SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - juli 2008 nr. 5

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief juli 2008 - nr. 5

Commissie GGZ wordt geïnformeerd over plannen Ring

Een groot gedeelte van de commissievergadering van dinsdag 8 juli was gereserveerd voor de presentatie van het ontwerpplan voor de Ring van Ouddorp. Daarnaast werd een hernieuwd besluit genomen voor de gronden Breen, werd de aanbestedingsprocedure besproken voor het project Goekoop en ging de commissie accoord met de verkoop van het voormalige MAVO terrein in Stellendam aan de woningbouwvereniging Beter Wonen.


Vlaggetjesdag Goereese Vloot 2008

Opgepoetste visserschepen, honderden vlaggetjes en heel veel verse vis maken zaterdag 12 juli de sfeer, wanneer in de binnenhaven van Stellendam een Vlaggetjesdag wordt gehouden. De Vlaggetjesdag wordt georganiseerd door Vissersvereniging Zuid West in nauwe samenwerking met United Fish Auctions. Tijdens Vlaggetjesdag wil de organisatie het unieke assortiment van Stellendam positief in de schijnwerpers zetten.


SGP Infobulletn

Begin juli verscheen weer het verenigingsblad van de SGP te Goedereede. In dit nummer wordt stil gestaan bij de watersnoosdramp, maar ook bij de waterschapsverkiezingen die eind dit jaar worden gehouden. Verder ontbreekt natuurlijk de column niet en heeft onze propjesschieter weer het nodige genoteerd vanuit de politiek. Aandacht heeft de SGP ook voor het alcohol- en drugs probleem bij jongeren. Lees het allemaal in SGP-Infobulletin...


Uitnodiging presentatie "Ring van Ouddorp"

De gemeente Goedereede en de ondernemers in Ouddorp willen graag de Ring van Ouddorp verbeteren. De Ring van Ouddorp moet voor ondernemers, inwoners en bezoekers een bepaalde meerwaarde krijgen. De SGP fractie heeft eerder middels een motie laten weten meer geld te willen vrijmaken voor het opknappen van de ring. U wordt uitgenodigd om op maandag 14 juli kennis te nemen van de plannen


Gemeenteraad stelt kaders voor beleid Goedereede

Moties en Amendementen werden in de raadsvergadering van 26 juni 2008 ingediend door diverse partijen. Doel was het bijstellen van het gemeentebeleid op een aantal punten. Zo werd het leerlingenvervoer geamendeerd op initiatief van het VGB, een amendement op initiatief van de SGP inzake het toezicht houden met camera's, en een motie ingediend om te komen tot het inzetten van gelden voor de herstructurering van de Ring in Ouddorp...


Jongerendebat in raadszaal Goedereede

Op donderdagochtend 26 juni werd de raadszaal van het gemeentehuis in Goedereede bevolkt door wel heel jonge raadsleden. Op deze ochtend waren namelijk de groepen acht van de School met de Bijbel uit Ouddorp te gast bij de SGP-jongeren en de SGP-fractie van Goedereede. Ook de burgemeester was hierbij aanwezig. De jongeren gingen met elkaar in debat over 2 agendapunten. Een filmimpressie hiervan staat nu op de website.


Getijdecentrale in Brouwersdam!

De SGP in de gemeente Goedereede is altijd al voorstander geweest van goed rentmeesterschap over de aarde. Daarom heeft zij altijd een pleidooi gehouden voor ontwikkelingen mbt duurzame energie. Inmiddels zijn er vergevorderde plannen rondom de Brouwersdam. Inmiddels heeft de TU-Delft nader onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een getijde-centrale.


Voorjaarsnota & Kadernota 2009!

Op donderdagavond 17 juni werd door de gezamenlijke commissies Grondgebiedzaken en Publiekzaken de voorjaarsnota 2008 en de kadernota 2009 aan de orde gesteld. De voorjaarsnota is een document, waarin het lopende beleid van betreffend jaar nader wordt uiteengezet en waar nodig wordt bijgesteld. Evenals andere fracties heeft de SGP-fractie kritische vragen gesteld over het verloop van een aantal posten.


Analyse tbv toekomstvisie is bekend!

De gemeente Goedereede organiseerde in april 2008 een bijeenkomst om de mening van de inwoners te peilen over een aantal stellingen. De opkomst van circa 300 inwoners zorgde voor een volle Expohal in Stellendam. Die stellingen gingen over de samenleving, wonen, werken, voorzieningen, recreatie, natuur en verkeer. Lees nu de analyse van de uitkomst van de stemmingen.


Verkeers Circulatie Plan Stellendam in commissie

In de commissievergadering Grondgebiedzaken van 10 juni 2008 kwamen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde: Het Verkeers Circulatie Plan (VCP) Stellendam, de routering gevaarlijke stoffen Goeree-Overflakkee en de wijziging van de leges verordening.


Belangrijke data

  • donderdag 10 juli - commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis
  • maandag 14 juli - informatie over Ring Ouddorp, 19.30 uur, Dorpstienden


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter