maar evenzeer om de gemeenschappelijke ruimte v orm te geven. Zonder dat ‘morele fundament’ is het niet mogelijk om blijvend weerstand te bieden aan krachten en machten die onze democratische rechtsstaat bedreigen, van binnenuit en van buitenaf.

Keuzes maken

In totaal moet er zo’n 29 miljard euro bezuinigd worden om de overheidsfinanciën weer gezond te maken op lange termijn. Dit doel is niet in één kabinetsperiode te realiseren; dat zou de SGP ook onverantwoord beleid vinden. Want drastisch bezuinigen op te korte termijn kan het economisch herstel in de knop breken. Daarnaast zijn de noodzakelijke ingrepen zo o mvangrijk, dat een langer invoerings-traject noodzakelijk is. De SGP wil de overheidsfinanciën daarom in acht jaar gezond maken. In het verkiezingsprogrammama beschrijft de SGP háár keuzes. Die financiële keuzes worden op een betrouwbare wijze doorgere-kend door het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving. De meeste maatregelen zijn in dit verkiezingsprogramma opgenomen. De gedetailleerde financiële onderbouwing van de door de SGP gemaakte keuzes, is te vinden op de website: www.sgp.nl

P.C. Grinwis

Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter