SGP Goedereede

SGP Nieuwsbrief>
Nieuwsbrief januari 2010 - nr. 1

Presentatie SGP verkiezingsprogramma dd 26 januari

Op 26 januari presenteert de verkiezingsprogrammacommissie van de SGP te Goedereede het programma 2010-2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen van DV 3 maart 2010. Na opening zal de voorzitter van deze commissie, dhr. E.C.J. Grinwis het programma aanbieden aan de lijstaanvoerder Hans Klepper. Na de pauze zullen de nummers 5 en 6 op de lijst worden geinterviewd. Iedereen is van harte welkom in het verenigingsgebouw: Eben-Haëzer, Preekhillaan 3 te Ouddorp, Aanvang: 20.00 uur.


Welkom bij de SGP jongeren op 22 januari...

De SGP-jongeren trekt het land in om met leden en niet-leden te discussiëren op debatavonden over de nieuwe beginselverklaring van SGP-jongeren. In Middelharnis vindt er een debat plaats waar mr. C.G. van der Staaij en dr. H. Klink aan deelnemen. Op vrijdag 22 januari 2010 houden SGP-jongeren op Goeree Overflakkee in samenwerking met SGP-jongeren landelijk een grote debatavond met mr. C.G. van der Staaij (Tweede Kamerlid SGP) en dr. H. Klink (Hervormd predikant in Hoornaar) en H.J. Nijsink, MA (jeugdwerkadviseur SGP-jongeren). Het thema van deze avond is ‘christelijk conservatieve politiek’, een term waarmee SGP-jongeren haar gedachtegoed omschrijft.


SGP fractie start fractieblog

Om u als burger een beeld te geven wat er zoal in de politiek van Goedereede gebeurt, zullen een aantal fractieleden, gezamenlijk een weblog bijhouden. In deze blog zullen ook persoonlijke noten aan de orde komen m.b.t. het werk als raadslid. Inmiddels is de blog online en kunt u over de schouder van de SGP-fractie meevoelen en meeleven over tal van onderwerpen: Begroting, burgemeester, Excursie, financien, Fractieoverleg, Gemeenteraad, Goedereede, Goeree-Overflakkee, informatieavond, Kadercursus, Motie, nieuwe inwoners, Ouddorp, Recreatie, SGP Goedereede, SGP jongeren, SGP NIEUWS, Stellendam, structuurvisie, Toeristenbelasting, VCP, verkiezingen, visserij, zondagsrust, zwembad.


SGP-jongeren presenteerden: Hart voor Goedereede

De SGP jongeren presenteerden op de nieuwjaarsbijeenkomst van afgelopen 8 januari 2010 hun verkiezingspunten voor de gemeenteraadsverkiezingen van DV 3 maart. Het jongerenprogramma heeft de titel: 'Hart voor Goedereede' meegekregen. In het programma gaan de jongeren in op betaalbare starterswoningen, de zelfstandigheid van de gemeente en het behoud van de identiteit van de gemeente. Daarnaast moeten de hulpdiensten altijd optijd aanwezig zijn en pleiten dan ook voor een eigen ambulancepost en adequeate voorzieningen voor de brandweer. Een programma met tien concrete punten waarmee de betrokkenheid met de gemeente vanuit de slogan: principieel en betrokken duidelijk naar voren komt.


Gemeente Goedereede herdenkt watersnoodramp

Op 1 februari aanstaande is het 57 jaar geleden dat de watersnoodramp zich voltrok. Het verwoestende water nam vele levens en richtte enorme schade aan. Ook de gemeente Goedereede werd zwaar getroffen. Op maandag 1 februari 2010 herdenkt de gemeente de ramp met een kranslegging bij het herdenkingsmonument aan de Brielsestraat in Stellendam. De aanvang is om 19.00 uur. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.


Burgemeester Van de Velde hervat werkzaamheden

Burgemeester Van de Velde-De Wilde van de gemeente Goedereede is vorig jaar op 29 oktober geopereerd aan haar rug. Na de geslaagde operatie moest zij een paar maanden revalideren. De burgemeester is nu volledig hersteld en start op maandag 25 januari weer met haar werkzaamheden. De operatie van de burgemeester was noodzakelijk vanwege een probleem met haar rugwervels. Na een kort verblijf in het ziekenhuis heeft zij thuis moeten herstellen. Tijdens het herstel ontving ze honderden blijken van belangstelling. “Ik heb zoveel telefoontjes, kaarten, bloemen en andere attenties ontvangen dat het gewoon niet mogelijk is om iedereen persoonlijk te bedanken. Zoveel belangstelling hadden mijn man en ik echt niet verwacht. We willen iedereen bedanken. Het was geweldig!”, aldus de energieke burgemeester.


Wethouder A. Admiraal - erelid SGP jongeren Goedereede

Vrijdagavond 8 januari hielden de SGP-jongeren van Goedereede hun jaarvergadering in verenigingsgebouw Eben-Haëzer te Ouddorp. Na het officiële gedeelte, waarin het jaarverslag van de secretaris en het overzicht van de penningmeester besproken werden, werd een nieuwjaarsreceptie gehouden. Hiervoor waren ook de fractie en de leden van de kiesvereniging uitgenodigd. Onder het genot van een hapje en een drankje was er gelegenheid elkaar het goede te wensen voor het nieuwe jaar en bij te praten. Tijdens deze nieuwjaarsreceptie had het bestuur nog een verrassing in petto voor wethouder Admiraal...


Nieuwjaarstoespraak loco-burgemeester A. Admiraal

Op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goedereede op woensdag 6 januari in zalencentrum Dorpstienden hield locoburgemeester A. Admiraal, bij afwezigheid van de revaliderende burgemeester G. van de Velde-de Wilde, de nieuwjaarstoespraak: Allereerst een gelukkig nieuwjaar gewenst, ook namens de burgemeester! Verder wil zij u hartelijk danken voor de warme blijken van belangstelling die zij heeft mogen ontvangen. Wees ervan overtuigd, dat zij dit waardeert. Op dit moment revalideert zij van een rugoperatie, maar leeft, zoals velen van u hebben ervaren, met ons mee! In de nieuwjaarsrede gaat Admiraal in op tal van zaken die het afgelopen jaar de revu passeerden. Staat hij stil bij de bestuurlijke toekomst en deelt complimenten uit naar de vele vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor de medemens. Een gezond, gelukkig, gezegend en productief 2010...


Belangrijke data

  • vrijdag 22 januari - RegioTour SGP-jongeren, 19.30 uur, CS Pr. Maurits, Middelharnis
  • dinsdag 26 januari - Presentatie verkiezingsprogramma, 20.00 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • donderdag 28 januari - Gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • maandag 1 februari - Herdenking Watersnoodramp 1953, 19.00 uur, Monument te Stellendam
  • dinsdag 2 februari - Commissie GGZ, 19,30 uur, gemeentehuis Goedereede
  • donderdag 4 februari - Commissie PuZa, 19.30 uur, gemeenthuis Goedereede
  • vrijdag 12 februari - Verkiezingsdebat,org:SGPJ Goedereede, 19.30 uur, Eben-Haëzer, Ouddorp
  • donderdag 18 februari - Gemeenteraadsvergadering, 19.30 uur, gemeentehuis Goedereede


Agenda SGP fractie Goedereede

Raads- en commissievergaderingen zijn openbaar. Voor het spreekuur van de fractie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter.
  • Herindeling GO

    De provincie vindt dat de gemeentes op het eiland moeten fuseren. Lees de artikelen van deze website.

  • Activiteiten Brouwerdam

    De SGP-fractie van Goedereede is voorstander van Duurzame energie op de Brouwersdam. Lees de artikelen van deze website.

Volg SGP Goedereede op Twitter

SGPJongeren GO op Facebook

Landelijk nieuws

Provinciaal nieuws

  • Fractieadviseur Wim van Duijn stelt zich voor
    De Statenfractie van ChristenUnie&SGP wordt ondersteund door verschillende fractieadviseurs. Zij zijn geen Statenlid, maar worden wel heel nauw betrokken bij de besluitvorming. In de serie ?Fractieadviseurs stellen zich voor? stelt Wim van Duijn zich voor.
  • Eerst informatieblad vizier van 2003
    In het informatieblad van de fractie aandacht voor: Factory Outlet bij Zoetermeer, ruimteverdeling in 2013, nieuwe provinciale visie, en fractie-adviseur Wim van Duijn.
  • Feitenonderzoek Derde Merwedehaven
    Op 6 februari besprak de Statencommissie Verkeer en Milieu het Feitenonderzoek van TNO over Afvalberging Derde Merwedehaven. Dit rapport: ?Feitenonderzoek naar het storten van asbesthoudende materialen op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht in de periode 1990-2010? werd op 27-11-2012 gepresenteerd.

Actueel video nieuws

Dubbelinterview met Wethouder Tollernaar en oud-wethouder Admiraal over jongeren en politiek!

SGP Raadsleden Goedereede

Overig Nieuws uit Goedereede

SGP Jongeren Goedereede op Twitter