SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief oktober 2009 - nr. 7

Video interview over start nieuw seizoen SGPJ

De SGP jongeren van Goedereede zijn het winterseizoen op een ludieke manier gestart. Alle jonge leden van de SGP jongeren in Goedereede ontvingen een knuffelhond en een uitnodiging voor diverse bijeenkomsten. Huibert Slingerland, voorheen voorzitter van de SGPJ Goedereede en thans bestuurslid, legt in een video interview uit waarom deze actie wordt gehouden. Verder kondigt hij een excursie aan voor jongeren naar de Tweede Maasvlakte en Rotterdam en geeft hij een doorkijk op de eerste avond die in november op het programma staat.


Nieuwe website voor SGP jongeren Goedereede

De SGP jongeren van Goedereede hebben een geheel vernieuwde website met een eigentijdse uitstraling. Op de jongerensite vindt u verslagen van de diverse avonden die er zijn geweest, kunt u foto's terug zien van diverse activiteiten en staan er diverse filmimpressie op, die weergeven hoe de avonden zijn verlopen. Middels een stelling kunt u uw mening geven over een actueel onderwerp. De lancering van de website gaat gepaard met een prijsvraag voor de knuffelhond die de enthousiaste jongeren onlangs uit handen van de landelijke voorzitter ontvingen. Alle jongere leden van de SGP jongerenvereniging ontvingen deze week deze knuffel. In een begeleidende brief vraagt dit puppy om een unieke naam te verzinnen. De winnaar wordt beloont met een boekenbon. Kijk snel op de nieuwe site.


SGP uit zorgen over toekomst vrijwillige brandweer

In de raadsvergadering van 30 september j.l. waren het de laatste agendapunten die de nodige tijd vergden. Zo kwam aan de orde het handboek voor nieuw ruimtelijk beleid en het krediet voor de valbeveiliging voor diverse gemeentelijke gebouwen. Ook werd de motie, mbt het vergunningvrij bouwen bij nieuwbouw,die de SGP had voorbereid en mede namens alle fracties indiende aan de orde gesteld en zoals verwacht unaniem aangenomen. Een discussie herleefde mbt de voorgenomen herindeling van gemeenten op het eiland en stelde de SGP 2 vragen in het vragenuur over respectievelijk evenementen op zondag en de zorgen rondom de vrijwillige brandweer.


Steun voor initiatief SGP: Vergunningvrij bouwen

Op initiatief van de SGP werd unaniem een motie aangenomen die het college verzoekt om werk te maken om het vergunningvrij bouwen bij nieuwbouw mogelijk te maken Al eerder kondigde de SGP-fractie dit voorstel aan in een commissievergadering Grondgebiedzaken. Het vergunningvrij bouwen wordt met deze motie uitgebreid. De fracties beogen hiermee dat het bij nieuwbouw tegelijkertijd mogelijk moet zijn, om vergunningvrije bouwwerken te bouwen. Onnodige kapitaalsvernietiging kan hiermee worden voorkomen. 'Eerst moet een woning gereed worden gemeld en pas daarna mag er worden uitgebreid met vergunningvrije bouwwerken, zoals een dakkapel, aan- en uitbouwen en bijgebouwen', aldus de SGP. Deze constructie kost de burger veel geld, want soms moet er weer gedeeltelijk gesloopt worden.


GS start herindelingsprocedure op Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 15 september hebben Gedeputeerde Staten het besluit genomen om de procedure te starten om te komen tot een wijziging van de gemeentelijke indeling op Goeree-Overflakkee. De eerste stap van de procedure is een uitnodiging voor open overleg aan de colleges van de betrokken gemeenten. GS vinden samenvoeging van gemeenten op Goeree-Overflakkee nodig zodat zij bestuurskrachtiger worden en hun taken beter kunnen uitvoeren. Gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls: “We starten de herindelingsprocedure nu omdat de betrokken gemeenten er zelf niet uitkomen en wij ze graag verder willen helpen in dit proces”. GS baseren hun beslissing op besluiten van de gemeenteraden en op het advies van de commissie Schutte.


SGP pleit voor uitbreiding vergunningvrij bouwen

In de commissievergadering Grondgebiedzaken van dinsdag 15 september heeft de SGP te Goedereede het vergunningvrij bouwen bij nieuwbouw aan de orde gesteld. De fractie beoogt hiermee dat bij nieuwbouw het tegelijkertijd mogelijk moet zijn, om vergunningvrije bouwwerken te bouwen. Onnodige kapitaalsvernietiging kan hiermee worden voorkomen. Aan de hand van een conceptmotie werd dit onderwerp aan de orde gesteld. Ook andere partijen delen deze mening. De motie zal, ook mede namens de andere partijen op de raad van 30 september ingediend worden.


Woonwensen- en woonbelevingsonderzoek Goedereede

In het raadsacoord wat in 2006 na de verkiezingen is geschreven door de politieke partijen in Goedereede, staat dat in deze raadsperiode nog een woononderzoek zal plaatsvinden. Ook de SGP vindt het van groot belang om te weten hoe u als burger van Goedereede over uw woonomgeving denkt. Inmiddels is bij velen de vragenlijst over de woonwensen en woonbeleving op de mat gevallen. Vul deze in iedergeval in. Met dit onderzoek wil de gemeente graag horen hoe u het wonen in de gemeente waardeert: wat is goed en wat kan beter?


Gemeenteraad stuurt motie over palingvangst naar minister

De gemeenteraad van Goedereede, heeft unaniem een motie aangenomen, die minister Verburg oproept om zich hard te maken voor de visserij van de paling. 'Het is nu paniek bij de palingvissers', aldus SGP-fractielid Huib Tanis, die binnen de fractie als visser de belangen van de visserij in het oog houdt. Palingvissers hebben in de maanden september t/m december 50% van hun palingvangst. Dat zijn precies de maanden dat er geen paling meer gevangen mag worden. De motie die namens de partijen werd voorgelezen door CDA-er Dirk Pijl, roept de minister van LNV op om, op basis v an de onzekerheden die ten grondslag liggen aan het door haar voorgestelde vangstverbod en de zekerheden die het plan van de palingvissers biedt, laatstgenoemd plan alsnog vurig te verdedigen bij de Europese Commissie.


Samenwerkingsovereenkomst Gronden Breen ondertekend

Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde van de gemeente Goedereede en de heer P.A. Braber van de woningbouwvereniging Beter Wonen ondertekenden op 18 augustus een samenwerkingsovereenkomst over de Gronden van Breen. De gemeente en de woningbouwvereniging zijn tot overeenstemming gekomen over een aantal belangrijke zaken zoals het aantal woningen, de woningcategorieën en de exploitatie. Deze afspraken zijn opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de woningbouwvereniging. De Gronden van Breen is het grondgebied tussen de Havenweg, Waterweg, Bosweg en het Smalle Einde in Ouddorp. Op de Gronden van Breen zullen 113 koop- en huurwoningen komen. Het gaat hierbij om starterswoningen, rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.


Belangrijke data

  • dinsdag 13 oktober - Commissie GGZ, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 15 oktober - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • woensdag 28 oktober - Excursie SGP Jongeren (hele dag), Rotterdam
  • donderdag 5 november - Raadsvergadering (Begroting 2010), 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 19 november - Ledenvergadering Kiesvereniging, 19.30 uur, Eben Haëzer, Ouddorp
  • vrijdag 27 november - Bijeenkomst SGP Jongeren, thema: verslavingsproblematiek


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter