SGP Goedereede

SGP NIEUWSBRIEF - nr. 8 - november 2008

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief November 2008 - nr. 8

Video met lijsttrekker SGP Hollandse Delta: Hans Klepper

Tussen 13 november en 25 november vinden de schriftelijke verkiezingen plaats voor al de 26 waterschappen in Nederland. In ons gebied is dat: Waterschap Hollandse Delta. De SGP doet mee onder haar eigen naam met een eigen lijst. Lijstrekker Hans Klepper uit Ouddorp geeft in een video een korte toelichting op enkele speerpunten van beleid voor de SGP Hollandse Delta. De film is opgenomen op een voor het waterschap kenmerkende plaats: Het Flaauwe Werk. De zeedijk bij Ouddorp, die mede onder verantwoordelijkheid van Heemraad Klepper is versterkt! Zijn advies is natuurlijk te stemmen op lijst 10!


Begroting 2009 vastgesteld door Goerees raad

Op donderdag 30 oktober werd in een recordtijd door de gemeenteraad de begroting voor 2009 vastgesteld. Reeds kwart over tien kon de burgemeester de hamer laten vallen en was de begroting 2009 een feit. Daarnaast kwam de starterslening aanbod en werd er goekeuring gegeven aan een kwaliteitsverbeteringsplan inzake recreatiepark Toppershoedje te Ouddorp.


De lucht in met SGP Hollandse Delta

De SGP Waterschap Hollandse Delta heeft een fotowedstrijd gelanceerd. Onder het motto: Wie maakt 'de dijk van een foto?'. Het is de bedoeling dat inwoners een foto van een dijk maken. Deze kan ingestuurd worden'. Een deskundige jury kiest de mooiste foto. Hoofdprijs is een rondvlucht voor maximaal 2 personen boven Hollandse Delta onder toelichting van de SGP lijsttrekker Hans Klepper.


De tienduizend dagen van Bas van der Vlies

Bas van der Vlies, de geachte afgevaardigde van de Staatkundig Gereformeerde Partij, bereikte zaterdag 25 oktober 2008 een mijlpaal: hij is tienduizend dagen Kamerlid. De politiek is veranderd, maar Van der Vlies blijft dezelfde. Hij gaat heus niet door tot hij erbij neervalt, belooft SGP-Kamerlid Bas van der Vlies lachend. ,,Tenminste, ik ga proberen eerder weg te zijn. Ik ben geen meubelstuk dat koste wat het kost moet blijven staan.'' Van der Vlies (66) is de personificatie van de Staatkundig Gereformeerde Partij in de Tweede Kamer. ,,Ik sprak laatst op een jongerendag. Alle jongeren waren jonger dan mijn Kamerlidmaatschap oud is. Dan besef ik: Een hele generatie weet niet beter of ik ben de fractievoorzitter van de SGP.''


Kandidaten SGP Hollandse Delta

Maar liefst 14 kandidaten telt de kandidatenlijst van de SGP Hollandse Delta. Deze kunt u vinden op lijst 10 van de verkiezingslijst. Van 13 tot en met 25 november 2008 houdt waterschap Hollandse Delta verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Ook de SGP doet hier aan mee. Het waterschap vertegenwoordigt u als bewoner van de Hollandse Delta. Maar ook de bedrijven die in dit gebied gevestigd zijn. Het bestuur van het waterschap wordt voor een groot deel direct gekozen door de burgers. Daarnaast worden er ook bestuursleden benoemd door de Kamer van Koophandel en landbouwnatuurorganisaties.

Grote belangstelling toekomstvisie gemeente Goedereede

De gemeente Goedereede presenteerde maandagavond 6 oktober de toekomstvisie van de gemeente aan haar inwoners. De presentatie vond plaats in de Expohal Haringvliet in Stellendam. De toekomstvisie is een kijk op de gemeente in 2020. De gemeente Goedereede wilde haar inwoners graag op de hoogte brengen van deze visie. Meer dan 300 inwoners van de gemeente Goedereede waren aanwezig bij de presentatie. De gemeente Goedereede gebruikt de toekomstvisie als leidraad bij het nemen van beleidsbeslissingen. Daarnaast wordt de inhoud van de toekomstvisie gebruikt als input voor de eilandelijke Structuurvisie die gezamenlijk door de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee wordt gemaakt.


Belangrijke data

  • dinsdag 11 november - commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 13 november - commissie PuZa, (Toekomstvisie), 19.30 uur, gemeentehuis
  • donderdag 27 november - Raadsvergadering (Toekomstvisie), 19.30 uur, gemeentehuis


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter